Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Hrajeme si se svým psem!
Autor Zpráva
Jumi
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 19:35
- Nahlásit

Ahoj všem!
Už delší dobu se snažím sehnat knihu, kterou vydal Knižní klub a je o tom, jak různě trávit volný čas se svým psem. Bohužel to vypadá, že je už vyprodaná a tak se obracím na Vás! Prosím, napište mi sem různé tipy, rady a popisy her, které se svými pejsky hrajete. Návody jak si ukrátit dlouhé zimní večery a období nečasu, stejně jako jak oživit každodenní procházky víceméně stejnými místy...On aportek a pilování poslušnosti je sice moc hezká věc, ale my se někdy s klukama chceme prostě jen bavit!
Díky moc!

kiwikik
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 08:35
- Nahlásit

Ahojky! můj psík miluje když napadne listí a může se v tom hrabat vždy mu udělám velkou kupku listí a pak že je tam myšička a vykopávám to listí on po tom skáže a chytá to do tlamičky. a pak v zimě to stejné se sněhem to pak ještě házíme sněhové koule - aportovat se nám nechce tak je rád že je nemusí nosit
doma máme hru na hledání jde za dveře dostane povel čekej a v pokoji mu schovám pár piškotů pak povel hledej a on už jen čuchá a hledá piškotky.

nika00
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 08:37
- Nahlásit

ahoj, to my venku zase zavodime...
je tam takovy misto, kde je na ulici takovej spar...to je jako nase startovni cara...vzdycky kdyz k ni dojdem,,,oni uz vi, ze budem zavodit...vsichni se postavime za tu caru...a oni cekaj az to odstartuju a pak beziiiiimeeee

Jumi
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 09:27
- Nahlásit

nika00
Tak to je supéér to taky zkusíme!

kiwikik
piškoty mu takhle také schovávám - venku i doma

Majla
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 10:22
- Nahlásit

Mám podobnou knížku doma - novou

prodám

Misery
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 12:04
- Nahlásit

Jo piskoty jsem pesanovi taky schovavala

Nebo jsem na nej hodila perinu a drzela ji na nem a on hledal volny cesticky ven, ale teda meli jsme norare, takze jemu se tohle strasne libilo

Evik
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 13:07
- Nahlásit

my si hrajem s pejsou na procházkách (aj na zahradě) taky na schovávanou. Schovávám mu jak pamlsky, hračky, tak se mu schovávám sama. Dám mu někde vždycky "čekej", pokud jde ještě někdo s námi, vyšle pak pejsu za mnou povelem "hledej" ...takhle je to lepší. Když nemám nikoho, kdo by psa vyslal. Nechám ho čekat, jdu se schovat, pak na něj sama zavolám "ke mně". Tím, že mě nevidí, a po hlase to taky někdy není tak snadné, musí jít nosem a když mě najde, dostane pamlsek a pomazlíme se.
Jinak se taky honíme, taháme o všechno možné. Zkoušíme slalom mezi tyčkama jako v agility, skáčeme přes všechno možné, dělám mu improvizovaný tunel, kterým by mohl prolézat....Je toho spousta, co se dá dělat, ale to, co jsem popsala je nejlépe dělat venku.

Kolie
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 14:43
- Nahlásit

Já se psem často hraju na schovku(ať venku nebo doma). Poručím mu zůstaň, někam se schovám a pak ho začnu volat, aby věděl, že už má hledat.No, a pak mlčím, a čekám, jestli mě najde.

Pupy
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 16:46
- Nahlásit

Jo tak knížku Jak trávit volný čas se svým psem. Jsem měla ale pujčila jsem ho jedný holce a ona mi ho nějak nevrací a nějak jsem na ni ztratila kontakt

rendik
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 17:01
- Nahlásit

Já mám knížku Cvičení a hry se psem, ale není tam nic převratného... Venku mamutkovi schovávám piškoty, v lese ho učím podávat mi šišky a klacíky. On není takový ten šílený aportér,v lese ho hračky zajímají jen vyjímečně, takže tohle je výměnou za piškot. Lezeme spolu po spadlých kmenech stromů, pokud je kmen suchý a dost široký, nechám ho tam i couvat. Učím ho obíhat stromy (taky na piškoty) a hrajeme na honěnou, to je jeho nejoblíbenější hra. Na dlouhé zimní večery by se mohla hodit další naše oblíbená hra, která je spíš na doma - skořápky. Vezmu si dva nebo tři kelímky od jogurtu, pes sedí proti mně, já pod jeden kelímek schovám piškot (nebo jinou ňamku), kelímky promíchám a pak nechám psa pamlsek hledat...

Venuše
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 18:15
- Nahlásit

rendik
Dóóóst dobrý vyzkúšame.

rendik
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 19:24
- Nahlásit

Venuše
Vyzkoušejte, my se tím zabavíme docela na dlouho, postupem času se může zvyšovat počet kelímků

Kamca
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 11:51
- Nahlásit

Máte ještě někdo nějaké tipy na hry doma? Blíží se zima, tak venku moc dlouho bývat nebudem a pesani někdy doma bývají dost otravní... Mám sice taky knížku Cvičení a hry se psem, ale nadoma je tam těch her opravdu poskrovnu. Hru s kelímkama jsme včera zkusili, vypadá to, že je to docela bavilo .

Pupy
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 16:05
- Nahlásit

Kamca
Tak to já se na zimu teším páč to venku Pupy baví víc než v létě kdy je rychleji udýchaná a takhle v zimě dokáže běhat dlouho a když je sníh tak je to ještě lepší, to já házim sníh a ona ho chytá, nebo udělám velikou kouli a tu pak rozhrabává. Nejhezčí je když najdeme zmrzlou kaluž tak Pupyna na ní začne hrabat a uplně se na to soustředí Tak už se těším aby byl sníh.

eleriana
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:25
- Nahlásit

Dobrý tipy na hry. S Cirou se taháme o věechno možné- kůže, balonky, klacíčky a pak se honíme - jako že jí chci ukrást kořist - to Cira vždy počká až dojdu skoro k ní a pak těsně přede mnou uteče - má z toho fakt legraci. Jinak spadané listí a spouta sněhu je super legrace. Během procházek (pokud je čuba přede mnou a nedívá se) se jí schovávám a ona mě pak musí sama najít (nevolám jí) - má to 1 velkou výhodu - pejsek se naučí si vás hlídat (zvlášť pokud takhle trénujete už od štěněte).

Mar3
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 07:31
- Nahlásit

Evik
a jak sys vyrobila tunel a slalom??

rendik
ty skořápky sou teda super!!!

Arguskaaa
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2006 18:35
- Nahlásit

eleriana:
Pejsek si tě naučí hlídat, což je fajn, ale nesmí se to přehánět, protože pak můžou vzniknout problémy s vysíláním

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání