Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / agility a štěňata
Autor Zpráva
bara_m
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 09:39
- Nahlásit

Chtěla jsem se zeptat, jestli je agility vhodné i pro štěňata?!A od jakého věku stáří..?A jaké překážky se vůbec na agility používají?!Díky

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 11:43
- Nahlásit

bara_m
v podstatě se dá začít od jakéhokoliv věku, ale musíš si vybrat dobrého instruktora a toho potom poslouchat. Jinak můžeš pejska hodně rychle zničit.

Misery
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 11:47
- Nahlásit

No nevim nevim, bych se stenetem pockala tak alespon do jednoho roku....vubec skakani pres prekazky bych ho ucila az pozdejc, maximalne tak treba zkusit tunel, mozna houpacku...nevim...moc se mi to nezda....

ko4ka
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 11:56
- Nahlásit

já bych souhlasila s Misery. S agility ( alespoň co se týče skákání ) bych počkala do roku věku než se vyvinou kosti. Taky bych ho chtěla zkusit, ale počkáme si

Jilly
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:00
- Nahlásit

se štěňátkem se klidně začít dá, jen není moc velký výběr toho, co může dělat. V podstatě tunely a probíhat mezi bočnicemi s laťkou položenou na zemi, ale můžete klidně sami v lese cvičit ovládání obíhání stromků, větší vazbu např. na aportek, což dost usnadní výcvik atd atd

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:13
- Nahlásit

Misery
ko4ka
Já úplně běžně trénuji i štěňata. Se svými psicemi jsem začínala zhruba ve třech měsících. Pochopitelně, že neskáčou, ale není to "jenom" o probíhání tunelů. Učí se různé kombinace, zatáčení, stahování a kdeco. Do jednoho roku mají zakázané skoky, houpačku, kruh (pokud je nastavený na normální výšku, čili se musí skákat) a navysoko postavené áčko. Je to právě o tom dobrém trenérovi, který ví, co se se štěnětem dělat dá a co nedá.

bara_m
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 18:33
- Nahlásit

Biluška

Já právě chtěla začít sama něco zkoušet, překážky udělat sama a tak..zatím pro začátek, tak jestli by to bylo vhodné..Nějaká malá překážka či dvě na přeskočení, jedna na podlezení a třeba ten tunel..to by se dalo udělat, tak jestli bych to zatím mohla i sama a v roku začla na cvičák?!

Eimy
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 18:45
- Nahlásit

bara_m
Mně fakt přijde, že na všechno šíleně moc spěcháš, chceš všechno teď, hned, pořádně nedořešíš jednu věc a už chceš štěndo učit něco jinýho... Musíš na něj postupně, nespěchat.
Takže bych agi třeba zkusila, ale rozhodně ne (a nezlob se ale v tvým případě tuplem) sama jen tak doma na zahradě... S tím, jak seš do všeho moc hrrr a všechno chceš okamžitě bys mohla nadělat víc škody než užitku...

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 18:52
- Nahlásit

bara_m
To určitě ne. Překážky doma na zahradě jsou fajn, ale pro zkušeného psovoda, který ví, co dělá. Jak Ti správně napsala Eimy - naděláš víc škody jak užitku.

Orry
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 18:52
- Nahlásit

ja byla na prvni hodine agi min tyden a trenerka nechala rockyho (8mesicu) skakat vsechno jde mu to, ale ja sama rozhodla, ze radeji pockame a zacnem az na jare kdy nam bude uz pres rok

bara_m
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 18:55
- Nahlásit

ok, ok..jen jsem se zeptala..napadlo mě to, tak počkám do jara

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 19:02
- Nahlásit

Orry
Kde trénuješ? Aby osmiměsíční štěně skákalo plnou výšku překážek je docela brzo. Je rozdíl jestli si hopne sem tam jednu skočku, nebo jestli tak běží naplno celý parkur.

bara_m
Nemusíš čekat do jara, jenom si najdi cvičák s dobrým instruktorem. Na jaře toho o agility pravděpodobně nebudeš vědět o moc víc. Nejde o to, jak je štěně staré, ale o to kolik toho umíš ty. Proto potřebuješ toho trenéra. Odkud jsi?
Zkus si napřed ujasnit co vlastně chceš s tím štěnětem dělat - agility, tanec se psem, dogtreking, poslušnost, nebo co?? Nemůžeš stihnout všechno (nebo možná ano, ale ne dobře). Až v tom budeš mít úplně jasno tak začni hledat někoho, kdo tě to může naučit a přestaň to štěně kazit tím, že se ho snažit naučit něco, co sama neumíš.

Orry
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 19:17
- Nahlásit

Biluška
byli jsme v Komoranech...
plnou vysku asi neskakal, to nevim..kdyz to bylo vysoko tak to proste neskocil celou drahu nebehal, byla to prvni hodina, takze jsem zkouseli asi tak 2x acko, 3x kladina, 3x tunel, 2x slalom, 3x skoky...
pockame do jara

abby
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 22:20
- Nahlásit

Biluška

A nevíš,kde se v Brně dá dělat dobrá agility?Chtěla bych to zkusit,jen musím přemluvit přítele

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 07:18
- Nahlásit

abby
buď na Zetoru (Líšeň), nebo v psí škole Na ostrově (Maloměřice). Je jich tam daleko víc, ale já bych vybírala mezi těmito dvěma

Orry
To je teda na první lekci docela dost

Orry
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 10:18
- Nahlásit

Biluška
no Rocky je hyperaktivka, takze jemu samotnemu se to zdalo malo on se v tech pauzach desne nudil...
a kde cvicis ty?? v Brne?? my jsme z Prahy a sehnat dobry agi je celkem problem...bud je vsude plno a nebo je to predrazeny..tady v Komoranech chteji 100,-/hodina...

abby
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 10:19
- Nahlásit

Biluška

A nemáš nějaký kontakt,třeba www stránky na ten Zetor?

Lesanka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 10:29
- Nahlásit

Orry
my se chystáme na jaře na agility také do Komořan . Chtěla jsem začít taky co nejdříve, byla jsem celá natěšená (štěndu jsou teď 4 měsíce), ale pak jsem si řekla, že si uděláme nejdříve trochu poslušnost. Přivolání, odložení a tak.
I když takový tunel bych si ráda s malou prolezla, jen tak z legrace
Biluška
P.S. copak je to "stahování" ?

Orry
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 10:49
- Nahlásit

Lesanka
a copak mas za pejsu?? nevzpominam si
nam je ted 8mesicu..ale stejne pockam...jaro je jaro
jinak od 2,5mesicu chodime do psi skolky, takze tu poslusnost taky trenujem...myslela jsem ze na agi nebude poslouchat protoze on kdyz vidi pejska tak si chce silene hrat a draha se beha bez voditka, ale nejak ho to chytlo ze nemel tendence "jit si po svem"

Lesanka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 12:05
- Nahlásit

já mám pudlíka, včera jsme byly-jsme holky- na poslušnosti. takový ten malý stříbrný pudlík

Orry
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 12:29
- Nahlásit

Lesanka
no a na poslusnost chodis taky do Komoran??
my chodime od hafbo do Reporyji...

a odkud jste jinak, holky??

Lesanka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 14:14
- Nahlásit

Orry
V Řeporyjích jsme se byly v sobotu také podívat a moc se nám tam líbilo. Jinak chodíme pravidelně do Komořan. Jsme ze Zbraslavi a tak to máme kousek.

Orry
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 14:25
- Nahlásit

Lesanka
tak to jo my jsme az z Vrsovic..takze vsude daleko

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 19:44
- Nahlásit

Orry
Já mám svůj cvičák v Bruntále. Najdeš nás tady - www.alfabruntal.com
Co se týče ceny - agility je docela drahé všude, ale v Praze jsou to fakt extrémy ( . To si asi nevybereš.

abby
www.zetor.cz - sekce agility

Lesanka
Stahování je když potřebuješ pejska dostat směrem k sobě. Třeba ze směru kterým je rozběhnutý, nebo mezi dvě překážky a pod. Chce to spíš vidět než číst . Jestli máš dobrého instruktora (a to v Komořanech určitě máš) tak se k tomu brzo dostanete, neboj .-)

Arguskaaa
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2006 14:51
- Nahlásit

my jsme začaly agi v osmi měsících, ale plnou výšku až v roce.

Saita
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2006 19:41
- Nahlásit

Já jsem začala se svou jorkšírkou v půl roce. Od deseti měsíců jsme dělali sem tam skočku a pořádně začala skákat až v roce. Jinak na první hodině jsme si zkusili jenom párkrát tunel, kladinu, houpačku(ne s prásknutím). Zpočátku jsme spíš čekali než běhali, ale brzy jsme aktivně procvičili celý ten vyměřený čas(zpočátku hodina teď už dvě hodiny) a bylo to čím dál náročnější ale taky zábavnější.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání