Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / plivat či neplivat
Autor Zpráva
bara_m
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2006 14:25
- Nahlásit

je stále ještě nutné(nebo to byl jen zvyk) plyvat psovi na míček aport a jiné věci které přínáší?Otec mi řekl, že se tam zachytí pachová stopa a pes to lépe najde, ale zdá se mi že už to tak nikdo nedělá, možná starší generace?A jak docílit aby pes(4 měsíční štěně) přinesl aport až ke mě, hned a ne aby se během povelu zastavil něco očichal pak s tím přišel, ale ne ke mě - jinam?Díky

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2006 14:35
- Nahlásit

bara_m
s pliváním ti neporádím, ale docela dobrý článek ohledně výuky aportování je zde : http://hafbezobav.cz/view.php?cisloclanku=20060426 01 ...hodně zdaru!

abby
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2006 14:50 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

bara_m

Myslím,že to není tak dávno,co jsme ti tady radili,aby jsi nic neuspěchávala.Je to ještě štěndo.Nesmíš toho po něm chtít moc a na precizní provedení povelů si budeš muset ještě počkat.

Pokus se tady na fóru vyhledat něco o aportování.Už se to tady několikrát řešilo

Pupy
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2006 15:48
- Nahlásit

Já osobně neplivám, vím že to někteří lidé dělají ale co znám tak ne.

radek
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2006 16:43
- Nahlásit

bara_m
Myslim ze cvicit aport se 4 mes. stenetem je trochu brzo, pokud teda planujes jit na cvicak. Tam je aport dost tezkej cvik.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2006 18:39
- Nahlásit

bara_m
O tomhle jsem teda nikdy neslyšela a myslím, že pachová stopa na balónku ulpí i z ruky. Podle mě je to víc blízké pachu člověka než slina.
To moje stejně staré štěndo zatím nenosí ke mně-teď je spíš doba na rozvíjení zájmu než na cvičení, je to všechno o hře-rychlé pohyby, přetahování, pohazování, honění.

Misery
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2006 19:02
- Nahlásit

Hmm ja uz si nepamatuju, kdy nas pes zacal aportovat.....myslim, ze to umel od jakziva Jenze ja ho dostala, kdyz mi bylo 7, takze si to spis nepamatuju. Ale myslim, ze to bylo docela brzo, ackoliv jsem to nikdy nebrala jako ze to zakonite musi prinest, byla to spis jenom takova hra, hodila jsem mu micek nebo uzel, on ho zakousnul, zlomil mu vaz, jak to ostatne lovecti psi delavaji a pak mi ho prinesl. Ja myslim, ze to proste lovecti psi maj v genech. Ten mastin co tu o nem taky obcas pisu, tak tomu kdyz jeho majitel hodil micek, on ho prinesl, hodil mu ho podruhy - taky prinesl a kdyz mu ho hodil po treti, tak na nej Lord koukal stylem:"Jsi blazen? Si pro nej ted jdi sam, kdyz sis ho zahodil, ja uz ti ho nosit nebudu."

wikyp
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 12:56
- Nahlásit

Plivat skutečně nemusíš. Pokud jde o tvůj předmět (míček), bude stačit, když ho nosíš v kapse.
S aportem to opravdu neuspěchej. Prostě to vyzkoušej a když přinese, pochval ho a když ne... můžeš si koupit míček na šňůrce, kterou si nastavíš. Když aport ponese k tobě, jen si šňůrku zkracuj. Pokud neponese, lehce míček táhni k sobě i se psíkem. Až bude od tebe tak na půl metru, chvilku se sním přetahuj a povel "drž aport". Postupně ho nech i sednout, přitom stále aport drží a až na tvůj povel pustí.

sarax
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 13:12
- Nahlásit

wikyp
teda mě čubina pro aport vybíhá na povel ,krásně vezme a někdy i donese ovšem jak si sedá tak pustí..je ještě mladá ..myslím ,tak nevím jak jí naučit aby to držela než řeknu??dokud se budu tahat tak pohoda,jak chci aby se uklidnila a sedla,tak to vyplivne a je to...

Arguskaaa
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 14:19
- Nahlásit

No, tak si to vezmi takhle: nejdřív ten balon popliveš a pak ti jej pes přinese do ruky. no já nevím, ale mě ta metoda nepřijde moc super a navíc třeba před lidma to musí vypadat trochu blbě ne? že pliveš na balon
Já teda na aportek nikdy neplivala a moji psi ho umí bezvadně. Jinak máš malinké štěně, takže po něm nechtěj zázraky! Hodně ho pochval, když má ten aportek vůbec v hubě a taky mu dej možnost pochopit, že balonek házíš ty a že je to legrace. Pak ti ho bude nosit radostně

evina
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 16:40
- Nahlásit

Plivání si zřejmě vymysleli zase nějací rádoby "odborníci"Pach tam zůstane opravdu i když na něj jen sáhneš.Vem si např.když psovi hodíš šišku.Zvedneš jí a hodíš...přesto je pes schopen jí najít a přinést.K tomu donesení.Je to ještě štěník,takže začni nějakou hračkou o kterou se budeš třeba přetahovat a postupně jí odhazovat.Můžeš to zkusit nejdříve i doma.Když hračku přinese potaháš se o ní a pejskovi necháš.Za chvíli zopakuješ.Později,pokud pejsek nechce nosit se může nacvičovat na dlouhé šňůře...s tím ale vyčkej a raději začni formou hry.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání