Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Facka reálného života
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:15
- Nahlásit

Mám velké pracovní problémy. Hodně velké a na nic nemám čas ani náladu.
Pracuji poslední dny do pozdní noci a pes strádá.
Včera jsem se rozhodla vše napravit a šla o půl noci se psem ven. Byl plný energie, neunavitelný a veselý. Rozhodla jsem se tedy trošku pocvičit a uvážit, co s těmi BH (zkouškami dle zkuš. řádu klubu NO - tedy krásných, inteligentních a fyzicky velmi zdatných psů).
Nebyla příležitost testovat běžce ani cyklisty, tak jsme alespoň dali tu poslušnost. Asi po 20ti minutách jsem si říkala se slzami v očích, jak mi bylo v práci dobře. Pes se při každém povelu válel po zemi, štěkal, odbíhal pro PET láhve a tahal je z popelnice, lítal okolo mě, štěkal. Na povel sedni si lehal, na lehni si tam zařadil "volno", na "volno" se rozeštěkal. Ruka, na níž je zvyklý, že obstarává posunkové povely a ukazuje a pleská o stehno nyní visela podél těla jak leklá ryba. Psa to velmi pobavilo, ruku mi stále chytal a někam mě za ni tahal.
Když už sežral všechna kokina, nevím, za co jsem mu je dala, zkusili jsme chůzi u nohy. Opakovaně se při povelu "k noze" odkládal a následně válel sudy v trávě.
Koukala jsem, jestli není úplněk nebo erupce na měsíci, ale bylo zataženo, pršelo a bylo hnusně.
Rezignovala jsem. Kynologickou kariéru jsme začali a ukončili ZOP.
Šla jsem spát, mokrého smradlavého psa rozvaleného na posteli (já narvaná na polštářu) a už jsem se těšila, až mi za pár hodin cinkne foun a zase nakvačím do tichého teplého kanclu, kde pes spí a nevím o něm.
Abych se nenudila začal mi krátce po usnutí nosit hračky, misku na žrádlo a budil mě stylem: "Nespi jdeme ven! Dyk to bylo úplně suprový ne?"

Dnes v práci mi zazvonil telefon, vzteklá a zuřící jsem jej zvedla a štěkla: "Prosim!!!!"
Na druhé straně byla cvičitelka a sdělila mi, že jsem přihlášená na ta BHčka a přípravka je v sobotu...

Amir
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:19
- Nahlásit

Garfield
Ahojky dcerko, já jsem jí totiž dala tvůj telefon s tím, že na ně jdete, tak nezoufejte, nekňučte a trénujte

Meta
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:21
- Nahlásit

Ha, ha, ha, tak v tom zase budem plavat...my máme termín BH 14.října...tedy pokud se odvážíme...

Garfield
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:22
- Nahlásit

Amir
Čau mamko, u koní si dycky říkám na závodech u některých adeptů "...ti pro svou drzost ani nevidí, že jsou úplně blbí a ještě lemplové...", a teď to budu sama praktikovat.

Evik
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:22
- Nahlásit

Garfield

nic si z toho nedělej a na tu BH klidně jdi.....To co popisuješ, podle mě Gaf jednoznačně dělal proto, aby Tě vytrhnul z té letargie, melancholie a nervozity Chtěl Ti tím podle mě pomoci, ale Tys to nepochopila...

Anu
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:23
- Nahlásit

Garfield
jo holka takovu bouři v poslouchání máme dnes a denně....soucítím s tebou...

brut
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:27
- Nahlásit

Garfield
Neblázni, zkoušky zvládnete. Včera tě chtěl Gaf jen trochu pobavit. On chudinka vidí, jak máš napilno a chce tě trochu rozptýlit

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:29
- Nahlásit

upřímnou soustrast...kecám, držím palec. Asi měl moc energie, to dělají, když je chytne rapl

Amir
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:34
- Nahlásit

Garfield
Zkoušku zvládnete, to byla chvilková indispozice

Prosímtě, Leni, chtěla jsem se zeptat, chystám se na výlet na Pálavu a všichni mě tvrdí, že tam nesmí psi, nevíš, nebyla si tam s Gafem?

Garfield
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:36
- Nahlásit

Amir
No přímo na Pálavských vrších jsem nebyla. Ale nevím, co je míněno Pálavou. Např. jak je tam ten Mikulovký kostel nebo co to je, tak tam mě se psem pustili normálně a když jsem v Mikulově na závodech, chodíme se psama ven taky normálně nahoru do kopců. Jestli je tam nějaká "rezervace" to nevím. Neznám ty vrchy.

Frog
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:39
- Nahlásit

Garfield
Ahojky, tak něco podobného zažívám teď já s Agů. V poslední době Agů tak krásně cvičila,že jsem si řekla,že už by mohl být ten pravý čas zkusit alespoň ZOPky. Fakt byla úžasná a já na ní pyšná, jenže asi jsem to zakřikla a dogina je úplně mimo. Zrovna včera jsem byla na cvičáku a ona je tam jak smyslů zbavená. Chodí u nohy a najednou začuje a šprajcne se,že dál nepůjde. Zkrátka jí tam něco nevoní a nechce si lehat, sedat ani se nechat odložit, prostě nic.
Nicméně jsme vylezly ze cvikoše a doga hezky šlape u nohy, kouká na mě, má chuť na pamlsky... A kdekoliv jinde taky,ale na tomhle cvičáku se zkrátka šprajcne a nechce.A bere to jako strašnou potupu, když jí donutím si lehnout na zem, která jí smrdí... Fakt je z ní cítit ta nechuť tam cvičit... Má teďka falešku,tak si říkám,že je to možná tím,ale zase když jinde cvičí v pohodě a s radostí? Nevím...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:42
- Nahlásit

Garfield
vis, to mas stejny jako s chlapem. kdyz se mu nevenujes, taky zacne delat blbosti .... tak se nediv, ze si to proste venku Gaf uzival a byl rad, ze si s tebou muze hrat ...

jo a jeste jedna vec. tebe bavi takovy zivot, kdy jsi 18 hodin denne v praci? ja vim, ze penize jsou penize, ale co z toho mas??? segra, segra, koukej se polepsit

joli
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:43
- Nahlásit

Pálava je chráněná oblast, určitě nesmí navolno, ale na vodítku snad jo........

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:45
- Nahlásit

No my se na BH také díváme s jakýmsi despektem alá hra je přece lepší... Nevím, jestli ještě letos půjdem...

JanaF
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:54
- Nahlásit

My jsme na Palavě byli loni na celkem velkém výletě, cca 25 lidí a 15 psů a bylo to bezproblémů.

Garfield
Hlavu vzhůru, nejsi v tom sama, je to blbý období, které zase přejde
Taky se to teď na mě sype ze všech stran a mám pocit, že už dlouho nebylo tak špatně jako teď, ale prostě zase bude líp...

Amir
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:55
- Nahlásit

vis, to mas stejny jako s chlapem. kdyz se mu nevenujes, taky zacne delat blbosti
Jirikovo
no akdyž se mu věnuješ, tak taky

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:06
- Nahlásit

Amir
no akdyž se mu věnuješ, tak taky
no jo, mas pravdu. takze je lepsi se mu nevenovat a usetris energii, protoze vysledek bude vzdy stejny. jsem rad, ze mam takhle chytrou mamku, ktera mi to poradne vysvetlila, jak to s nama chlapama vlastne je

Amir
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:18
- Nahlásit

jak to s chlapama vlastne je
Jirikovo
tomuto výzkumu se již věnuji spoustu let a pořád to nechápu

Garfield
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:20
- Nahlásit

Frog
Tak to máš úplně blbý. Já aspoň vím, že on skutečně jak přijde na cvičák, tak prostě ví, že se pracuje a ve skupině se psama je úplně nadšenej. Když je pak na place třeba sám, tak sice čumí po psech a byl by raději s něma /nechápu proč, když je stejně jen žere/, ale prostě tu pracovní knížku má v náprsní kapse a funguje.
Jakmile opustí brány cvičáku a je v reálným životě - ani hovno zlatá rybo!!! Nic!!! Možná o samotě a to musí být dobře vyspanej.

wami
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:38 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Garfield
Blby obdobi prejde... Ver mi, bude lip!

No a jinak to ber tak, ze Gaf premysli jinak, nez ty - chtel ti udelat radost a nevedel jak, no chovala ses divne (bez posunku), on taky... Casem na to prijde!

abby
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:51
- Nahlásit

Garfield

Nic si z toho nedělejAsi neměl svůj den nebo cítil,že jsi ho neměla ty.Bude líp.A zkoušky zkuste,za to nic nedáte a když se mu to povede, bude vám líp oběma

sarax
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 14:18
- Nahlásit

Garfield
hele třeba nechtěl makat že pršelo a bylo hnusně...po mě někdo o půlnoci v dešti chtít tohle tak stávkuju taky...
myslím že na zkoušky půjdeš a on to zvládne..a pokud ne zpytuj svědomí cos udělala blbě

Kalliope
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 14:39
- Nahlásit

Garfield
prosim tě co v těch BH je ??

Garfield
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 14:41
- Nahlásit

Kalliope
Jsou tu ve zkušebním řádu SchH

Kalliope
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 15:40
- Nahlásit

Garfield
dík, už jsem to našla, nejdřív mi to nešlo - a na tohle jdete, jo? Hmm tak to jsi dobrá, hodně štěstí !

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 15:41
- Nahlásit

Kalliope
a na tohle jdete, jo? Hmm tak to jsi dobrá, hodně štěstí
to nezni moc jako neco ve smyslu: prosim te, to zvladnete v pohode .... spis to zni jako: jsi blazen ze tam vubec lezes???

Kalliope
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 15:45
- Nahlásit

Jirikovo
neee, to bylo myšleno takhle (to je holt nevýhoda písemnýho styku

a na tohle jdete jo? - myšleno: Hmmm, tak to jste fakt dobrý, to vás obdivuju, protože my se na takovou úroveň NIKDY nedostanem

Tak hodně štěstí - Jako aby vám to vyšlo, že vám to přeju, a z toho že pes dělá občas kraviny si nic nedělej

Uf, takhle jsem to myslela, to je zase trapas !

Garfield
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 15:55
- Nahlásit

Kalliope
Klííd, já to cítím úplně stejně. Nemám tam co dělat, ale co kdyby náhodou ten den poslouchal i bez posunků, co kdyby náhodou nesežral toho cyklisty co tam bude a co kdyby náhodou nezakousl onoho běžce, který nás musí těsně míjet....

Kalliope
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 16:55
- Nahlásit

Garfield
jéžišmarjá to jsem tomu zase dala, já už radši nic psát nebudu, nesmíš mě tak chytat za slovo

Kalliope
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 16:57
- Nahlásit

Garfield
jinak s tebou velmi cítím - náš štěk je také perfektně socializované zvíře, které s nikým a ničím nemělo nikdy žádný konflikt je to štěstí mít tak pohodový zvíře

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání