| Autor |
Zpráva |
Voříšek
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 08:31
- Nahlásit
Přestože mám pár let zkušenosti se psy, nevím si rady s nynější fenkou. Pořídila jsem si 3měs. štěně voříška z útulku - tam byla 2 dny jako nalezenec, takže nevíme, v jakých podmínkách vyrůstala a teď ji mám 4 týdny doma v bytě a neustále se nemůže naučit čůrat na noviny nebo ani neumí moč zadržet a močí občas i do pelechu.
Byla už i 2x odčervená ( 2 různé pasty po 14 dnech pro štěňata a přesto jsem ji včera odčervovala potřetí - škrkavky v trusu + "sáňkování"), tak nevím, jestli není prroblém hledat i zde...? prosím o radu, zda být stále trpělivá, či se smířit s tím, že toto zvířátko se hodí spíše na zahradu....
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 08:33
- Nahlásit
Voříšek
Já bych určitě začla za vetem. Takhle na diskuzi toho moc nevyřešíš...
|
Voříšek
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 08:51
- Nahlásit
Na veterině už jsem byla. Tam mě říkali o trpělivosti. Samozřejmě odčervení je pod lékař.dohledem. S tím močením - prvních 14 dní jsem ji za to netrestala (plácnutí novinami při činu...), chodili jsme s ní se synem skoro každé 2 hodiny ven - to už ani v bytě nečůrala, ale kolikrát se mi stane, že je už připravená ne vodítku za dveřma, ví, že jdeme ven a stejně mi málem pomočí i nohy..... Nechci být příliš tvrdá, ale zároveň si nemíním z bytu dělat psí toaletu....
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 08:59
- Nahlásit
Voříšek
Já si fakt myslim, že to chce trpělivost, přece jen je to ještě mimino. Mojí feňuli taky trvalo pořádně dlouho, než se naučila co a jak... Takže ta trpělivost asi fakt bude nejduležitější, ale jestli se ti to fakt nezdá, poptej se veterináře na nějaký vyšetření, jestil nemá třeba zánět nebo tak něco... ale myslim si, že je to pořád ještě v normě...
|
slony
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 09:00 - Změnil/a: slony
- Nahlásit
..stenda mocia plus minus kazde tri hodiny + po prebudeni + po krmeni, idealne je mat moznost a riesit to formou "materskej dovolenky" tak na 7-14 dni podla potreby. Skusili ste ju nie brat von na voditku ale na rukach ? V pripade ze sa jej To vonku podari tak nezabudat na ooobrovsku pochvalu s mnamkou. navyk na kadenie vonku ma ? zvysena teplota alebo sliznice neukazuju na pripadny zapal moc. ciest ?
..sam som cca trojmesacneho nalezence odcervoval na tri krat, tak bol silne a vytrvalo zacerveny. jednak pri silnom zacerveni je jedna silna davka nebezpecna (toxicita uhynulych cudzopasnikov) jednak je pes celkovo oslabeny a tie mrchy v nom "lepsie" drzia. to by ale s mocenim suvisiet nemalo, skor by mohlo so stolicou
|
Voříšek
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 09:08
- Nahlásit
Na rukách jí nosíme, dovolenou jsem měla 14 dní, po každém probuzení a krmení s ní ven vyběhneme, chválíme jí, že se všichni lidi otáčejí (asi chtějí být pochválení taky ), stolici udrží (aspoň tu si s těma "háďátkama" odnese ven ), doma místa po čůrání dezinfikuji.......Jen jsem chtěla slyšet ještě pár jiných názorů, za které děkuji ) Vychovala jsem 2 fenky před 15 lety a nikdy jsem takové potíže neměla, tak proto ta otázka
|
gracie
|
# Zasláno: 19 Zář 2006 09:11
- Nahlásit
urcite s nou skoc co najskor k dobremu vetovi, nech vyluci zapaly a pod. ze moci pod seba do pelechu, nevesti nic dobre. pokial nema zapal mocoveho mechura, alebo iny problem, treba naozaj trpezlivost. zvierace u 3 mes. stenata este nie su celkom vyvinute.
my mame v poradi 4 suku a to je odmala bordelar. ostatne steniatka sa vzdy v priebehu par dni naucili, aspon naznacit (samozrejme behali sme s nimi dosledne a stale), ale tejto poslednej to bolo jedno, nemala proste na cikanie cas (pri hre a pod.) a vycikala sa, kde prislo. bola zdrava. az po siestich mesiacoch jej postupne zacalo dochadzat, co sa po nej chce. ale stalo sa , ak tuho spala, ze sa pocikala. a ked nestihneme zastavit na dialnici, nevadi jej, ze sa vycika do kufra. nezalezi jej na tom. to by sa druha suka prepadla pod zem, keby sa jej to stalo.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 09:12
- Nahlásit
Voříšek
taky si myslim, ze nekterym to proste trva dyl... dej ji jeste par mesicu sanci...
|
Voříšek
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 09:19
- Nahlásit
Určitě jí dám šanci. Jinak je úžasná - nic moc neničí, i když jinak kouše vše (přezubuje a nejraději si smlsne na nás ) Hraček má spoustu a je velmi veselá a hravá a žravá, což je výhoda - využiju to v pochvalách.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 09:38
- Nahlásit
Taky se přikláním k nízoru, že to chce čas. Ta moje čtyřměsíční potvůrka každou noc udělá z garáže doslova bazén a k tomu vždycky byly i dvě tři hovenka-teda spíš hovna jak od koňa, takoé tři půlkilové koblihy co se nevešly ani na lopatku. Hovenka jsou vyřešené tím, že jsem stejně jako u staršího psa přestala dávat ganule a krmím masem, nedávám jí najíst na noc, ale ráno, přes den ještě něco na zasycení a pak nejpozději ve 4 a venčím jak o dušu. Taky jsem si všimla, že když má pro sebe celý sklep, je to ráno o gumáky, jakou udělá potopu, ale když ji zavřu v místnosti s pelechem, udělá jen to nejnutnější a snaží se to vydržet. Nechci ji ale držet zavřenou. Taky si říkám, jestli to není tím, že u chovatelky nechodila čůrat ven, ale na noviny, takže jí čůrání uvnitř připadá normální. Venku se naučila čůrat na povel a na jednom vyhrazeném místě. I když třeba chvilku krápe a nechám ji zavřenou dole třeba hodinu, i za tu hodinu se dole vyčůrá. Asi to bude o nějakém dřívějším návyku, jinak se mi jako prasopes nezdá. Myslím, nebo doufám, že to vyřeší čas a každodenní omílání a režim.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 11:36
- Nahlásit
Voříšek
trpelivost trpelivost....je to jeste mimco...
moje fenule se klidne i po 2hodinovym venceni vys.... uprostred na koberci a to ji bylo 10mesicu!!!
takze vydrzet...urcite se to nauci a pak se nauci si i zastekat az bude potrebovat...
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 11:54
- Nahlásit
Voříšek
chce to vydrz mam 9 mesicni stendo a doma mi obcas neco provedla az do sedmi mesicu. Mela sem pocit, ze se to snad nikdy nenauci. Rano sem se ani nemyla, hodila pres pyzamo teplaky a mikinu a letela ven. Proste sem si to uzivala Pak ale nastal zlom a najednou vydrzela treba i sest sedm hodin a nic. Proste clovek ztraci viru ze se to nekdy nauci, ale najednou je to tam
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 12:02
- Nahlásit
Voříšek
Pro učení štěněte čistotnosti je strašně důležitý prostor, který má v domě/bytě k dispozici. Když je moc velký, nepovažuje ho celý za svoje nejužší teritorium a klidně se v něm venčí. Když má přístupnou jen jednu místnost, hlavně tu, kde má pelech, jen to největší čuně v nouzi se tam vyvenčí. Tohle funguje.
Dostupný prostor je třeba zvětšovat jen pomalu.
|