Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / druhy pes - velka zmena?
Autor Zpráva
scarlet
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 19:29
- Nahlásit

Chtela bych vas poprosit o zkusenosti pri porizeni druheho pejsa. Je to velky rozdil, kdyz pribude druhy pejsek do domacnosti nebo vyraznou zmenu nepocitime? Mame rocni krysaricku, je v podstate porad s nami, schova se do tasky, spinka tam, takze to neni problem...dve uz by ale asi byl? Prosim, povidejte jake mate zazitky.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 19:34
- Nahlásit

Zážitky? Naprosto úžasné, stoprocentně doporučuji a vkládám fotku dnes již jednou použitou.

Jen o trochu více práce, skoro to není poznat, ale o tisíc procent více radosti.

wami
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 19:58 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

scarlet
malej pes - mala zmena, velkej pes - velka zmena...

u krysariku je to asi jedno, u velkejch je druhej pes trosku vetsi zahul na cas (je potreba se aspon obcas venovat psum individualne), jinak je nejvetsi rozdil v tom, ze mam misto jedne hlavy na pomuchlani hlavy dve...

Jo, a taky si uz k nam nepristupuje nikdo do kupe, kdyz jedu vlakem...

Fifi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 20:17
- Nahlásit

scarlet
Druhy pes, druhe pozehnani, bych rekla ja.. Ale jinak, jak psala Wami, velky pes, velka zmena - hlavne asi ve smyslu mnozstvi zradla, delsich vychazek a vetsiho mazleni..
U nas bylo zvykani na stene ze strany starsi feny prvnich asi 10 dni v rezimu Ostrize, tzn., zarlila, byla na mimco hnusna, takze jsme ji museli trochu hlidat, ale casem pochopila, ze jeji privilegia zustanou zachovany a tak postupne vetrelce prijala.. Dnes jsou nase feny nerozlucna dvojice, vlastne pardon, jiz delsi dobu trojice..

scarlet
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 21:22
- Nahlásit

Ja Rozu taham vsude sebou (na navstevy, do obchodu, do skoly, do prace, do restaurace, i ke kadernici) a mam obavy ze dve holky bych sebou brat nemohla, ze by to bylo neprakticke a taky by se to asi nelibilo okoli... jinak verim, ze Roza by si na novou "segru" zvykla, je na pejsky uplne nemocna Spite nekdo s dvema psiskama v posteli?

evina
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 21:27
- Nahlásit

scarletSpite nekdo s dvema psiskama v posteli?Já spala...jeden ležel na polštáři,druhý na peřině.Je teda fakt,že se panička občas cítila "zmuchlaně"scarlet:moje zkušenost:větší nárok na poslušnost psa(dva se strhávají k občasným neplechám)a hl.v momentě napadení cizím psem má člověk problém dva pejsky ubránit.

Fifi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 21:51
- Nahlásit

scarlet
U nas muzou psice vsude, takze ano, obcas jsem zavalena ne dvema, ale trema psiskama v posteli... Treba ve stanu krasne hrejou...

monika
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 22:11
- Nahlásit

U nás taky můžou pejsy všude a je to bezva když se večer přitulí. Velká chrání malou a dělá ji bodyguarda. Ale je pravda, jak už to tu psali, že je to záhul na poslušnost. Je třeba se jim věnovat i individuálně. Někdy je to sice náročné, ale stojí to za to.

wami
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 23:23
- Nahlásit

K tomu spani v posteli...
U nas tam jeden nesmi (z duvodu hierarchie), druhy tam nesmel za mala, takze ted se prijde jen pritulit na dobrou noc a pak si dje lehnout na chodbu - tam neni takovy vedro.

Ale uznejte - kam se tam mam asi tak vecpat ja...?

cilka
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 23:23
- Nahlásit

A ještě veselejší je to když se panička zblázní a k maxipsovi pořídí minipsa !

monika

Dorce i Fanynce to moc sluší ! Jsem ráda , že to s malou dobře dopadlo...moc fandím !

Fifi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 23:53
- Nahlásit

wami
Hele, nejni to ta fotka - kdysi si ji pamatuju myslim s komentarem - "Haja, haja - a jaaa????"

Majla
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 23:56
- Nahlásit

Podle mého názoru jsou 2hafani jako 6. Jak na výcvik, dovolenou, cestování, chozená do obchodů, peníze neřešim

wami
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 23:59
- Nahlásit

Fifi
"Haja, haja - a jaaa????"
jj, to je presne ona...

Majla
peníze neřešim
stastna to zena...

Majla
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2006 10:46
- Nahlásit

Myslim u dvou psů, protože to bylo bráno jako samozřejmost

Zdenaxxx
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2006 17:32
- Nahlásit

scarlet: no dvě by si s sebou všude asi opravdu brát nemohla ;o) jiank já zkušennosti má s více psy dobré, akorát to chce více času

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2006 18:25
- Nahlásit

I do obchodu? Ke kadeřnici? No to potěš koště kdyby mi někdo přitáhl psa do čekárny u doktora...ten by letěl. Ne kvůli hygieně a takovým cipárnám, ale kvůli principu-vždyť je to pes, ne? To nevydrží chvíli sama?

scarlet
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2006 21:51
- Nahlásit

Mucholabka

ale ja jsem prece nenapsala, ze ji vodim k doktorovi do cekarny... zase mam nejakou soudnost...sama vydrzi bez problemu, ale proste pokud muzu, tak ji beru sebou

Pavliii
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2006 21:56
- Nahlásit

Fifi
mohla bys mi prozradit, jake mas hafiny a kolik bylo te starsi, kdyz jste si vzali stendo? Nase fenka totiz taky nepatri mezi ty, co by nove stene privitaly s nadsenim a trochu se bojim, ze by si na nej nikdy nezvykla - je ji uz 10... Diky

Fifi
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2006 22:25
- Nahlásit

Pavliii
Mam dve rotvice a erdelku. Kdyz jsme si porizovali erdelinu, bylo nejstarsi rtw pres tri roky.. Rozmazlena, zvykla na veskerou nasi pozornost, gaucovy pes..
Jak uz jsem psala, nejdriv se na male erdelatko tvarila jak na krysu, domaciho skudce, tak jsme ji proste hlidali, nenechavali s malou o samote a zaroven jsme ji nechali vsechny ty jeji privilegia(prvni dostava zrat, prvni se s nama vita atd..). Ona na ni jen brumlala, vlastne po ni nikdy poradne ani nesekla, ale jistota je jistota. Behem tydne spolu uz pily z jedne misky, pak postupne zacala rtw chapat, ze s tou malou chlupatou kouli je vlastne velka legrace, a tak asi po tech 10 dnech uz nebyl jediny problem. Mala hned pochopila, ze kdyz velka tetka vrci, je treba se uklidit z dosahu.
Nebala bych se poridit k desetilety babce stene, pri trosce dobry vule se to v pohode zvladne a naopak se pak budes divit, jak babca omladne a bude delat se stenatkem kraviny....

arsiela
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2006 22:29
- Nahlásit

scarlet
se dvěma?Momentálně jich mám v posteli pět,tak sedím u počítače a přemýšlím kam se vejdu já

Pavliii
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2006 23:01
- Nahlásit

Fifi
Diky za bleskovou odpoved
Jsem prave cetla, ze je dobry poridit takhle starsimu psovi mladocha, ale prave porad nevim, jestli by to ta nase ocenila... Ona je taky takovej rozmazlenej jedinacek.
A hlavne se bojim toho, ze by hodne zarlila, kdyz bysme treba sli na cvicak nebo nekam behat bez ni - ona na to uz moc neni...
No, mam o cem premyslet

Fifi
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2006 23:17
- Nahlásit

Pavliii
Zpocatku neoceni.. To ji dotece do hlavy az za nejaky cas.. A jestli je ji uz deset, rada si naopak od mladete odpocine a vas odchod na cvicak ci behani si vychutna patricne dlouhym spankem! Fakt, neboj se toho

Pavliii
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2006 23:45
- Nahlásit

Fifi
vidis, to me ani nenapadlo, ze bude jeste rada, ze vypadnem

brut
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 01:04
- Nahlásit

Pavliii

Máme doma dva pejsky. 13letou feňulku a ročního pejska. Babča je ráda, když si od mladého odpočine, ale celkově bych řekla, že omládla. Jen s tím hraním to u ní není nijak extra.

scarlet
Dva pejsci jsou príma. Jen bych možná krysařičce trochu, předtím než si přivedete druhého pejsu, poupravila režim. To aby si zvykla, že nebude stále jen s vámi ( myslím tím třeba u kadeřnice...)

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 15:06
- Nahlásit

monika
jéé koukala jsem po dlouhé době na vaše stránky a četla jsem, že se chystáte v listopadu do Letňan - já jsem Bernáška přihlásila také tak se tam třeba potkáme!

Pavliii
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 17:39
- Nahlásit

brut
a taky na nej byla nejdriv protivna? To me prave zaujalo na prispevku od Fifi - znam totiz par lidi, co si poridili 2. psa a ten 1. ho prijal uplne v pohode, ale ta nase je vztekla i kdyz k nam prijde nejaky pes jenom na navstevu - za chvili ho teda zacne ignorovat, ale vidim na ni, jak je nasr...
No pekne jste me nahlodaly

brut
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 20:52
- Nahlásit

Pavliii
a taky na nej byla nejdriv protivna?
Já bych řekla, že je na něj protivná skoro pořád.....teda pokud on jí neignoruje. Jinak má babča taky dobré chvilky, kdy si s ním chce hrát, jenže jen do chvíle, kdy jí packou někde přimáčkne nebo jí zalehne....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání