Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Chudáci běžci
Autor Zpráva
younglady
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 14:24
- Nahlásit

Máme problém s běžci. Abbyna je pořád vyštěkává. Nebudí hrůzu protože je prťavá (6,5 kilo) ale je to dost nepříjemné pro mě i pro ty běžce. Je divné že s cyklisty problém nemá, ale ty běžci, to je katastrofa. Nevíte někdo radu?

wensday
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 14:31
- Nahlásit

taky za nimi utíká ??????

Vanda
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 14:43
- Nahlásit

younglady
moje rada je: čas a velký počet běžců + odvolání. u nás funguje cca na 90% zvyk a na 9% odvolání (můj řev podle kterého mají ti běžci zřejmě pocit, že je Bára v nejlepším zakousne) a 1% zbývá na běžce, kteří se jí z nějakého důvodu prostě nelíbí a ti mají holt smůlu (v téhle situaci mi nezbývá než odchyt a důrazné vysvětlení situace - tedy nikoli toho běžce). taky parsonka btw

wensday
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 15:01
- Nahlásit

no naše Daisy moc utíkala za běžcama, cyklistama apod. Doporučuju onu starou dobrou stopovačku - jen ona neštěkala, jen za nimi letěla..... teď máme úspěch, stane se to jen výjimečně a nechá se odvolat. Chce to tvrdý a důsledný trénink. Vyhledávat tyhle situace / třeba jeďte k trase nějakýho bežeckýho závodu / .....

younglady
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 15:02
- Nahlásit

wensday
jj utika za nimi

Vanda
hehe aha takze asi vis o cem mluvim no odvolani mame super, skoro 100%, ale nesmitam byt bezec nebo zver, me je proste pak tech bezcu lito a cejtim se trapne. Snad kdyz budu poradne zle rvat ze pribehne, ale aby se presne pak ty bezci nelekli co to mam za zrudu, ktera je pokouse

younglady
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 15:04
- Nahlásit

wensday
stopovacka je ok, ale kdyz jinak perfektne posloucha, tak nevim no, ale mohla bych ji ji pripnout hned jak nejakyho bezce uvidim a kdyz se za ni rozebehne tak ji pouzit

Walda
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 15:18
- Nahlásit

younglady

Stopovačka je dobrá možnost, ale je nebezpečí, že při použití jen tohodle postupu, zůstanou běžci (bruslaři, cyklisti ...) nadmíru zajímavými, což je určitě nežádoucí.

Měl jsem s tím taky problém, a zvolil taktiku "nezajímavý běžec - nuda". Chlupáče jsem odložil u běžecké dráhy (v Praze u Ladronky), pro jistotu na vodítku, a sedl si kousek vedle. Pořád jsem sledoval ušiska a když se zvedla, upozornil jsem ho, že stále bdím. Tak jsme tam sedali čím dál delší dobu, až už se ušiska nezvedala a bylo možné odbourat vodítko.

Dneska jde chlupáč podél bruslařské dráhy a dělá, že jsou sportovci neviditelní.

wensday
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 15:18
- Nahlásit

younglady
no jo, tak to my taky řešili..... stopovačkou, kdykoli jsme šli na místo, kde by moh být cyklista nebo běžec. Nenaděláš nic...... znám to důvěrně..... když tak se snaž upoutat její pozornost, jak běžce uvidíš..... mezitupeň u nás byl, že se nechala odvolat, pochválit a dát pamlsek a pak hurá za běžcem.... ale to on už mezi tím byl dál, tak to pak vzdala..... jo, je to věčnej boj....... ještě teď se nám to teda někdy stane.......

younglady
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 15:22
- Nahlásit

já mam hodne pocit, ze je to ted zpusobeny tim, ze jsou dva, hlidam kamosce psa. Tak pockam, co bude delat az bude zase sama a kdyz bude reagovat porad stejne tak proste zacnu asi se stopovackou a nebo tema bezeckejma drahama. Divne je ze na cyklisty vubec nereaguje ani jeden. U Abbyny je to mozna tim, ze ji jeden malem zajel, tak asi pochopila, ze je to nebezpecny, ale to bych musela nejakyho bezce ukecat snad aby na ni slapl nebo co
Jinak dekuji za rady

kokoška
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 15:40
- Nahlásit

younglady
já měla stejný problém, akorát, když jsem zařvala STŮJ, vždy se zastavil běžec, protože jsem to zahulákala tak, že fakt tuhla krev v žilách, bohužel jen lidem a né mojí pejsině pak jsem to začale řešit tak, že jsem jen normálně zavolala a začala utíkat na druhou stranu - pejsa se otočila a mazala za mnou. Časem ji to přešlo a teď už zvládne jít na volno u nohy a nikoho nehoní. Taky jsem jako radu četla, že honěná osoba má na psa stříknout vodu - třeba z láhve, nikdy jsem to nezkoušela, tak nevím, jak by to fungovalo, ale psa to určitě překvapí a tím i zastaví.

younglady
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 15:44
- Nahlásit

kokoška
no jo s tou vodou sem to taky cetla, ale sezen dostatek lidi, ktery tvuj pes nezna, aby ti saskovali nekde v parku se strikaci pistoli Uz vidim ten ochotnej dav
Ale s tim utikanim je to fakt, moje cubina je zavislacek, tak si me utect nenecha

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání