| Autor |
Zpráva |
booobika
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 12:17
- Nahlásit
Dobrý den,
po čase přicházím s dotazem č. 2.
Můj pejsek - kólie, skoro 7 let - občas dodnes dělával to, že několikrát zvláštně "zafuněl", tj. vtáhnul nosem a vyfouknul, nafukoval u toho tváře, je to takové jakoby frkání nebo hlasitější takové tu funění, když se chystá kňučet.
Dnes to ale dělá s přestávkami celý den. Připadá mi, jako by něco špatného vdýchnul, ale nedusí se, jen tohle dělá a já nevím, jak mu pomoci, potřebuje-li to. Žádné chlupy na nose nemá, které by tak odfoukával. Je to něco jako malé kýchání. No, nevím, divně se to popisuje...
Nevíte někdo, co s ním?
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 12:19
- Nahlásit
Možné je že má nějaké alergie, skoč radši k vetovi.
|
petl
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 12:19
- Nahlásit
Tak pesana vezmi k vetovi. Jestli to dělá celý den tak je to divné, mohl třeba jen vdechnout chlup ale mohlo by to být i něco vážnějšího.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 12:20
- Nahlásit
booobika
měkké patro - nic to není,pokud sám do chvilky přestane,k vetovi bych nechodila,má t ovětšina psů - nějak jim to spadne nebo něco,ale pokud se to samo vrátí do normálu,o nic nejde
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 12:30
- Nahlásit
ja mam fr. buldocky, ktery funej a chrochtaj nepretrzite...ale nedavno se stalo, ze jdem na prochazku a po ceste od bytu k vytahu (ca 2m) mi mufin asi 15x za sebou mocne kychnul..a ve finale (ja uz byla docela v nervech) vykychnul osinu (slupku z obili i s tou jehlicou)..coz me zpetne vydesilo uplne, osina pry dokaze nadelat v tele pesa peknou paseku...
|
booobika
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 12:32
- Nahlásit
Mar3 - dělá to už asi 3h každých pár minut...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 12:35
- Nahlásit
booobika
no a nemá teda něco v nose - mě pes prolítl vysokou trávou na louce a kejchal nonstop tak asi 5 hodin - a ještě se u toho šklebil jak blb
(takže shrnutí:
a) spadené patro,ale jestli to dělá co pár minut takhle dlouho,tak to nebude,patro to dělá třeba 1x denně,pak nkolik dní ne, a tad.---
b) někde vlítnul a něco mu vlítlo do nosa
c) nikde jste nebyli,nic nevdechnul - a v tom případě bych volala veta,popsala mu to,schválně co ti řekne,popř.bych tam zašla...radši...)
|
booobika
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 12:47
- Nahlásit
Volím variantu C, asi je to správná odpověď...
Díky!
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 14:39
- Nahlásit
booobika
Přesně vím, co myslíš, můj pes tohle dělá vždycky když je nachlazenej. Takže já bych prostě zašla k vetovi.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 14:42
- Nahlásit
booobika
Já bych jakékoliv změny v dýchání nepodceňovala. Je tohlavní projev chorob srdce. Kromě jiného zcela banálního.
|