Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výstavní postoj
Autor Zpráva
Endulka
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 11:30
- Nahlásit

Jak mám naučit tříměsíční štěně LR tento postoj? Umí sedni, a mám pocit, že vůbec nechápe, co po něm chci.

monika
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 11:41
- Nahlásit

jj, taky bych potřebovala poradit. máme 4 měsíce a sice se snažíme, ale výsledek nevalný

Verca
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 11:56 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

www.nahaci.cz
Snad vám to pomůže.

Endulka
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 11:56
- Nahlásit

Jsem ráda, že nejsem sama, připadám si docela neschopná
Jak dlouho vlastně na výstavě musí v tomto postoji stát?

Endulka
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 11:58
- Nahlásit

Stránky mi nejdou zobrazit - hlásí mi to:
Nelze načíst počítadloindexvstupu.dat

Verca
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 12:00
- Nahlásit

Endulka
už jsem to opravila

Verca
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 12:07
- Nahlásit

Endulka
NO podle mě po celou dobu. Ale můžeš ho samozřejmě upravovat, tím myslím, když třeba posune nohu dozadu, tak mu jí posuneš a tak..

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 12:09
- Nahlásit

Endulka
Hlavně je to ještě dost brzo.
Já to teď začínám učit 5-měs.psa a taky to jde ztuha, taky si sedá.
Používám povel Postoj, stojíííí a dokud aspoň chvilku nepostojí, nic mu nedám. Pak dostane ňamku, je pochválen, vypuštěn, hodím mu hračku, pohraju si s ním atd. a zopakujeme ještě tak 2x.
No prostě - jako každý jiný povel - opakování matka moudrosti!
Vyplatí se naučit psa, kterého plánuješ vystavovat, aby např. i venku při procházkách když ho přivoláš, nesedal ale zůstal stát. Pokud chci, aby pak sedl, stačí udělat ssss. jde o to, aby pes automaticky nesedal, ale zůstal stát a sedal až na povel.
Mojí čubině, která už má výst.kariéru za sebou, to tak přešlo do krve, že se jinak postavit skoro ani neumí Třeba v kuchyni něco chystám nebo zachrastí plechovka s piškoty, už je u mne a stojí v postoji.

A Jak dlouho vlastně na výstavě musí v tomto postoji stát? no, někdy docela dost dlouho... např. když už jde o pořadí a o tituly... takže se vyplatí psa zvykat, že to trvá delší dobu. Kdo nevydrží, nemá šanci na lepší umístění, neb konkurence je veliká.

Endulka
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 12:37
- Nahlásit

Ketrin
díky za odpověď. Na výstavu máme jít když mu budou 4 měsíce. Spíš jsme se nechali trochu přemluvit chovateli, od kterých štěně máme. Upřímně - vůbec si nedokážu představit, že by náš pes chvíli postál v klidu! Snad až bude dospělý, ale teď? Je jak pytel blech.
Takže když si sedne, mám ho zvedat, aby věděl, že sedět ne?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 12:45
- Nahlásit

Takže když si sedne, mám ho zvedat, aby věděl, že sedět ne?
No-já ho zvednu (jemně, žádné násilí) řeknu Stojíííí, a znova. On to časem pochopí
Takže to jdete do mimin - do Brna?

Endulka
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 21:00
- Nahlásit

Ketrin
Jo, v září. Tak snad to do té doby nějak natrénujem a neuděláme ostudu

Barbucha
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 22:31
- Nahlásit

Na uceni postoje neni nikdy brzo, nejlepsi je, kdyz zacne s ucenim postoje uz chovatel v cca 4 tydnech, ale musi to umet Dulezite je ze zacatku cvicit jen kratce a pokazde odmenit. Jinak plati to, co uz napsala Ketrin.
Male stenatko proste vezmes treba na stul, zvednes ho jednou rukou pod hrudnikem a druhou mezi zadnima nohama, pockas, az mu klesnou nohy smerem kolmo k zemi a postavis, chvili podrzis, pustis a pochvalis. S vetsim stenetem uz cvicis na zemi a nejlepsi je to na pamlsek, ktery musis drzet ve spravne vysce tak, aby si nesedal (Pokud si sedne, posun ruku pamlskem smerem dolu a dopredu a on zase vstane). Jakmile chvilku postoji, pamlsek mu dej.

shiba
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 23:04
- Nahlásit

Barbucha
Jo, to jsem právě chtěla napsat. Já stavím štěňata do postoje už v těch 4-5 týdnech, totéž ukazování zubů, to vše nahoře - stůl apod. (nejlépe něco kývajícího se). Ale když to pak majitelé nedělají a v roce si vzpomenou jít na výstavu a honem chtějí něco nacvičit, je to často velmi tristní... Takže souhlas - nikdy není brzy.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 06:03
- Nahlásit

Barbucha
shiba
Vím že zkušení chovatelé štěňata staví už v 4 týdnech. Taky jsem se o to snažila, ale nechtěli mi stát a kroutili se jak hadi Přesto se to později ti co jsem vystavovala naučili velmi rychle

Endulka
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 10:01
- Nahlásit

S vetsim stenetem uz cvicis na zemi a nejlepsi je to na pamlsek, ktery musis drzet ve spravne vysce tak, aby si nesedal (Pokud si sedne, posun ruku pamlskem smerem dolu a dopredu a on zase vstane). Jakmile chvilku postoji, pamlsek mu dej.

- v okamžiku, kdy zjistí, že mám v ruce něco k jídlu, bude skákat a štěkat a tancovat, jak smyslů zbavený

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 10:04
- Nahlásit

Ale když to pak majitelé nedělají a v roce si vzpomenou jít na výstavu a honem chtějí něco nacvičit, je to často velmi tristní
Náááhodou, existuje i povel "stůj" ne? A pak ho doupravíš a fixuješ ho pamlskem

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 10:48
- Nahlásit

Tak jsem trochu zavzpomínala...
tenhle celkem stál

Tenhle vůbec stát nechtěl

ale v 5 měsících už to také docela uměl

Barbucha
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 11:12 - Změnil/a: Barbucha
- Nahlásit

Tak ja taky pridam

10 tydnu na stole

8 mesicu na zemi

brut
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 11:31
- Nahlásit

Tak my cvičíme postoj taky od začátku...jenže Brut v něm vydrží tak deset vteřin a pak si prostě přešlápne, po druhé korekci se začne zmítat a pak sebou prostě plácne na zem. Nepomáhá vůbec nic.
Takže to na výstavách řeším jen mírným upozorněním a snažím se ho udržet ve stoje .... on by totiž nejraději běhal..

Zdenaxxx
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:32
- Nahlásit

nejlepší je psa zezačátku přidržovat a učit ho to už od štěnátka. stavět ho do postoje a ořidržovat ho v něm, až bude stát skoro sám, můžeš ho občas přestat přidržovat a pak už to půjde samo. Na výstavě se stojí tak dvě minuty, než ho rozhodčí posoudí v postoji a předtím i potom se kluše u nohy

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání