Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / "Zamilovaný" pes
Autor Zpráva
Tami
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 18:02
- Nahlásit

Stalo se vám, že si váš pes je s druhým tak sympatický, až to překračuje meze?

Chodím s naší Baru /4kilová trpasličí jezevčička/už 2 měsíce na cvičák a tam si ji zamiloval roční zlatý retrívr.
Probíhá to takto - otevřeme vrátka, vejdeme na cvičiště a zlaťák se k nám přiřítí - pokud si Baru nelehne sama, převrátí si ji packou na záda, většinou někde, kde je hlína a rozkročí se nad ní a začne ji systematicky olizovat od hlavy po celém těle. Baruška se u toho šmrdlá, on jí vehementně olizuje, samozřejmě u toho slintá a tak je během chvilky Bára nejen oslintaná, ale ještě omatlaná hlínou.
Protože ji občas zvednu a někam odnesu, vracím se ze cvičáku v podobném stavu jako ona.
V těch vedrech jsem ji trochu předtím postříkala vodou, takže obal byl opravdu "hustý" na nás obou.

Dokud majitelka zlaťáka ho neodtáhne,ve svém díle pořád pokračuje, v poslední době odhání každého psa, který by si chtěl při tomto jeho počinu k Baru čuchnout a vrčí na ně.

Žádné odvolání psa nepomáhá, i když je jinak poslušný, to by ho musela držet stále a nenechat ho proběhnout. Jiným fenečkám takovou náklonnost neprojevuje.
Cvičíme v jednom družstvu, musíme být každá na jiné straně, což jde - ale jakmile při cvičení musíme kolem sebe projít, všechna poslušnost je v háji.
Tuhle jsme se potkali na ulici a už jsem nabyla představu, že budu mít v paneláku ještě jednoho velkého psa...
Copak já Barču odtáhnu, event. odnesu.. ale té paní mě bylo líto.
Určitě má paní radost když někdy na cvičák nemůžeme a zůstaneme doma..

abby
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 18:27
- Nahlásit

Tami

U nás na cvičáku si jeden boxer vyhlídl jednu labradoří slečnu.Ona byla spíš ještě štěně.Bylo to tam samej labrador,takže nevím,proč zrovna tuhle.Jenže on jí neolizoval,ale přímo obskakoval.Majitelka labradora z toho byla dost nervózní,takže pro klid všech zúčastněních,přestoupila majitelka boxera do jiné skupiny.

Tami
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 18:30
- Nahlásit

Možná že by ji také chtěl obskakovat, ale jelikož je Barča 10 cm centimetrů od země a on je ještě trdlo, na nic takového zatím nepřišel.

rendik
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 18:37
- Nahlásit

Tami
Tohle můj hafan dělá taky, zamiloval se do fenky briarda a jak je na cvičáku, tak je s poslušností konec. ten blbec si může hlavu ukroutit aby na ní alepoň viděl a když mu dám volno, okamžitě je u ní (případně na ní)...

brut
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 18:54
- Nahlásit

rendik
Tak tohle znám. Brut je zamilovaný do berňačky......Když jsou na cvičáku, tak mám o zábavu postaráno ...

rendik
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 19:08
- Nahlásit

brut
Já se vždycky modlím aby briardka nedorazila...Ten úchyl má sice v zásobě další "milenky"(československá vlčice, kříženka menšího vzrůstu, australská kelpie a další:lol, ale briardka je vždycky na prvním místě, když jí vidí, nic jiného pro něj neexistuje.

brut
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 19:15
- Nahlásit

rendik
Tak to my máme smůlu, protože naše "láska" chodí mimo hárání pokaždé. Teď, co má Brut pubertu, tak jsem pološílená......nejen že necvičí, ale ještě má snahu mně za ní neustále vláčet.
Těším se, že ho to snad časem přejde a bude klid ( doufám:confused

rendik
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 19:32
- Nahlásit

brut
Naše milovaná briardka už teď hodně dlouho na cvičáku nebyla, ale zase bylo děsný vedro, takže stejně nechtěl cvičit, ale aspoň nezdrhal...O tom vláčení mi vážně nemusíš nic povídat, to známe.Jediná metoda je rozkročit se, zapřít se nohama, držet vodítko v odou rukách a doufat, ze to karabina zvládne...

brut
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 19:36
- Nahlásit

rendik
Nádherná fotka jako bych se viděla...já teda žádnou takovou nemám, pro jistotu si nikdo foťák s sebou nebere.....prý bych tam stejně nebyla vidět

rendik
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 19:39
- Nahlásit

brut
Normálně na cvičáku fotografa nemám, tohle ten blbec předváděl na ukázkách výcviku psů

brut
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 19:39
- Nahlásit

rendik
s tím zapřením mám problém......můžu totiž jen na jednu nohu. Takže se u toho vždycky ještě modlím, aby mně Brut nic neudělal.

brut
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 19:41
- Nahlásit

rendik
Dobrá ukázka, moc se mi líbí......no já se raději takovým věcem vyhýbm....pro jistotu

rendik
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 19:42
- Nahlásit

brut
Tak to tě obdivuju, zapřená na jedný noze bych to fakt neustála, někdy to neustojím ani takhle...Například v zimě jsem jela asi tři metry po zadku v bahně za zajícem. Jo a to na fotce mělo být odložení...

Tami
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 21:17
- Nahlásit

Tak to vás tedy lituji, k výcviku asi musíte mít dobrou fyzičku.
Zkusím si je někdy vyfotit alespoň mobilem, vypadá to děsně srandovně, akorát že Bára nebývá vidět, je tam někde srolovaná pod psem.

rendik
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 21:20
- Nahlásit

Tami
Takový pes je lepší než posilovna...Štěňátko vážilo 8 kilo, puberťák váží skoro 50, postupně se ti zvyšuje zátěž, fakt lepší posilovnu bys nenašla !

brut
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 21:32
- Nahlásit

rendik
Brut je naštěstí o něco lehčí než ten tvůj "drobeček", ale stejně je to občas dost drsný. Poslední velký úraz jsem měla před Silvestrem, kdy jsem si díky Brutovi a Denyně zlomila nos o vrátka. Ostatní jsou drobnosti ( zhmožděniny.....).

Jo a to na fotce mělo být odložení...

Taky máte zajímavý odložení......

Tami
Já nikdy nevěřila, že budu mít na sobě tolik svalů ( vypracovaných). Mám je ale akorát na rukou a břiše.....ostatní zřejmě tolik nepoužívám

Anu
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 06:58
- Nahlásit

toto je láska Anubisova srdce....ona ho miluje,zbožňuje a hlavně obdivuje,takže on ji učí všechny lumpárny-od masakru morčátek,kočiček až po útěky do lesa....

na proti tomu,ona ho neučí nic a tak jsem pohřbila myšlenku,že druhý pes by vyřešil neřesti prvého...
když jsou spolu mě nepotřebují,už věřím na psí lásku...

fromeli
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 07:18
- Nahlásit

Tak s láskou máme své problémy, Michelle poblázní skorem každého, takže se to většinou odehrává takto:

a končí takhle:

Anu
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 07:24
- Nahlásit

takto to začíná

takovýto průběh

a končí to takto:

někdy i takto:

a takto jdeme domů:

Syska
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 07:53
- Nahlásit

Anu
Anu, skvělý fotky, fakt!!! Hlavně ta poslední je opravdu nádherná, to by chtělo poslat do nějaký soutěže!!

Mar3
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 07:55
- Nahlásit

Syska
takhle si vodí Daisa vod wensday Berryho - akorátže za obojek,protože vodítko mu nedávám a je to takový blbý v tom,že labrador je vo dost vyšší než buldoček,takže asi si představ,jak to vypadá.......dneska musím koupit novej obojek

Anu
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 08:21
- Nahlásit

Syska
ona si ho takhle vodí furt. Když nechce aby někam šel a nebo aby šel kam chce ona tak ho prostě čapne za vodítko a jde. A teď jak byli ty pařáky tak nemohla moc chodit jak jí bylo vedro zato on byl ve svém živlu,takže ho normálně čapla za vodítko a musel u ní ležet-viz.fotka první pod tím stolem...a nebo ho chytla v lese za vodítko a dotáhla do vody...chudák od té doby má plíseň v tlapkách

Syska
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 08:58
- Nahlásit

Anu
No to víš! už ho bere za svýho manžela a tak musí poslouchat!!!

Anu
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 09:02
- Nahlásit

Syska
však jo už věřím na psí lásku.On sice dělá důležitýho a vyjede po ní jako že todle si nedá líbit,ale běda 10minut v klidu,to jde vocmradávat za ní a plazí se jak správný chlap aby ji vyhověl.jsou to miláčci...

Tami
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 14:34
- Nahlásit

Anu
to jsou fakt suprové fotky!!

fromeli
celá naše Barča, je zajímavé, že o ni rovněž projevují zájem psi co největší, nikdy žádný prcek - i když najít takové malého by asi dalo práci.

Mar3
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 15:09
- Nahlásit

musí se na to poklepat-pak je to vidět....jinak mi to prostě nejde vložit

rendik
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 16:01
- Nahlásit

brut
Můj drobeček mi naštěstí ještě nezpůsobil žádný úraz (pokud nepočítám poškrábané ruce a nohy, někdy i krk, pokousané ruce - to je všechno z her, a pořezané ruce od vodítka - to je většinou ze cvičáku), ale jednou mi určitě buď vykloubí ruku nebo při hře s jiným psem přerazí nohu, přeražení nohy mi ale hrozí i při aportu neb Kim nemá žádný odhad (jaký pán, takový pes, ze to se na něj nemůžu zlobit:lol a neví kdy má začít brzdit, takže začne brzdit až tak půl metru přede mnou. Zastavit 50 kilo živý váhy to chvíli trvá, takže kdybych necouvala, smete mě na zem a převálcuje...
Anu
Super fotečky!!!
fromeli,Tami
To už je asi nějaká úchylka, Kim taky hrozně rád válcuje menší pejsky, teda spíš fenky (jediné vyjímky jsou briardka a fenka čv)...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání