Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jak to rozeznat a jak reagovat??
Autor Zpráva
Bugs
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 10:48
- Nahlásit

Ahojky,tak můj skoro 10měsíční RR začíná pěkně dospívat.Jo ale mimochodem ještě nezvedá nohu-"je to normální?"Ale to mě tak netrápí.Začíná být ostražitý a víc hlídat.To je asi normální.Ted doufám,že vám to srozumitelně vysvětlím.Nevím jak v těchto situacích reagovat.Když jsme na zahradě a někdo jde o kolo,nebo vleze do zahrady a on na něj štěká,tak ho chválím,že hlídá.Ale když jsme venku a někde dýl sedíme a někdo přichází,tak ho taky vyštěkává.A nebo jme ted nedávno byli na naší hospodě a seděli jsme na zahrádce.V předu u stolu popíjeli mladíci a když odjížděli,tak se jako prali a křičeli u toho.A Bugs na ně vylítl a začal strašně štěkat.A já nevím jak to mam brát.Jestlí hlídá a nebo začíná nějaká agrese???Mam ho pochválít a nebo potrestat.Nevypadal,že je chce kousnout,jen postrašit.Nechci aby pak nechtěně po někom vyjížděl když bude dělat rambajs.

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 10:57
- Nahlásit

Já na ulici nebo jinde (v hospodě ) nedovoluju psovi "hlídat". Výjímku uděluju když jdem v noci a někdo se mi i jemu nezdá... (ale to jen v případě, že se k nám chová nevhodně)

Můj ročák to také začal okolo 10 měs. zintenzivňovat, prostě si zkouší jak na něj lidi (někdy i věci) a psi reagujou. Takže mu ukazuju cestu já.
Jo a nohu také, hlavně ve spěchu, občas zapomene zvednout. S tím si nedělej starosti

nels
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 11:00
- Nahlásit

Ahoj, to zvedani nohy to fakt nevim,nas RR zacal nohu zvedat asi v pul roce.

co se tyce stekani.. Nelson na zahrade taky steka na vse co se sustne kolem plotu.ja ho za to ale nechvalim.nechci z neho mit hlidace zahrady a vim,ze kdyby se neco delo,tak by branil sam od sebe,takze ho v tom podporovat nemusim. samozrejme na divne osoby nebo na divne zvuky venku nekdy reaguje taky, nakolik se mi to ale nelibi a nepreju si to,tak mu to zakazuji. spis ale formou "co blbnes?!" nez nejakym trestem. vseobecne znam dost RR ktery jsou trochu "poserove" a takhle to resi. proto je lepsi jim dat najevo, ze se nic nedeje, spis si z neho delat legraci nez ho trestat.

Bugs
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 11:01
- Nahlásit

Takže pokud bude na někoho štěkat jinde,než doma nebo na zahradě,nemam ho nechat??Jinak on tu nohu ale nezvedá vůbec.Viděla jsem to u něj asi jednou a to asi před dvěma měsíci.Jo čuchá a přeznačkovává,ale nezvedne u toho nohu.

Mar3
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 11:04
- Nahlásit

bugs
já mám osmiměsíčního psa a taky nohu ještě nezvedá - prej může začít i po roce věku - sem někde četla - prý je to jedno,má se nechat,šak von jenou začne

Bugs
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 11:06
- Nahlásit

nels
Tak to je asi přesně ono,mě totiž dřív hodně připadalo,že štěká hlavně ze strachu.Ale tohle právě už asi bylo jiný.Byl si takovej jistej když k nim běžel.Prostě se mu to jejich chování moc nelíbilo.

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 11:07
- Nahlásit

Bugs
Já také netrestám, spíš řeknu, "nech toho", "přestaň", nebo "to neřeš", protože pokud je to z nejistoty, tak mu prostě říkám, "to je v pohodě, není třeba proč strašit a vyšilovat".
Pokud by neposlech, tak ho už okřiknu.
Vyloženě trest v podobě škubnutí za vodítko jsem použila minimálně, nejčastěji u psů za plotem, se kterými si to mermomocí chtěl vyříkat.
Teď stačí už jen položit ruku na kohoutek a říct.

Já bych ho nenechávala, je to velký pes, sebevědomí by měl získat jinde než zaháněním lidí...

Tu nohu bych zatím neřešila, velcí psi dospívají později...

nels
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 11:09
- Nahlásit

Bugs

jo,to znam. mne v tom hodne pomohli caste spolecne akce a prochazky mimo zname trasy,takze se na mne Nelson upnul a tim ze byl v neznamem prostredi,tak zacal vic spolehat na mne. takze ted kdyz zbada cloveka nebo psa,ktery se mu nejak nezda,tak nejdriv koukne na mne jako "co ty na to?". a tam mam pak cas zasahnout nebo odvest jeho pozornost jinam.

wami
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 11:13
- Nahlásit

Co se nohy tyka, tak kdyz je Lump linej, tak furt cura jak holcicka, a to je mu rok a pul. Ale kdyz o neco jde, tak se malem prevrati, jak se ji snazi nacpat vysoko!
takze v klidu.

Co se tyka toho hlidani, ja dam psovi "lehni" a "nechej" - jakoze si nema vsimat. Jenze pokud se mu nekdo nezda, tak si stejne zablafe, neodhadnu to predem (ze spaciho klubicka do stekotu za pul vteriny), takze proste pak se snazim uklidnit a vicemene zakazat. Ale je to v nich obou, a nemyslim, ze by nekdy prestali. Staci mi, kdyz to dostanu na uroven prvniho varovneho blafnuti a pak klidu.

Bugs
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 11:15
- Nahlásit

Terri
Já ted nechci aby to vyznělo,že na každýho štěká a zvedá si sebevědomí.Na zahradě teda štěká často,ale tam je ještě jeho kamarád křízenec a ten ho vždycky vyprovokuje.To je něco jinýho.A takhle,že na někoho vyštěk se mi stalo asi třikrát.A ještě jsem to nijak neřešila,chtěla jsem se nejdřív poradit tady abych neudělal nějakou zásadní chybu.Vím že RR je hlídač od přírody,tak ho v tom nechci podporovat.Ale zas to nechci zabít aby mi v případě nouze dokázal ubránit.(Myslím obrazně)

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 11:19
- Nahlásit

Bugs
Jasně
Však v pohodě. Na zahradě psa taky nechávám (on teda blafe taky jen pro výstrahu a pak přestane a jen číhá), venku učím, ať si nevšímá. Pokud blafne, zavrčí nebo se zježí, tak jsem na pozoru, ale chci abych to řešila já ne on. Tak jak ale píše Wami, neznamená to trest za to, že dá výstrahu "něco se děje".
Víš jak to myslím?
Myslím, že u RR se nemusíš bát, že bys to "zabila" Veď ho spíš k tomu, že situace řešíš venku Ty a Ty mu dovoluješ, toleruješ či zakazuješ.

Bugs
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 11:32
- Nahlásit

Terri
Prostě se musím naučit reagovat na novou situaci.Bugs totiž do tedka nic podobnýho nedělal.Do nedávna by to bral jako hru a s těma klukama by si chtěl hrát.Nojo holt dospívá(teda až na tu nohu chi).Jde o to,že mi ani nevaroval,jak píšeš.Ale z v teřiny vystaroval za nima.Já to vůbec nestihla.

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 11:35
- Nahlásit

Bugs
Je to mlaďoch; a Ty se brzo naučíš to předvídat, neboj

Bugs
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 11:35
- Nahlásit

nels
Jo jo je pravda,že když jsem s Bugsem někde kde to nezná,tak se mi taky víc drží a je ve střehu.Ale někdy udělá to co píšeš ty,že na mě počká a kouká a ptá se co ty na to??A někdy bezmyšlenkovitě vystartuje v před.Ikdyž je to málo kdy.

brut
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 11:52
- Nahlásit

Bugs
Brutovi je rok a nohu taky nezvedá, tak prostě stále čůrá na "holčičku"....to neřeším, však on jednou začne
S tím štěkáním....doma Brut taky štěká , ale venku ho nenechávám...většinou stačí se mu "vysmát" nebo v případě potřeby říkám: kuš, nechej toho. Začal to dělat asi před dvěma měsícema a stále s tím bojujeme, ale mám pocit, že už je to o kousek lepší

moll
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 13:36
- Nahlásit

Bugs
naše lajkoknírka nemá ráda kolem sebe rozruch - s řevem vletí mezi kočkující se nebo peroucí psy a nebo i mezi blbnoucí lidi - možná je to další důvod jedníní tvého RR - prostě se snažil uklidnit situaci

Bugs
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 14:44
- Nahlásit

Brut
Nejsrandovnější je,že Bugs už má dobrej sklon těla je vlastně natočenej,ale nohu nezvedne.Tím pádem si skoro vždycky počůra přední nohu bud pravou nebo levou.Podle toho na kterou stranu se ztrovna točí.pak je z toho vždycky hotově a dve hodiny se oblizuje.

brut
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 15:20
- Nahlásit

Bugs
To Brut už přišel na to, že je dobrý se přitočit ke stromu, opřít se o něj a pak mu jde noha líp zvednout.....jenže doma má smůlu, všude okolo je max. křoví a tím by tak akorát propadl
A nohu si počůrá taky každou chvíli...pak kouká vyčítavě na mně...snad má pocit, že za to můžu já nebo co

Bugs
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 16:40
- Nahlásit

brut
Úplně přesně vidím Bugse.A při tý představě se musím fakt smát.No jo snad nám někdy dospějou.Ikdyž na tomhle je taky něco krásnýho chi.

brut
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 17:00
- Nahlásit

Bugs
Já už jsem si říkala, že ho alespoň nafotím ( nebo natočím), ale když vezmu do ruky foťák- kameru, tak najednou čůrá na holčičku a ani se nesnaží o nic jiného
Dospějou, postupně a tohle zůstane jen jako vzpomínka....i když já chci ještě jednoho ( nebo jednu), tak možná ne jen ve vzpomínkách

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 17:12
- Nahlásit

my máme taky počůrané nohy a strašně se tomu divíme. Někdy ale málem přepadnem, jak zdvihnem nohu vysoko

brut
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 17:37
- Nahlásit

Terri

Teď se běžel Brut vyčůrat a nadzdvihl nohu tak 10cm nad zem....začal čůrat a najednou buch....a byl na zemi na zádech. Nevím, co vyváděl, ale já se nejdřív lekla, no a pak se mlátila smíchy....tak se odběhl vyčůrat za roh, abych na něj neviděla......

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání