| Autor |
Zpráva |
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 08:39 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
mám 4,5 měsíční štěně goldena a včera u něj vyvstal jeden problém. Za boha si nechce nechat ostříhat drápky.Nechápu proč tak najednou, poprvé když jsme je stříhali, byla moc hodná a nic se jí nestalo ( nestříhla jsem jí ), nemá důvod z toho mít strach.Proto jsem nechápala když sotva jsem se k ní přiblížila s kleštičkama, tak začala dělat jak satan. Nepomohlo ani to, když jí přidržovala mamka.Mlátila sebou jak kapr v utěrce, kvičela a za každou cenu se snažila někam utéct.Nepomohl přístup po dobrým ani po zlým, dokonce ani sliby o granulce, prostě nic...Byla vyděšená k nepříčetnosti.Vzdali jsme to, jelikoš bych jí musela zabít, čehož bych asi později litovala a rozhodli jsme se, že to zkusíme dnes ráno znovu a že jí podrží táta, který má větší sílu.Celá situace se opakovala - hysterický výstup vyděšeného mimina s následným útěkem do pelíšku, který odmítala opustit.Už si nechtěla nechat ani prohlídnout packy, protože se bála,že vytáhnem kleště.Po chvíli z pelíšku tedy vylezla a přitulila se a pak si i začala semnou hrát.Volali jsme vetce,protože jsme nechápali proč tak najednou a naprosto bezdůvodně hysterčí a bojí se a ta poradila, abychom jí raději nechali pár dní nebo lépe týden uklidnit a nelámali to přes koleno,že si přece nezkazíme psa kvůli drápům Jenže doufám, že si teda nějaký ten přední drápek nezalomí, potože to by byl pak konec s celým stříháním... A když najednou dělá takový divadlo kvůli drápkům, tak nechci vidět, až jí půjdem nechat na konci srpna upravit srst na výstavu, to tomu dotyčnýmu asi srovná barák se zemí Co s tím?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 08:45
- Nahlásit
tak nechci vidět, až jí půjdem nechat na konci srpna upravit srst na výstavu, to tomu dotyčnýmu asi srovná barák se zemí
ko4ka
většinou lidi, co se tím živěj dokážou v pohodě psa zmáknout
Ty drápky bych nijak neprožívala, je to běžná věc, nijak bych ji nechlácholila, nevyhrožovala, jen důsledně trvala na svém. Rozhodla si, že se bude stříhat a tak to tak provedeš. Spíš bych při "záchvatu" volila něco jako posměch: "ty seš tedy posera....."
Nám na počátku nešlo čištění zubů, takže manžel prostě špagetu popadl, odevřel tlamku, já zuby vyčistila a byl pokoj, brali jsem to jako obyčejnou věc.
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 08:50
- Nahlásit
... taky jsme bojovaly, nikdy bych do té doby nevěřila, jak dokáže být mrštná a rychlá, ale jelikož nejsem žádná sušinka, vyřešily jsme to mým zalehnutím té zmítající se koule, do té doby, až se zklidnila a pak jsem provedla úkon. Toto se opakovala snad dvakrát, od té doby lehne, ani se nehne.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 08:52
- Nahlásit
isdpch
jo, ty přední má nějaký přerostlý. To už jsme je takhle na doporučení vetky zkracovali někdy ve 3 měsících, ale jen špičičky. Nechci, aby dopadla jak naši další dva psi, co si servali někde dráp a veterinář jim ten zbytek musel doservat z nohy a to jen proto, že je měli delší než normálně
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 08:55
- Nahlásit
fromeli
já jsem se pokoušela si opravdu důsledně na svém trvat, ale říkám, musela bych jí po těch dobrých 20ti minutách snahy, našeho chlácholení, chválení, následně vyhrožování i jedné facce na uklidnění ubít tupým a těžkým předmětem. Tatínek ten by jí udržel, ale zase psychicky nevydržel a raději mi vytočil tu veterinářku...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 08:56
- Nahlásit
jindriska
to teda, je jak žížala....Taky jsem uvažovala to udělat jako ty, ale bojíme se doživotního traumatu s následným bojem a zápasem kdo z koho při další zkracování...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 08:57
- Nahlásit
Naši prďolu jsme stříhali často tak cca do těch 4 měsíců. Pak začala hodně lítat venku (městská dlažba) a od té doby máme pokoj. Býval to taky horor, mrskání kapra v utěrce moc dobře znám. Ale po cca 10 minutovém boji to vždycky vzdala a pak už jen odevzdaně držela. Ale je to asi rozdíl, držet sedmikilového prcka (tenkrát) než goldena, ikdyž čtyřměsíčního...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 08:58
- Nahlásit
Syska
asi tak, 7 kilový prcínek je proti tý takřka 20ti kilový potvoře naprostý zlatíčko
|
aren
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 09:01
- Nahlásit
Něco podobného jsem řešila taky. Sárečka hysterčila, zdrhala, nenechala si na tlapku sáhnout. Tu vzácnou radu, že ji ty drápky mám s klidem přesto ostříhat, bych určitě použila, kdyby se dala udržet, jenže ona se udržete nedala, a to má pět kilo. Tak jsem zvolila metodu pomalého přivykání na kleštičky. Pár dní prohlížení kleštiček, pak kleštičky leží v pelíšku, pak masáž tlapičky bez kleštiček, pak držím kleštičky v ruce když se mazlíme, pak zkusíme podrbat kleštičkama za ouškem, ukážu jak cvakají, pořád hladím, pak to všechno položím a zase pauza, no je fakt, že po čtrnácti dnech si drápek ustřihnout nechala.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 09:03
- Nahlásit
Myslím si teda, že je lepší přidržet a ostříhat, a trochu se ji vysmát, že je hysterka. Jenže na přidržení nebyli lidi.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 09:06
- Nahlásit
aren
To je opravdu dobrý!!
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 09:44
- Nahlásit
bych určitě použila, kdyby se dala udržet
to chce mít pořádnýho chlapa a ten ji musí zalehnout
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 09:59
- Nahlásit
ko4ka
to mě ani nenapadlo, tím zalehnutím se krásně uklidnila, drbala jsem jí u toho, uklidnila se a přestala s sebou vrtět, a u nás to teda byl boj o čištění oušek. Když jsme si jí přinesli měla už začínající zánět, tak na to byla hodně citlivá. Teď ale máme velkou fintu, nejdřív pulíruji staršího pejska, kterého si občas pletu s plyšovým, ona závidí, že se mu věnuji a když přejdu na ní, cítím z ní tu radost, že se konečně věnuji jí a krásně drží, ať dělám sebeošklivější věc.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 11:19
- Nahlásit
ko4ka
My jsme takhle měli problém s čištěním oušek.Lepší se to,ale je to boj.Když se ti nepodaří ty drápky zkrátit,tak si to nech udělat odborně.Tam by si s tím měli umět poradit.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 11:42
- Nahlásit
isdpch
radiátor? Nevím, jestli bych ho ale unesla...
|