Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / "Značkování" u feny
Autor Zpráva
Pupy
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 12:28
- Nahlásit

Vím že to bude asi blbá otázka, ale dřív když sjem šla s Pupy ven tak se normálně jen vyčurala(3-4) ale jako normálně ale ted všechno přečurává, každký místo co očichá skoro pokaždé přečurá.
Tak třeba dneska ráno sjme sní šla ven a jedno místo dokonce přečurala 2x. A dřív to nedělala, bojím se aby to nebyl náznak dominance, nebo že chce být prostě ona ta vůdčí, proto pořád všechno přečůrává a přitom to dřív nedělala.
Vžd yjí venku říkám že značkuje jak pes, ale celkem mě to znepokojuje, možná by nemělo, ale přece...

Evik
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 12:44
- Nahlásit

Pupy,
jestli máš jinak fenku ovladatelnou, vychází s ostatními lidmi i psy, tak to nemusíš nijak řešit.
Moje kamarádka má kříženku NO s dobrmanem, která normálně zvedá nohu jako pes. Je sice dominantní, ale poslušná, takže do konfliktů sama nejde...

Syska
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 12:50
- Nahlásit

Pupy
A nebude hárat? Moje feňule právě hárá a značkuje ostošest, prochajdy nám teď trvaj 2x tolik a to ani ke konci už nemá co čůrat...

Pupy
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 12:53
- Nahlásit

Syska
Hárali jsme asi před 2měsíci takže to je vyloučený, to vím že před tím vždy značkuje.
Jinak že by byla neovladateklná to ne ale andílek to tedy není

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 12:54
- Nahlásit

Moje feňule značkuje odjakživa... Ale ja to nikdy nejak extra neřešila...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 12:57
- Nahlásit

Moje feny taky značkují a taky to neřeším. Mladší přeznačkovává po cizích psech a starší přeznačkovává po ní. Třeba se kvůli tomu i kus vrátí.

brut
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 13:00
- Nahlásit

Pupy
U nás Denynka značkuje od mala, zároveň zvedá nohu jako pes. Nikdy mně nenapadlo to řešit. V dnešní době je docela srandovní, jak si z Brutem přeznačkovávají svoje čůrání. Občas se i stane, že jí Brut počůrá, jak se babča honem hrne taky na to samé místo ukápnout pár kapek.

Pupy
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 13:15
- Nahlásit

brut
Kdyby mi to dělala odm mala tak ybch to taky neřešila ale ona to dělá až poslední dobou, no já pořád říkám že je praštění...mno jaký pán takový pes

brut
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 13:57
- Nahlásit

Pupy
Od mala jsem myslela ne od štěnítka, ale od prvního hárání. A to měla holka v roce. Vážně mně nikdy nenapadlo se nad tím pozastavit. Asi je praštěná po paničce.

Pupy
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 14:25
- Nahlásit

brut
No to nejspíš je...

žofka
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 14:44
- Nahlásit

Taky mám fenku,která to dělá. A nedělá to hlavně před a při hárání ? Ta moje to dělá pořád,ale v uvedených dobách velmi intenzivně.

Meggi
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 14:52
- Nahlásit

Jedna moje feňule to dělá taky, ale ta to dělá spíš z nedostatku času, neb si myslí, že by asi nestačila vše oběhnout a očmuchat a vyhrabat atd. Ta kdyby mohla, tak čůrá za běhu

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 14:55
- Nahlásit

Pupy
Hele pokud se ti nesnaží občuravat rohy domů, tak to máš ještě dobrý, mně se o tohle čubina párkrát pokoušela a byla sranda, jak jí to nešlo Samozřejmě to bylo pobavení i pro kolemjdoucí

brut
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 15:42
- Nahlásit

Pupy
Já vím

RoSa
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 17:03
- Nahlásit

Tohle se těžko posuzuje, když Tvou fenku nevidíme.
Špatně interpretovat to může i sám majitel: např. já sama mám se značkováním feny zkušenost takovou, že to nakonec byl zánět močového měchýře. Také jsem si říkala "ty potvoro jedna dominantní", a ona byla chudák nastydlá. Teď to máme bohužel chronické a min. 1krát do roka to řeším

Takže já doporučuji: nechat radši ještě vyšetřit moč, tím nic nezkazíš.

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 17:52
- Nahlásit

RoSa
mně se to právě s tou dominancí moc nezdá, protože moje feňule je ve vztahu jak k lidem, tak ke psům hodně hodně submisivní, takže myslim, že ani v tomhle případě (pokud to neni zdravotního rázu) se to nedá přesně určit...
Ale ta moje potvora se vymyká všem tabulkám Takže u "normální" fenky to dominanci znamenat klidně může (pokud pomíjím ty zdravotní příčiny)

brut
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 18:16
- Nahlásit

RoSa
Eimy
Denyna je zdravá ( teda co se týká moč. cest) a stejně si neustále značkuje. Taky není dominantní a nikdy nebyla. Teď už je to teda stará babča, ale mimo nějakých drobných projevů stárnutí se chová stále stejně ( a stále si značkuje:lol

pajisek
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 18:21 - Změnil/a: pajisek
- Nahlásit

Myslim ze to neni nic nenormalniho, Dasty taky znackuje sice ne nejak extremne ale znackuje ale kdyz hara tak je to tedy nekdy docela zabiracka na trpelivost...sme venku dvakrat dyl nez normalne, enom kvuli tomu aby vsechno stihla oznackovat...

Ixie
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 10:01
- Nahlásit

...pokud není fenečka před háráním, pak bych se taky přikláněla k možnosti zánětu....močáku nebo naše feňulka to dělala, když měla ledvinové kamínky....prostě nutkání co chvíli čůrat, i když to bylo třeba jen pár kapek....

Pupy
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 12:21
- Nahlásit

Jejky tak doufám že to bud ejen normální protože ona jako nečurá že by se jí chtělo ale vždy když něco ucítí že to přečůrá. Kdžytak s ena tu moč zeptám veta, za vyšetření nic nedám abudu mít apsoň klid

zuzka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 14:10
- Nahlásit

Pupy
jak to popisuješ, tak fakt značkuje
naše Bela to začala dělat při prvním hárání a nikdy nepřestala
doma může vyjít kdykoli na zahrádku, ale čůrá, jen když potřebuje, ovšem venku čůrá do aleluja, i když už nemá co

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání