Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Skáče co s ním?
Autor Zpráva
janules
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 11:32
- Nahlásit

Poraďte mi prosím. Přítel má 6 měsíců starého labradora. Pes mě vítá jako prý nikoho z rodiny. Jenže neustále skáče. Sedni!, odstrčit ani později přišlápnout tlapku nepomohlo. Když se k němu sehnu, abych se s ním přivítala a nemusel skákat, chvíli vydrží, ale pak stejně skáče a vylezl by mi na záda.
Teď jsme ho vzali koupat a opět problém. Doplave k někomu a když ho odstrčí, aby po něm nelezl, pes se otočí a plave zpět. S přítelem plave také v pohodě. Jen když doplave ke mě, nechce plavat zpět a snaží se na mě vylézt. Nepomáhá fuj, ostrčit, prostě se snaží mermomocí na mě vyškrábat. Jsem samý šrám a modřina. Na mělčině na mě skáče taky, i když tam stačí...Jak mu to mám vysvětlit, aby mě dřív nezmrzačil?

Mmartin
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 11:57
- Nahlásit

Obávám se, že to je normální projev labradora, mám něco podobného doma Kromě skákání mě ničí mlácením klackem přes holeně, pokud neházím dostatečně rychle

Verca
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 12:11
- Nahlásit

janules
Ahoj Jani!!! Tak tě tu vítám (mám boloňáčka Phoebe).
Vím, že to tu někdo řešil a někdo mu radil, že musí umět perfektně nesmíš! anebo sedni (na souši). Prostě říct sedni a že jedině tak si ho budeš hladit. ale nevím, jak je to v praxi. Já mám puberťačku a ta taky ráda skáče na cizí lidi. Někdy poslechne a někdy ne a to si myslím, že máme povel nesmíš! celkem zmátknutý. Ale když jsou lidi, tak neslyší a navíc, když se k ní někdo ještě sehne, tak se může uskákat. Když třeba příjdu domů a ona mě vítá, tak na mě taky skáče, ale já jí řeknu sedni! a ona si sedne a ví, že jen pak bude mazlení pokračovat.

abby
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 12:11
- Nahlásit

janules
Skákání patří k projevu psa.Pokud nechceš,aby to dělal,musíš být důsledná.Nenechat ho skákat,okřiknout třeba fuj,sedni.Nastavit koleno,aby na tebe nemohl.Tlapku bych nepřišlapovala.U nás skáče jen na cizí lidi,jinak si to nedovolí.
Co se plavání týče,s tím mám taky problém.Někdy jsme i dost hrubý,ale stejně to moc nepomáhá.Ale prý se to naučí.
Ovšem proč to dělá jen tobě,nevím.Možná protože jsi "cizí" a nemáš dostatečnou autoritu.

janules
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 12:12
- Nahlásit

No, vím, že labíci jsou takoví, ale nejvíc nás zaráží, že ostatním to nedělá ... O tom rychlém házení a uhýbání vím své už jsem taky byla několikrát pomalá

janules
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 12:20
- Nahlásit

Ahoj Veru!! Tys i tu?! On si na SEDNI! sedne, je jak na trní, ale jen se někam otočím nebo promluvím, mám ho za krkem. Ono je skoro 30 kg škrábadlo docela nepříjemný Když si ho nevšímám, zlískal by mě do krve. Přítel na něj taky křikne, chvíli dá pokoj, ale pak pokračuje. Zkoušela jsem se s ním "vymazlit", ale nepomáhá. Na cizí právě skoro neskáče, to ho už odnaučil.
Abby, nemyslím, že bych neměla autoritu. Kolikrát poslechne spíš mě než přítele, chodím s ním ven a tam poslechne, jen to vítání je maso ...

wensday
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 12:24
- Nahlásit

Ahojky, proti skákání doma radím naučit ho vzít si do tlamy nějakou hračku, zabaví se a neskáče - vlastní zkušenost s labradorkou a ve vodě to samý, když má v tlamě míček, něškrábe se na nás, ale všechno to chce cvik......ve vodě ještě jemně otáčím od sebe za obojek....
www.labradorka-anne.com

abby
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 12:32
- Nahlásit

wensday

Teď jsem to chtěla napsat

janules

Naše Ebča si veme do tlamy nějaký předmět,cokoli a tím je vlastně zabavená.takže nelíže,nekouše ... Nevím,jestli to odkoukala od staršího psa,protože my jsme ji to cíleně neučili (stačila se to naučit sama),ale když příjdu domů,tak okamžitě hledá,co by si vzala do huby,klidně i botu.Nic tomu neudělá,jen to drží a ty máš tak jistotu,že ti neublíží.

Jak říkám,proč to dělá jen tobě,nevím.To by ti poradil někdo zkušenější.

Verca
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 12:44
- Nahlásit

janules
Jasně, že jsem tu. Ale jsem spíš na bišoncích. Tady je to super, každý ti tu ochotně poradí.

janules
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 12:47
- Nahlásit

Díky za radu, to s tou hračkou určitě zkusím, protože po včerejšku ve vodě toho mám už dost. Jsem samá modřina a krvavý šrám.
Wensday ve vodě odtahuji silněji za obojek a je to k ničemu. Pak plavu zpět - jednou rukou plavu, druhou neustále odtahuji psa. Radili nám ztáhnout pod vodu, ale to bych mu neudělala, vodu miluje.

abby
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 12:52
- Nahlásit

janules

Nám ta hračka při plavání taky nepomáhá
Už jsme zkoušeli i odhodit a být na ni trochu drsní,ale nejde to.prostě nekdy stačí říct ne a nechá nás a někdy ne.Občas taky pomáhá,když vidím,že plave k příteli,tak na ni zavolám a snažím se ji nějak nalákat k sobě.Je to různý.Když jsme ve vodě 2,tak to problém většinou není.Sama jsem se s ní koupala jen jednou a takhle to dopadlo:
janules

http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=7&topic=4008

Bylo mi poraděno,ať vytrvám,že se to naučí,takže asi tak.Kdybys přišla na nějaký fígl,dej vědět

janules
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 13:04
- Nahlásit

Abby, ten tvůj příspěvek s plaváním mi přišel velice povědomý Taky nezbývá nic jiného než uplavat, což je pro normálního plavce snad nemožný.
Zkusím vytrvat a zapojit hračky. Pokud se neozvu, zvítězil Toby

abby
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 13:07
- Nahlásit

janules

Když on tě pod vodou nevidí

Tak vidíš,nic si z toho nedělej.Tím si asi musí projít každej.jen se zeptej přítele,jak to dělá,že na něj ten pes nejde
Kdybys viděla moje šrámy z naší včerejší hrátky .....

janules
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 13:23
- Nahlásit

abby

No jo, Abby, jenže občas se taky musím nadechnout a podívat, kde "katastrofka" plave a to je jeho čas!
Jak to přítel dělá? On za ním hlavně neplave, spíš si hlídá mě. A když náhodou plave, odtáhne ho a já na něj zavolám. On na něj taky zavolá, jenže pes ho "nějak neslyší"...

abby
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 14:35
- Nahlásit

janules

My když se koupeme s přítelem,tak pes taky víc plave za ním.Podle nás,může to být absolutní blbost,je to tím,že on víc cáká a potápí se a tak,což psa provokuje.Ke mě plave,když se potřebuje přichytit

janules
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 14:46
- Nahlásit

abby

My na něj v hloubce necákáme. Na minulého psa - vlčáka jednou cákl kamarád a od té doby se vody trochu bál. Tady mi to přijde, že si mě hlídá, protože se kolikrát úplně na břehu zarazí, hledá a pak skočí a plave.
Na břehu začnu cákat a "cákne mu" - bere to jako hru. Jak si dohraje, je na mě...

wensday
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 14:48
- Nahlásit

Holky, chce to vydržet, oni se to ty pejsci nakonec naučej.......

abby
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 14:53
- Nahlásit

janules

my na něj taky necákáme,ale jak přítel plave,tak u toho cáká.Já plavu klidně a tiše

janules
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 14:57
- Nahlásit

wensday

Jo, v to Wendsday taky doufám, jenže se bojím toho, že mě dřív zabije než se to naučí

abby

Jo, Abby, tak to já taky plavu klidně a tiše...hmmm, od příště cákám

abby
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 15:06
- Nahlásit

janules

Tak se třeba tvýmu psu víc líbí kliný plavec.u nás je to naopak.Ale potrápit nás dovede oba.Ale někdy je to zlatíčko

Břetislava
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 15:39
- Nahlásit

Jen když doplave ke mě, nechce plavat zpět a snaží se na mě vylézt.

No tento problém s labroušem máme taky.... plavání s ním je fakt zážitek. Já si to vysvětluju tak, že je to prostě záchranář

abby
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 15:48
- Nahlásit

Břetislava

Já zase,že mě neskutečně miluje

janules
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 16:23
- Nahlásit

abby

Tak já si to budu vysvětlovat taky tak, ... ale nemohl by mě milovat aspoň trošku míň? Aspoň v té vodě ...

abby
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 17:08
- Nahlásit

janules

To jsem si taky dneska v 5 hod. ráno říkala,když za mnou vlezla do postele a začala mi strkat plyšáka do obličeje.Ale nějak to nepomáhalo

Tonda
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 18:49
- Nahlásit

Ja jsem s tim skakanim na to sel trochu jinak.V klidu,ne pri prichodu domu jsem ho naucil povel HOP,coz je u nas to ze na me prednima tlapama vyskoci a ja ho za ne chytnu.Kdyz to chtel ale udelat sam od sebe,tak to jsem mu nedovolil a okrikl ho.Brzo si zvykl na to ze to smi udelat jen kdyz mu to povelem dovolim.A protoze nejsu bezcitny,tak mu to vetsinou pri prichodu dovolim,ale protoze je to az po povelu,tak se to da bez problemu kontrolovat.Chytnu ho za predni tlapy a pomazlim se s nim.Toto se da delat i v cistych vecech.A kdyz treba neco nesu,tak holt musi pockat.
S tim plavanim neporadim,protoze je od zacatku ve vode samostatna jednotka a plave si kolem me sem tam v okruhu deseti metru.

brut
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2006 07:32
- Nahlásit

Přesně stejný problém jsme měli s Bastym. Trvalo pár let než své projevy radosti a lásky zmírnil natolik, že jsem nevypadala jak po přepadení. Nepomáhalo naprosto nic. Žádný cvik, povel... Dělal to jen mně, nikdo jiný takhle vítánnebyl.
Ve vodě se s ním koupat nedalo nikdy, utopil by mně. Ať jsem dělala, co dělala, vždycky se mu podařilo mně zeškrábat a potopit ( a to po mně ještě "šlapal"), pak mně pro změnu "zachraňoval".

janules
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 11:39
- Nahlásit

Tonda

to já se s ním pomazlím, když poslechne na sedni. Pomalu to vypadá, že na souši se začíná občas kontrolovat,za ještě větší pomazlení samozřejmě , ale v té vodě to je pořád maso!

brut

no, to je to samé u nás. Škrábe, topí a snaží se na mě vylézt. Odtahování nepomáhá... budu si asi muset pořídit ten prastarý skafandr

brut
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 12:57
- Nahlásit

janules
Nám se ho to nikdy nepodařilo odnaučit. Přišli jsme na to, že je spokojenější, když je ve vodě sám a nemusí se o nás "starat". Tak jsme se koupali pokaždé zvlášť. asi měl nějak moc vyvinutý ochranářský ( nebo záchranářský) pud.

Brut sice při vítání taky skáče, ale stačí mu říct ne a je hodný. Ve vodě měl ze začátku pocit, že nás musí zachraňovat, ale teď si spíš hledí klacku nebo balónku než nás. A jsme rádi. Občas mu sice děláme "bójku", ale to je všechno. Naše zkušenosti s Bastym nás od dalšího blbnutí odrazují.

janules
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2006 16:27
- Nahlásit

Tak hlásím malinký úspěch. Dle rad tady jsme mu co nejčastěji strkali do tlamy klacky a když plaval s aportem, stačilo pohladit a ukázat na břeh. Sice se nejdřív přesvědčil, jestli na konci té natažené ruky není žrádlo :-D , ale pak se otočil a plaval. Na přítele opět i bez aportu nedorážel. Já to raději bez aportu nezkoušela Ale abych nebyla až takový machr, doplaval bez aportu, chytila jsem ho do náruče a než jsem se stačila vzpamatovat, použil mě jako odrazový můstek...a mám zas krvavé šlincy po krku
Ale díky za rady!!

Eimy
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2006 18:02
- Nahlásit

Tak jsem si to pročetla a i když si to neuvědomuju, tak psice při vítání taky skáče, jen když nemá nic v tlamě. Když deme třeba někomu otevřít k domovním dveřím, muže s zblázníit a nejradši by celýho toho člověka poskákala, ale jakmile vběhne do bytu vezme první věc co potká do tlamy a chodí s ní a neskáče Jen si při tom tak pobrblává, když si jí nikdo nechce všimnout

Je fakt, že některý návštěvy potom nechápou, proč před něma sedí s hračkou a když si ji chtějí vzít tak odvrátí hlavu, ale co už
Cíleně jsme ji to ale neučila... Začala to dělat sama od sebe...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání