Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Pes, který neštěká...
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
dejavu
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 22:06
- Nahlásit

čau čau málo a nerad štěká, ale v paneláku mu bude horko, sousedovic šarpej je tak celkem dost ticho...
Možná by bylo řešením si vzít dospělého samostatného psa z útulku, který nezaskočí majitele teskným vytím, když odejde do práce. Taky neštěkají hluší psi nebo jen minimálně. Hluchota se váže na albinismus, takže argentina, dalmatin, bílý boxer, foxteriér, ti se občas dávají i zdarma jako hluché štěně.

Tami
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 22:55
- Nahlásit

Určitě jsou rasy více štěkající, ale asi se to nedá takhle shrnout, určitě záleží hlavně na povaze psa, jestli je vyrovnaný, nebo labilnější.
Už jsem tady jednou psala, že jsem si do 4 měsíců myslela, že naše jezevčička Bára je němá )) poprvé zaštěkala až ve 4 měsících a to jen tak ňafla.
Zůstalo jí to, štěká opravdu jen vyjímečně a to máme radost, že se jí to povedlo.A protože ji chci naučit štěkat na povel, vždycky radostně volám štěkej, hodný pejsek - - a ona okamžitě zmlkne.
Dnes štěkla na kočku venku, tak jsem byla ráda, protože když před 14 ti dny poprvé viděla lišku u myslivců v kleci,radostně vrtěla ocáskem a na moje ..štěkej, lištička...vrtěla ocáskem ještě více.Jinak ale není flegmatická, je velmi živá, optimistická, veselá, ale prostě neštěká a nekňučí.
Tak tedy nevím - z tohoto pohledu doporučuji klidného jezevčíka ))

Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 07:16
- Nahlásit

Tami
ja si tohle o svoji psici myslela do pul roku nebo do 5 mesicu... To jsme tehdy v noci staly pred barakem, nekdo se vyklonil z okna a flusnul, jak udělal ten hnusnej zvuk psice se rozštěkala.... Ale do té doby nic...
Víc mi začla štěkat až asi před pul rokem, co jsem ji naučila štěkat na povel, ale i tak se doma drží

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 10:40
- Nahlásit

No nas pes vobec v byte ani vonku nesteka. Steka len na povel. Obcas vonku pri hre si raz bafne. Je to skor o vychove a danom jedincovi - u niektorych plemien, co tu boli spominane tych "hlasovo menej vyraznych" jedincov bude viac.

Meta
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 10:58
- Nahlásit

pigie
Jak jsi docílila toho štěkání Huga na povel? Potřebovala bych se přiučit.

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 11:21
- Nahlásit

Meta
Ja som mala stastie, ze ako stena vydaval jediny zvuk na moje stekanie. Doteraz ked na neho bafnem, tak mi odbafne. Raz bafnem, hugo tiez raz. Dva krat za sebou, Hugo tiez dva krat za sebou To sa ho to potom lahko ucilo. Povedala som stekaj a bafla a hugo bafol. No a po case to bolo uz len stekaj Asi som ti moc nepomohla. Ale babkinho psa som ucila tak, ze stekal, len ked nieco chcel, takze som ho drazdila vecmi co chcel a tiez sa to bez problemov naucil a tiez mi odstekaval, ked som na neho bafala Tam bol ale postup ucenia opacny Najprv vedel stekaj a az potom mi odbafaval

Meta
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 11:32
- Nahlásit

pigie
Tak to je hezký. Já se snažím od štěněte, ale Bert se nenechá vydráždit. Po chvilce snažení se složí, dá hlavu mezi packy a kouká "tak já teda počkám, paničko, až mi to dáš". Štěkával na cizí lidi, jenže jen na cizí a ty mi rychle došli...Pak štěká na zahradní kolečko - ale ani po častém opakování s povele "Štěkej" bez kolečka v pohybu ani nevrkne. Nejblíž jsme při dráždění "Hlídej", jenže to trošku bafne, pak ostražitě poslouchá a když se nic neděje znechuceně mně sjede pohledem "Co jako mám hlídat, když je klid?"

Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 12:16
- Nahlásit

Meta
A neštěka třeba při hře? Já tu svou neštěkavku učila štěkat na sněhový koule a na borovicový šišky (který miluje)... Dělala sem, že to hodím a furt řikala "štěkej", když psisko štěklo, tak sem ji tu šišku nebo kouli hodila... a tak pořád dokolečka. Nakonec ji to secvaklo, akorat pak při večernim venčení je problém, že když jí hážu u nás "na garáži" šišky, tak musim hazet dokud nakou mam v ruce, protože na to štěká
Šlo to pomalinku, ale povedlo se a teď bafe už docela slušně...

Meta
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 12:25
- Nahlásit

Eimy
To právě vůbec. Když je vzrušený, začne lítat dokolečka jak cvok. Ale neblafne. Štěká jen a pouze po večerech, kdy jde vysloveně na dvůr hlídat a hlásí kolemjdoucí osoby. Třeba na pošťáka, který jezdí pravidelně, ani nepípne, na sousedy taky nereaguje, myslím, že se pes řídí podle mě - když projevuji nezájem, tak on se taky nevzrušuje. Zvonek vypadal nadějně, ake když pes zjistil, že nikdo nejde, je móc zklamaný a napotřetí už se taky nenamáhá. Asi je chyba v nás, jsme moc tichá rodina Už jsem se smířila, že na zkouškách neštěkne. Ale v obranách se bez vyštěkání nikam nedostanem.

Tami
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 12:34
- Nahlásit

Meta
Je to možné, že to je tím, že jste tichá rodina, co odešly děti z domu, jsme rovněž.
Takže to máme podobné, se zvonkem to také nefunguje. A čím více projevuji zájem v okamžiku jejího štěknutí, tím dříve přestane.
Na co štěkne spolehlivě je lux, protože se ho bojí, ale štěkne a někam zaleze, takže nevím jak toho mám využít.

Eimy
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2006 13:58
- Nahlásit

Meta
No my jsme taky tichá rodina, vzhledem k tomu, že všichni v naší domácnosti jsou už v podstatě dospělí... Takže není tady hluk, spíš naopak. Právě při tom hraní to u mojí psice funguje, ale normálně doma neštěká ani při hraní, i když jak říkám, jak se naučila štěkat na povel, štěká obecně víc, než štěkávala. I když je to pořád málo ve srovnáním s uštěkancem u babičky

Tami
Mně to feňule dělala taky, štěkla, já řekla, že je hodná a ztichla... Ale fakt to chce se nevzdávat a zkoušet a chválit... Já si taky říkala, že se nikdy štěkat na povel nenaučí... A nakonec se operace zadařila po asi dvou letech zkoušení všeho možnýho

Jinak já osobně jsem hledala situaci, kdy štěkla a přitom to nevadilo. Takže i když třeba štěkala na cizí lidi, kteří o ni jevili přehnanej zájem a jí se to nezdálo, tak jsem toho k tomu učení nevyužívala, protože pro mě to chování bylo nežádoucí. Stejně tak, jako štěkala, když někdo známej odjížděl tramvají nebo trolejbusem...

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání