Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Co s tou malou steknou?
Autor Zpráva
zofre
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 07:43 - Změnil/a: zofre
- Nahlásit

Mame doma Yorksira. Ma skoro 3 roky. Bydlime v prizemi a je utrpeni kdykoli projde okolo dveri pes, nebo staci, aby sel dole po chodniku a okamzite spusti vyrval. Nemusi byt vlastne ani primo doma, ale kdekoli kde se doma citi a nemusi to byt vlastne ani pes, ale nekdy staci hlucnejsi clovek. Nepomahaji nadavky ani vyprask. Neni ni horsiho nez kdyz vas ve 3h rano vzbudi neuveritelnej stekot. Myslim, ze sousedi si musi myslet, ze jsme nejaci ujeti. Ja na jejich miste bych kolem tech dveri ani snad chodit nechtel. Neni prece normalni. aby kdykoli kdyz jdou DOMU na ne stekal nejakej pes jako ne vetrelce. Ma nekdo zarucenou radu jak odnaucit toho cokla nezet ke dverim a stekat jak na lesy? Uz me to vazne sere.

monika
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 07:55
- Nahlásit

zofre
se ti ani nedivím. My měli takovou kníračku a bylo to fakt na šlaktrefení. Myslím, že se s tím ale budete muset holt smířit. My ji měli 17 let a štěkala do posledního dne. Jinak byla úžasná.My jsme zkoušeli odlákávat její pozornost na něco jiného, úplácet ji, drželi jsme jí tlamu nebo jsme ji i pouštěli aby si dotyčného očmuchala a zjistila, že je domácí, zkoušeli jsme ji unavit atd, atd, ale fakt nic nepomáhalo. Výpraska není řešení, je to prostě silnější. My s ní chodili na cvičák, měli jsme dokonce zkoušky, ale tohle prostě odnaučit nešlo. Takže přeju pevné nervy a vydržet.

wami
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 08:14
- Nahlásit

zofre
budiz ti utechou, ze takovi jsou jorksiri skoro vsichni...

Mam v panelaku vlcouna, a prestala jsem platit za "tu nejhorsi" ve chvili, kdy mame v baraku dalsi 2 jorky (+ teda jednu pincovku, ta je taky "uzasna"). Rvou na cokoliv uvnitr domu nebo venku, rvou v podstate neustale, rvou nahlas a protoze jsou to navic sourozenci z jednoho vrhu, jejich panici si casto chodi pokecat na chodbu - takze rvou i s ozvenou...

(Me to zas tak nestve, jsem z vesnice, takze cely zivot na stekajici psy zvykla... - akorat sousedi nam uz od jiste doby neklepou na topeni, maji jiny starosti... )

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 08:31
- Nahlásit

zofre
mám podobný problém se šeltií. Neřve naštěstí na všechno, pouze když někdo zazvoní, nebo se dokonce opováží vstoupit dovnitř Takže když se dcera vrací ze školy oznamuje to šeltice úplně stejně jako když nám o půlnoci kradou kočárek na chodbě . Musíš přijít na to, co na ni platí. Např. naše Hes se šíleně bojí papučí. Takže když začne ječet stačí vzít papuč a hodit ji jejím směrem. Naráz je klid. Vím, že na spoustu psů takhle fungují stříkací vodní pistolky... Prostě hledej čeho se bude bát a to použij. Zatím přeju pevné nervy Tobě, i sousedům.

Kamca
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 10:09 - Změnil/a: Kamca
- Nahlásit

Mě se docela osvědčily dva způsoby ( i když mám westíka, ne yorkšírka, ale i westíci někdy bývají "pěkně ukecaní" ).

Buďto naučit povel "Ticho" (učit nejdřív při "méně vypjatých situacích", jakmile na chvilku pes utichne, hned moc pochválit a dát pamlsek).

A 2. způsob: mít pejsu doma na krátkém vodítku, které tahá za sebou a průběžně pilovat povel "Ke mně". Když pak pejsa začne štěkat, říct "Ke mně", pokud nevnímá, přitáhnout si jej za vodítko na to správné místo a pak pochválit. Potom případně odlákat pozornost od procházející osoby třeba hrou či pamlskem, apod.

LenkaK
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 11:10
- Nahlásit

zofre
Naše Havaňule je taky pěkně uštěkaná. Štěká na některé lidi,když je vítá,na někoho ,protože se bojí. Švagrová má 3letou Jorkširku a byla taky strašně uštěkaná. Přestala vyvádět,až po štěňatech.
Taky jsem slyšela,že pomáhá stříkací pistole. Jenže v bytě.... a zvlášť,když štěká často To bych měla za chvíli potopu.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 11:16
- Nahlásit

Kamca
A 2. způsob: mít pejsu doma na krátkém vodítku, které tahá za sebou a průběžně pilovat povel "Ke mně". Když pak pejsa začne štěkat, říct "Ke mně", pokud nevnímá, přitáhnout si jej za vodítko na to správné místo a pak pochválit. Potom případně odlákat pozornost od procházející osoby třeba hrou či pamlskem, apod.
nejak si tuhle metodu nedokazu predstavit ve tri hodiny rano, kdyz me to stekani vzbudi ....

zofre
hele mam doma sice RLDC, ale v tomhle je uplne stejna. nepomohlo vubec nic. jediny co pomaha je vzit ji s sebou na noc do loznice a zavrit dvere, takze ty hluky z chodby tolik neslysi a je klid .... jiny reseni fakt neni. nepomaha uklidnovani, biti, tresty, proste nic.

aren
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 11:41 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Mně se to teda odnaučit docela povedlo. Mám čtyři malé oříšky, o to hůř, že rozštěkávali jeden druhého, jeden štěkl, na těch ostatních bylo vidět, že ani neví oč jde, ale pro jistotu se rozštěkali taky.
Jen jsem je vždy okřikla TICHO! nebo TICHOTADYBUDEKRUCIŠPAGÁT! a udělala jako že je praštím, myslím, že jsem zpočátku párkrát i fakt praštila. Hlavně Sárečka chudinka byla těžký případ, protože byla u minulých páníčků na vesnici za štěkání chválená, že hezky hlídá.
Dnes když pejsci slyší na chodbě známé zvuky (soused se vrací domů, domovnice myje chodbu, pošťačka klepe u sousedů...), jsou v klidu, neznámý zvuk (řemeslník spravuje světlo nebo výtah), padne jen takové nesmělé "ňuf" s ohlédnutím, co jakože já na to, no a při nenadálé silné ráně nebo výstřelu teda ještě ulítnou a berou dveře útokem, ale vzpamatují se dost rychle.
Je ale pravda, že jsem s nimi skoro neustále doma, tak nemusí mít z neznámých zvuků strach, jako že jsou na to sami.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 11:47
- Nahlásit

TICHOTADYBUDEKRUCIŠPAGÁT!
Dobrej povel

Kamca
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 12:04
- Nahlásit

Jirikovo

nejak si tuhle metodu nedokazu predstavit ve tri hodiny rano, kdyz me to stekani vzbudi ....

No, popravdě jsem psa taky kvůli tomu radši naučila ten povel "Ticho" Je to přece jen pohodlnější - hlavně v noci

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání