| Autor |
Zpráva |
puppyys
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 17:42
- Nahlásit
Dobrý den,
mám tříletou fenku čínského naháče. Jmenuje se Cornelie a mám v poslední době pocit, že si začíná dokazovat svou dospělost, ale je to až hazardování se životem.
Dříve hystericky řvala, pokud si k ní nějaký pes jen čuchnul. Dnes mi zdrhne přes celou louku a běží za psem. Většinou docela poslouchá, ale v těchto situacíh má klapky na uších a jde za svým. Když přiběhne před psa, začne štěkat (jako by nadávala), ocas má ale mezi packama až špička vybíhá pomalu mezi přední packy a ten pes se nesmí rozeběhnout. Cornelie v těchto situacích spouští svůj hysterčák. V poslední době se mi ale i stává, že si dovoluje na ty psy a až vyvolává rvačky. Teď posledně po ní vystartovala fenka, která se normálně nepere. Vyměnily si teda pár otoček, ale pak z dálky Cornelie mrmlala jako největší hrdinka a tvrďák.
Mám docela strach, že jednou narazíme na psa, který jí umlčí.
Myslíte, že se takové chování dá i ve třech letech odbourat a nevíte nějaké fígle a rady prosím?
Budu ráda, za každou pomoc.
Díky Marcela
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 21:18 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
puppyys
Prijde mi, ze jste mozna zanedbali v mladi fenky hru s ostatnimi psy - pokud Dříve hystericky řvala - to byl asi nejvyssi cas s tim neco delat.. Soucasna jeji reakce na psy je dle myho dost strachova, a to, ze vam utece za psem pres celou louku je vase chyba.. Rada snadna - nenechat ji zdrhat, vodit ji trebas na snure, nosit s sebou hracku, pamlsky, seznamovat se stejne velkymi pesany, at se uklidni a ziska sebeduveru..
A jinak mate pravdu, je to hazard, ale spise z vasi strany, mozna je fakt otazkou casu, kdy vam fenka vyprovokuje nejakyho velkyho psa k utoku..
|
puppyys
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 08:47
- Nahlásit
Fifi
Díky za odpověď. Nevím, zda jsem něco zanedbala, ale asi určitě ano. Je ale pravda, že její hysterie a útočnost je i u psů, které zná od malička. Také se mi stává, že pokud o ní pes přestane projevovat zájem a dá se na odchod, tak za ním běží a začne provokovat, aby si získala zase u něj pozornost.
Myslíte, že by mi mohli pomoci na cvičáku?
Díky
|
Aminka
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 16:01
- Nahlásit
Je tam hodně psů a čubička by pochopila, že se musí poslouchat i mezi těmi psy - taková ta základní poslušnost sedni, lehni, přivolání, určitě by ji to prospělo.
|