| Autor |
Zpráva |
Vistra
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2006 18:21
- Nahlásit
Máte s tím zkušenosti?
Chystáme se na dovolenou a vzhledem k tomu, že náš dočasně invalidní pes toho moc nenachodí a stejně malí psi tolik nevydrží, tak uvažuju o koupi vozíku za kolo.
Není to laciná záležitost, tak se radši ptám. Výrobce a prodejce už mám zjištěné, ovšem nevím zda se tam mám vypravit.
Vlastně od doby kdy máme psy moc na kolech nejezdíme, je nám je líto nechat doma a MK nevydrží dlouho běžet u kola a na silnici je to nebezpečné.
No, zkrátka, vozík mě nadchnul , cena už méně , ale kdyby dobře posloužil.....
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2006 22:18 - Změnil/a: Kamca
- Nahlásit
Mrkni sem: http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=7&topic=3548
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2006 22:19
- Nahlásit
a sem, tady se to taky probíralo: http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=7&topic=3375&page=0#13
|
haji
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 06:23 - Změnil/a: haji
- Nahlásit
Nemám vlastní zkušenot ale páníčci od naší sestřičky(Labrador)jezdí hodně na kole a vozíček si pořídili.Myslím že pokud hojně kolo využíváš vyplatí se si ho koupit.On je dvoukolák levnější (ale kdybys ho měla upravit tak aby vypadal jak vozíček bude tě to stát čas a určitě i nějaké peníze a budeš cenově na tom samém )obzvláště dnes když jezdíš i po cetách u vozíčku máš jistotu že na tu cestu patří(teda doufám že má nějaký atest)ale s gárkou uvázanou za kolem nevím,nevím když tě uhlídnou cajti
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 08:04
- Nahlásit
haji
Přesně, na dvoukolák jsem koukala také, ale musel by se upravit a hrozilo by nebezpečí, že by psi vyskočili.
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 08:09
- Nahlásit
Kamca
Tak jsem na ty diskuse koukala, nejlevnější je ten ze schnauzer shopu, ale ten je dost těžký, má kolem 22 kilo a když bych do něj posadila 2 psy,co váží dohromady 19 kilo......
Ten speci pro psy má 13 kilo, je úžasný, ale stojí skoro 5 táců.
Jrenže když si spočtu cenu dvoukoláku a cenu větší kenelky (a to nemluvím o kutilské pomoci mého extra ochotného manžela), tak to vyjde víc a ty nervy.
|
haji
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 12:15
- Nahlásit
No vidíš na pomoc manžela která bude potřeba sem nepomyslela jestli je jak ten můj tak si ten vozíček radši kup!!A užívej si klidu při jízdě přírodou i kdybys měla měsíc žužlat tvrdé rohlíky!!
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 12:40
- Nahlásit
haji
Je takovej!
Už jsem ho na ten vozík nenápadně připravovala a asi když si představil, že by musel něco vymejšlet, tak to radši dneska odpoledne dojede na ten vozík juknout do prodejny.
No, jestli to dopadne, já už se tak těším
|
haji
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 12:53
- Nahlásit
Hanka taky říkala že je to paráda a jak si tam Rozka sedí a čumí na všechny strany ! A nejlepší sou lidi jé oni tam mají psa?!
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2006 07:49
- Nahlásit
haji
Tak už ho máme doma. Trochu mě překvapil svojí velikostí, fakt by se tam vešel velký pes. Manžel hned zajásal:"Tam se nám vejdou knírové 3, ten berem." Zároveň je poměrně lehký. Ještě jsme ho nerozbalili, máme frmol, ale až zapřáhnem, dám vědět.
|
Altcha
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2006 09:16
- Nahlásit
Vistra Přeji dobrý den, těším se na Vaše zkušenosti s vozíkem. (Jsem ta s black and white fousačkami ze cvičáku v Komořanech.) Kolo mám, ale už několik let jsem na něm nebyla - Fátima se bojí a Šira je ještě štěně, nicméně venku kola, brusle, koloběžky atd. pronásleduje. Vozík by pro nás byl ideálním řešením...
|
haji
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2006 15:03
- Nahlásit
Vistra-No vidíš tak není jak ten můj ten by chodil kolem tak 14 dní prošel by všechny možné obchody a nakonec bych si ho musela koupit sama.Tak at si ho pěkně užijete a hezky cestujte a poznávejte krásy naší vlasti
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 19:44
- Nahlásit
Tak dneska máme za sebou premiéru. Zapřáhla jsem vozík za svoje horské kolo a vyrazili jsme na malou objížďku, cca 8 km. Vozík mě překvapil, dají se s ním vyjet i mírné kopce, bez větší námahy a dokonce bez problémů zvládnul lesní cesty i s kořeny a výmoly. Dá se říci, že jsem ho za sebou téměř necítila, jen do kopce na malý převod a v hlubším písku taky makačka. Musela myslet na to, že úzkým prostorem mezi stromy opravdu neprojedu.
U rybníka jsem vypustila a vymáchala zvěř.
Syn nás objížděl velkým obloukem, trochu se za ten blázinec na kolečkách styděl. Když jsem zapřahala, v jeho desetiletých očích bylo nepochopení nad dětinkostí dospělých.
Psi to snášeli dobře, po návratu domů si jeden z nich v boudičce ustlal a spal tam celé odpoledne.
Do hor to není, ale takové pěkné stezičky někde v jižních Čechách...
Takže kdo jezdí na kole rád, nemusí frčet závratnou rychlostí a nesjíždí Sněžku na kole, můžu doporučit.
Instalaci, rozložení a složení vozíku zvládla i blondýna středního věku jako já.
|
haji
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 20:42
- Nahlásit
No vidíš tak splnil svůj účel z reakcí synka si nic nedělej náš mladej by mi řek že sem se zbláznila a jel by semnou jedině pod pohrůžkou násilí.V Bukovicích v Jeseníkách jsou taky hory ale cesta lesem je široká a místama i rovná jako asfalt(někde dokonce vyasfaltovaná) takže i do hor se může jenom jedeš furt do kopce.
|