| Autor |
Zpráva |
Niko
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2006 17:41
- Nahlásit
Jak řešíte "rapl" vašeho hafana, když příjde návštěva?? Rot je vždycky jak v rauši, když se u nás někdo objeví a nepomáhá ani výprask! Po asi čtvrt hodince se uklidní a je jakoby nic a chová se normálně... ale ten uvítací rytuál mě žere . Co s tím? Jak to řešíte?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2006 18:33
- Nahlásit
Niko
perfektne zvladnuty povel "na miesto" este pred otvorenim dveri
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2006 18:48
- Nahlásit
Hmmm jenomže ten u ročního pesana bohužel v tu chvíli nefunguje ....
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2006 18:50 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Niko
Funguje, len ho musis este strazit Das povel miesto, niekto otvori a ty ho pridrzis, ak by chcel vstat A ak vydrzi, pochvalis. Hugo ma pelech v chodbe, takze to bolo dost narocne a este som pred otvorenim kricala na navstevu, nech si ho nevsimaju, lebo ho cvicim Najviac ma prekvapil, ked som dala miesto a on na nom vytrval po cely cas, ked nam prisli zamerat vstavanu skrinu. To vsak uz mal tie rocky skoro dva. Mimochodom, zajtra oslavujeme presne dva
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2006 19:01
- Nahlásit
pigie
Tak já to zkusím, jak píšeš . Hugo je obr a tak toho mojeho musím přeci zvládnout, ne?
VŠECHNO NEJ NEJ NEJ HUGOVI K NAROZENINKÁM!!!!!!
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 11:55
- Nahlásit
pigie
taky přeju Hugovi k narozkám vše nej. Kup mu pořádnou kost
pokud se týče vítání návštěv, tak povel "místo" je skutečně nejvýhodnější. Podle mě jak pro psa, tak pro návštěvu. Náš Griffča cizí lidi zrovna nemiluje a "vítá" je nejdřív štěkotem a když vejdou, tak vrčením. Ovšem nekousne, jenom kolem chodí a brblá...Takže jemu i nám pomůže, když ho odešleme na místo. Griffča už pochopil, že ten povel vlastně znamená to, že si to s návštěvou "vyřídíme sami" a že může být v klidu, protože páníček všechno zvládne. Pak jde na to své místo dokonce rád a klidný. Návštěva i pes má prostě pocit, že páníček má vše pod kontrolou a odstraní se tak zbytečné strachové reakce.
Naproti Griffčovi - mlaďoch Akouš vítá nadšeně každého skákáním a olizováním, což je některým návštěvám možná nepříjemnější, než kdyby na ně třeba vrčel. Takže u něj nám zase funguje dát mu dokoli do tlamy - (tedy ne aby ho návštěva krmila, ale já mu dám do tlamy hračku, řeknu "drž") - on je hrdý, že má úkol, se kterým se může před návštěvou předvést (je šílenej exib ) a tak jde a vykračuje si před návštěvou jako král, v hubě pešíka nebo třeba i moje klíče a návštěva může v klidu projít.
Ono je třeba přijít na to, co na kterého psa platí. Jsem toho názoru, že je dobré psa zaměstnat něčím, co odpoutá jeho pozornost od návštěvy a co přitom bude dělat rád.....U těch psů, kteří vítají radostně, mi to přijde jako lepší řešení, než to striktní odkázání na místo, protože pes pak nemá pocit, že je kvůli návštěvě "odstrčen"...
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 14:17
- Nahlásit
Evik
Díky za radu ! Co píšeš o Akouškovi, tak v tom vidím úplně našeho Roťana ! Dělá přesně to, co popisuješ a taky je to šílenej exib ! Nejdřív zkusím to zaměstnání něčím, jak píšeš a pak vyzkouším povel místo... Díky všem za rady...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 15:45
- Nahlásit
není zač, jen pamatuj na to, že ne všechno funguje na každého psa. Povel místo je dobré naučit každopádně, ale když jdou i jiné fígle, kdy se pes i zabaví, tak je to vždycky lepší, to je jasný.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2006 09:18
- Nahlásit
Evik
Jasně , na to jsem připravená, že to třeba nevýjde. Prostě to zkusím a uvidím. Povel místo samozřejmě učíme pořád. Jak dlouho by měl vydržet na místě roční pes?? Jakou max délku po něm můžu chtít??
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 07:15
- Nahlásit
Evik
Tak jsem zkoušela to, co jsi mi radila - to, co praktikuješ u Akouše a dopadlo to super ! Když se objevila návštěva, tak jsem mu šoupla do tlamičky plyšovou mrkev a on se s ní hrdě producíroval a vrtěl ocáskem a předváděl se, ale návštěvu nechal být nedotčenou !!! Když ho to omrzelo, tak si přinesl kostičku a začal si ji žužlat a nějakou návštěvu už neřešil! Tohle jsem opakovala u více návštěv a vždy to dopadlo stejně . Díky moc za skvělou radu!!!!!!!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 10:49
- Nahlásit
Niko
Evik
Mimochodom, oneskorene, ale dakujem v mene Huga za blahozelanie
Niko
A som rada, ze uz nemate problem (U nas napr. dana vec nefunguje, pes pusti cokolvek, ked pride navsteva, nic ho nezaujima, iba lidi )
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 15:57
- Nahlásit
Niko
tak to jsem moc ráda, že ta metoda zbrala i na Tvého hafušu Ono na takové ty psy, co se rádi předvádí to funguje dobře.
|
wikyp
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2006 13:49
- Nahlásit
Neřeším. Prostě necháme psy, aby si návštěvu očuchali mezi dveřmi, než se usadí a pak je klid.
|