Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / bojacne stene
Autor Zpráva
Elis
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 17:08
- Nahlásit

Dobry den. Potrebovala bych hodne velkou radu. Mam 8mi mesicni stene, ktere se strasne boji lidi, zvuku.... Doslova a do pismene, kdyz za nim spadne ze stromu list, stahne ocasek pod brisko a leti hlava nehlava pryc. Dlouho jsem zjistovala, proc, nikdo mu nikdy neublizil, opatrujeme ho jako poklad. jenze dnes prisla sousedka, ze videla dceru, jak ho venku nakopla botou do boku, ze ho mlati a ruzne taha.....Pred nami mu nikdy neublizila. Uz to vsechno chapu. Dcera dostala svuj dil, ale vic me trapi jina vec. Jak vsechno napravit ?? S dcerou si vim rady, ale mam namysli ten strach u pejska samozrejme.

Elis
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 17:09
- Nahlásit

Tedy, jak dodat pejskovi znovu jeho ztracene sebevedomi, hrdost a sebeduveru ??

sarax
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 17:12
- Nahlásit

Elis
a jak dlouho štěně máte??by mně zajímalo jak dlouho mu dcera dává kapky...

Elis
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 17:17
- Nahlásit

mame ho od 11 tudnu . Je tomly Jack russel. Dceri je 14 a doufam, ze si hodne dlouho na zadek nesedne, panchart jeden ! Pejska jsem si poridila ja, ji to bylo jedno, ale to nic nemeni na tom, ze kdyz prijde ze skoly, nebo zrovna nemuzu, ma ho vyvencit.

abby
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 17:25
- Nahlásit

Elis

To tvoje dítko by zasloužilo.

Hlavně se k němu chovat hezky a teď ho i trochu podplácet.Hodně mazlení a zapojit i dcerku,aby si k sobě našli vztah.

Smečka
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 17:26
- Nahlásit

Choval se bázlivě již od štěněte?
Nezdá se mi,že by dcera mohla svým hrubým chováním psa rozložit až tak,jak popisujete.Přihlížím i k jeho "rasové příslušnosti"

aren
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 17:31
- Nahlásit

Elis
To je TVOJE dcera? Já myslela, že sousedčina.
Já bych jí ho teda na venčení nesvěřovala ani na dvě minuty, ani za nic. Ať raději třeba umyje nádobí nebo vytře zatímco psa vyvenčíš Ty.

Elis
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 17:37
- Nahlásit

abby
ja vim. zaslouzila a dostala. Dala jsem ji absolutni zakaz priblizit se k nemu bliz jak na dva metry. Zkusim ji zapojit pod svym dozorem, uvidim co to udela

Smečka
on byl od mala strasne ustekany, je to posledni pejsek ze 4, byl vzdycky nejmensi, ale bazlivy se mi nezdal. Mozna jsem to nepostrehla.

aren
to je bohuzel MOJE dcera....

moll
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 17:42
- Nahlásit

no - ve 14 letech a muset venčit mamčiného psa - jak vypadá před kamarádkama? možná mu dávali chudákovi pohulit i jiní mlaďoši a proto se bojí všeho a všech, ne jen dcérky. chce to vééééééélikou trpělivot a laskavou ruku, snad se zachrání

Elis
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 17:51
- Nahlásit

moll
ja si nemyslim. Kdyz prijde ze skoly ve tri a ja az z prace v jedenact po odpoledni, muze s nim na deset minut vybehnout a pak jit za kamaradkama..... jinak mas samozrejme pravdu

Smečka
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 17:52
- Nahlásit

[b]Smečka
on byl od mala strasne ustekany, je to posledni pejsek ze 4, byl vzdycky nejmensi, ale bazlivy se mi nezdal. Mozna jsem to nepostrehla.

Já bych ho již dceři nesvěřila.Něvěřila bych jí.Pes musí získat důvěru a pokud ho svým neurvalým chováním jednou za čas ujistí,že je důvod se bát,je všechno v háji.
Začla bych s ní pracovat od začátku,jako by to bylo malé štěně.Za úspěch chválit,strach ignorovat,nebo si z jeho bázlivé reakce dělat jakoby srandu.Hlavně žádný negativní žážitek a násilné necení do pro něj kritických situací.

sarax
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 17:54
- Nahlásit

Elis
já bych zas teda řekla že ve 14 letech můžou bejt zodpovědný a pesu vyvenčit..i když to obtěžuje a mají dávno vědět že zvířatům se neublžuje
u nás to mají děti postaveno odjakživa tak že nejdřív povinnosti..škola,úklid a pak ven...v týhle době každej vyvenčí jednoho psa a pak ostatní povinnosti a pak maj volno...

moll
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 18:05
- Nahlásit

já dceru neomlouvala, jen jsem se snažila vyjádřit její pohled na svět. ale být na tvém místě tak jsem nejvíc zklamaná z její rekce na psa. a proto jsem psala, že v tom mají prstz i kamarádky a kamarádi....

sarax
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 18:08
- Nahlásit

moll
hele mojí dceři 14 bude a prostě pesany venčí po škole..kamarádi jsou na řadě potom...a kamarádi za tohle nemůžou...to se na mně nezlob

moll
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 18:21
- Nahlásit

sarax
no já jen když vidím děcka u nás na sídlišti jak venčí pejsany.....

janča
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 18:22
- Nahlásit

Elis
Měla bys tomu přijít na kloub - proč mu ubližovala! Je něco jiného když psu ubližuje 2leté a něco jiného 14leté.
Výpraskem nebo vynadáním se sice spláchne první voda, ale asi se moc nevyřeší. Stejně pak budeš někdy potřebovat její pomoc. 100% izolace od pejska není reálná a tak by měla pochopit, že je to člen rodiny a podle toho se chovat.
Kamarádky jsou pro ní důležitý, to chápu, možná může odmítat ho venčit, nebo se o něj starat, ale ubližovat mu to je jiná.
Není za tím něco jiného, třeba má nějaké starosti a vylila si to na psovi, byl třeba jen v tu chvíli nejblíž. Někdo reaguje lítostí někdo agresí. Chtělo by to asi s ní popovídat. Možná uslyšíš věci! Děti jsou někdy k nám rodičům uzavřený a trable se projeví někdy značně oklikou.

brut
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 19:58
- Nahlásit

Elis
Já bych začala taky zjišťovat proč dcera takto jednala. Souhlasím s janča, může v tom být cokoliv a dcery pomoc alespoň občas potřebovat budeš. Neizoluj jí, ale sleduj reakce pejska na její gesta a taky přímo na ní. Mluv o problému doma a snaž se holce vysvětlit, že možná pejskovi ublížila tak moc, že už se to nebude dát napravit.

evina
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 21:05
- Nahlásit

Elis:mám stejně starou dceru a psa 13.měs,který je taky "jen" můj.Záměrně s ním dcera chodí jen zcela vyjímečně a to z toho důvodu aby se náhodou psovi "nemstila" za venčení.Sice nevěřím tomu,že by mu ublížila ale někdy zírám jaké jsou její myšlenkové pubertální pochody...Tvojí dceru neznám,nevím jaký má vztah ke zvířatům ale myslím,že výprask tohle asi příliš neřeší...

mac1
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 21:22
- Nahlásit

no já si nedokážu představit, že by moje dcera byla hrubá na psa nebo se mu jakkoli "mstila" za to,že ho musí vyvenčit

mac1
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 21:25
- Nahlásit

ale myslím, že kdyby se štěndo bálo dcery, že by se jí bálo i doma a to byste si asi všimla , ne ? Jestli ho kamarádi někdy nestrašili třeba nějakými petardami ...

aren
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 22:36
- Nahlásit

Já bych ho již dceři nesvěřila.Něvěřila bych jí.Pes musí získat důvěru a pokud ho svým neurvalým chováním jednou za čas ujistí,že je důvod se bát,je všechno v háji.
Naprosto v tomto souhlasím se Smečkou. Že dcera má plnit své povinnosti, je pravda, tak může plnit nějaké jiné, a ne ty, u kterých ničí povahu štěníkovi.
Souhlasím i s Jančou a Brutem, že s dcerou je potřeba si věci vyříkat, ale určitě bych nenechala štěně v nebezpečí, že jí bude hromosvodem.

Elis
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 08:50
- Nahlásit

dekuju vsem za rady, mam dojem, ze jsem cele veci prisla na kloub - holka se mu msti, protoze ji kous. jenze zaroven priznala, ze ji kous proto, ze mu zacala ublizovat !!!!! ach jo. No alespon uz je jasno

brut
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 10:22
- Nahlásit

Elis
Vůbec Vám nezávidím. Tahle situace bude běh na dlouhou trať.
Držím palce, ať vše zvládnete a pejsek se postupně zase dostane do pohody.
Důležité je, že jste se dozvěděla důvod. Teď už jen vysvětlit dceři, že za žádných okolností nesmí pejskovi ubližovat a pomalu je znovu spřátelit. No a s pejskem to budete mít složitější. Budete muset začít od začátku pomalu získávat jeho důvěru. v sebe, dceru a lidi okolo.
Držím Vám i mrňouskovi palce a pevně doufám, že díky Vaší trpělivosti a lásce se pesan zase stane nebojácným neposedou.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání