Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Koupání v rybníku
Autor Zpráva
Vistra
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:16
- Nahlásit

Tak mě tak napadlo, máme s pejskem rehabilitovat ve vodě. Včera jsme ho dali (s mojí záchranou) do bazénu. Jenže tam plánujeme dát taky nějakou chemii (jinak nám voda zezelená a to šupem) a to není pro něj asi dobré, že?
Kousek od nás v Krči jsou dva rybníky (nic moc a hlavně v létě zarostou takovým hustým hnusem, ale teď to ještě jde), je to taková pražská stoka, ale ryby a žáby tam ještě žijí).
Myslíte, že by se tam psa vykoupat dalo? Nevím jak jsou citliví na kvalitu vody. Náš pes je celkem odolný, zatím kromě těch vazů nikdy nebyl nemocný.
Moc mu ten pohyb ve vodě prospívá, včera vylezl z bazénu a udělal pár kroků po všech 4 (tak jsme se konečně dočkali).

abby
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:22
- Nahlásit

Vistra

Nevím,jak je voda v bazénu škodlivá nebo není,ale naši tam pejska koupou běžně a nikdy žádné problémy neměl.Chlastá to o 106 a srst má podle mě výbornou.

wami
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:35
- Nahlásit

Vistra
Ja naopak koupam psy temer ve vsech prirodnich vodach (mimo kvetouci vodni plochy) a nema jediny problem. Ne vsude bych vlezla ale s nim...

Nicmene na chemii bacha, nekteri psi jsou alergici, a staci pak voda jen trochu znecistena (at uz sinicemi nebo chemickymi cistidly) a v nejlepsim pripade jsou na svete kozni problemy. Jenze si myslim, ze to se stejne naplanovat neda, proste psiska poslu do kazde vody, a kdyz budou mit nejake problemy, tak smula a uz tam nepujdou...

fromeli
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:42
- Nahlásit

Já taky nechám Michelle, ať si plava, jak chce. Když bazén neublíží dětem, tak snad ani jí
V přírodě ji do vody, která kvete, ale nepouštím. Prostě voda musí na pohled vypadat ucházejícně a nesmí smrdět.

Vistra
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 18:24
- Nahlásit

fromeli
My do bazénu kromě jiného dáváme taky chlór. Asi je to blbý dotaz, ale neodbraví nám černého psa? Plavky docela trpí a náš kluk, který se tam potápí, má taky vlasy jak slámu. Ale zatím tam ta chemie není, tak ho tam jdu znovu šupnout.

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 06:38
- Nahlásit

neodbraví nám černého psa
tak to mě fakt nikdy nenapadlo o tom přemýšlet.

Syska
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:03
- Nahlásit

fromeli

Petra
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:40
- Nahlásit

pozor na to pejskové jsou mnohem cotlivjejší než (dětská) lidská pokožka

Mel
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:42
- Nahlásit

Vistra
Já beru pesana k nám do rybníka, kam bych vlezla jenom v případě nejvyšší nouze (nicméně spousta lidí si to asi nemyslí, ale ti nejsou místní) a doma ho pak osprchuju pro klid v duši

dejavu
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 09:24
- Nahlásit

Vistra
Videla jsem z rybniku a rek kozni streptokokove infekce, to je urcite riziko vzdycky i pro cloveka, kdyz se v nich koupe, jinak pokud ji tam svedci a budes ji koupat, vzdy ji vytri pak poradne usi, at do nich nedostane zanet, preju uspesne uzdravovani nohy, budte trpelivi, jde to pomalu.

brut
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 11:47
- Nahlásit

Brut mi vleze do každé vody, kterou potkáme. Naštěstí máme u nás řeku a říčku, tak se koupe tam. Když mám pocit, že by mohl něco chytit, tak ho doma ještě osprchuju pitnou vodou.

abby
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 12:13
- Nahlásit

Vistra

Předpokládám,že dáváte do bazenu to,co všichni ostatní.Jak jsem psala našemu psovi to nikdy nevadilo.Ale je fakt,že po vykoupání v bazénu netrpíme takovými příznaky jako jsi psala ani mi.nedáváte tam těch chemikálií nějak moc.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 21:43
- Nahlásit

abby
naši psi taky chlastají jedině z bazénu. Ale pudlice má po ní dost vysušenou srst a blbě se rozčesává. Jinak no problem, pokud je chemie v normě podle papírků.Dáváme chlor, někdy vločkovač, nějakou vůni, pak cosi na úpravu pH a trochu i barvivo. Zatím jim chutná, i kočkám.
Ašopes se ráda koupe i ve stoce, akorát pak páchne a týden to nejde smýt.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání