| Autor |
Zpráva |
Olina
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 15:13
- Nahlásit
Můžete mi prosím někdo napsat, kdy a jak jste naučili vašeho pejsana čekat v klidu před obchodem(uvázaného)? Mám 4 měsíčního malého knírače a tohle si ještě vůbec netroufám, protože když na cvičáku děláme zabíhačku, tak jakmile mě nevidí a nemůže mě hned vyrazit hledat, strašně "brečí". Chtěla bych s ním jít i do města tak, abych si mohla skočit do obchodu apod. Poradíte mi, jak na to? Díky.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 15:18
- Nahlásit
Oli, já holky před obchodem vůbec nenechávám, dřív ano,ale teď jsem se naučila, že nikdy, bojím, aby mi je někdo neukrad !!!!!!!!!! Lidi sou hrozný.....
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 15:19
- Nahlásit
Olina
Já bych to taky nedělala.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 15:20
- Nahlásit
někde na diskuzi bylo dokonce, že snad měšťáci psa před obchodem uvázaného i odvedli,že se to nemá......tak malé štěně bych tam ale vůbec nenechávala, lidi jsou hrozný.........
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 15:25
- Nahlásit
Přesně tak,pesanovi může taky někdo,ať už chtěně nebo nechtěně ublížit. Jinak je nácvik stejný jako při nechávání štěněte samotného doma. Ale já bych psa tak nikde nenechala.
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 15:30
- Nahlásit
Děkuji za názory. Někde uvnitř si myslím to samé, ale když vidím tolik pejsanů, jak vzorně před obchodem na svého páníčka čekají.... Myslela jsem si, ať něco nezanedbám... Ale tak máme aspoň o jeden nácvik méně.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 15:35
- Nahlásit
Olina
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 15:38
- Nahlásit
Olina
Samostatnost štěněte můžeš naučit i doma před svým domem a schovat se za nejbližší roh, nechat štěndo, až se uklidní, pak za ním jít, moc pochválit a příště dýl a zase dýl. Naopak známé prostředí mu to usnadní. Plakat nějakou dobu bude, ale časem zjistí, že se vždy vracíš a vždy s velkou pochvalou a něčím dobrým. Musíš být trošku neoblomná.
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 15:43
- Nahlásit
Docela se ti divím, že máš tu odvahu ho tam nechat, já bych to teda neudělala, pořiď si psí tašku nebo batoh a vezmi ho sebou jestli o něj nechceš přijít.není to velkej pes,kterej by se ubránil sám.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 15:50 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
No, ja som to psa ucila. Ale tak, ze vonku na naprotivnej strane na neho dohliadal priatel (pes o nom nevedel) Aj tak sa da
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 16:03
- Nahlásit
Olina
Já bych ho taky ve městě před obchodem nenechávala a docela se lidem divím,když si to troufnou.Nechávám psa jen když jdu do obchůdku u nás na sídlišti a to jen proto,že na něj vidím a kdyby něco,tak kdykoli můžu zakročit.Nejdřív taky hodně nadávala,ale vždycky jí přinesu rohlík,takže už tolik neprotestuje.A nechávám ji tam jen chviličku (jinak jdu bez ní).
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 16:40
- Nahlásit
Olina
Můžete mi prosím někdo napsat, kdy a jak jste naučili vašeho pejsana čekat v klidu před obchodem(uvázaného)?
Tak pokud je uvázáný, tak nemusí být snad ani tak moc v klidu.
Ovšem nechávat takhle samotné 4měsíční štěně je trochu hnus...
Psa bych nechával samotného někde ve městě čekat snad jedině tehdy, když bych byl přesvědčenej, že se nemůže nic stát, což veměstě skoro nehrozí. Možná tak snad, kdybych na něj viděl a měl to k němu pár kroků...tak snad potom.
V každém případě bych ale první psa naučil zvládat normální odložení a to tak, že první je to vždy v situaci, kdy pes pána vidí....až dokáže takto být odložen třeba 15 minut nebo déle, dá s přejít k tomu, že se psu ztratíš z dohledu....chce to ovšem, aby pes měl k Tobě důvěru a nepropal panice a o tom snad u 4měsíčního štěněte tedy nemůže být ani řeč...jednak nemůže mít zvládnuté to delší odložení a druhak je velmi nesebevědomé na to, aby bylo vhodné jej někde nechávat samotné.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 17:01
- Nahlásit
Olina
já teda před obchodem nenechávám čekat..jedinej krám kde 4 měsíční štěndo čeká je sídlištní krámek v kočárkárně a mám jí od sebe pár metrů...
a tohle jsme zvládly fakt jen nácvikem odložení od startu-takže zůstaň zvládá dobře
ale jinde jí fakt nenechávám,vždycky je s ní nekdo venku...nebo jí radši nechám doma
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 17:05
- Nahlásit
Olina
Já nechávala uvázanou Denynku u krámu až od čtyř let. Výhoda byla, že krámek byl malý a Denyna k sobě nikoho nepustila....v tu chvíli začala hrozně štěkat a tak jsem věděla, že se něco děje.
Jednou se mi stalo, že jsem pospíchala a milou Denynku jsem u krámu zapomněla. Přišla jsem domů a došlo mi to ve chvíli, kdy mně nevítala. Tak jsem se otočila a pospíchala ke krámu. Tam ležela Denynka, spala a opodál postávala uchechtaná prodavačka, která mi jí hlídala. Od té doby jsem jí s sebou nebrala.
Jenže já bydlím na malém městě, kde každý každého zná, tak to je o něčem jiným.
|
maceska
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 17:13
- Nahlásit
Ahojky, já mám 10 měsíční štěně NO a když jsem začínala s odkládáním, tak pomalu ,aby na mne viděl ,že mu odcházím, ale že se vždy vrátím,a stejně řve u plotu jak praštěnej..., no a když jsem šla na limku, nechala jsem ho na chvilku s kočárkem před cukrárnou a on tam málem za těch 5 minut povalil celou pergolu,a kňoural,že si ostatní mysleli,že ho snad opoouštím navždy...ha...ha...
takže radím zkoušet třeba na zahrádce zůstaň a na pár minut se třeba schovat za strom, nebo sud,a tak 3 minuty, pamlsek ,pochvala ,odměna a pořád dokola, až si zvykne,že je to normální.
Jen nedoporučuji nechávat tak malé štěnisko u obchodu, kamarádka ,když se po pár minutách vrátila z obchodu vidí,jak jejího psa odvádějí pryč dva příslušníci tmavšího pohlaví, asi neměli co k večeři,tak začala křičet ať toho psa pustí a oni ho naštěstí pustili a utekli, ale kdyby se vrýátila o chvilku dýl,asi by měla po miláčkovi a to už je dvou etý hafan....
|
aren
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 17:46
- Nahlásit
Nenechala bych psa samotného uvázaného někde před obchodem kde na něj nevidím a nemůžu okamžitě zasáhnout, za nic na světě.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 19:36
- Nahlásit
aren
ano mimořádně souhlas, raději si přeorganizovat denní plán....myslím, že na kratší dobu lze nechat psa, pokud má služební výcvik a je spolehlivý, ale samozřejmě na vhodném místě....a nejlépe s cedulí...VŮBEC KE MNĚ NELEZ BLBE!!!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 19:46
- Nahlásit
Trotelchen
nejlépe s cedulí...VŮBEC KE MNĚ NELEZ BLBE!!!
pěkné, jde to použít i jinde?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 19:52
- Nahlásit
brut
jejda ... to bych si dala na krk a bylo by..třeba bych neměla takovou kliku na blby
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 19:56
- Nahlásit
Trotelchen
Nenechala bych nikdy 4 měsíční štěndo uvázané venku. To bylo špatně pochopeno. Jen jsem se ptala jestli vůbec a příp. od kdy.
Sama to řeším právě přeorganizováváním dne tak, aby se štěndou byl někdo doma nebo aby byl doma sám co nejméně. V podstatě jste mi všichni potvrdili to, co jsem si myslela. Jenže když ve svém okolí slyšíte i něco jiného, začnete pochybovat. Takže ještě jednou díky.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 20:22
- Nahlásit
sarax
bohužel si myslím, že by jsi je ještě přitahovala
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 06:55
- Nahlásit
Na vesnici jsem pudlíka nechávala úplně v pohodě, i bez vodítka. Teď už jsem s ovčandou napůl ve městě. Je to deprivant, tak je s ní docela dost práce, co se tohohle týče, protože kde o nezná, ta štěká. Stačí ji přivázat k jinému sloupku a štěká jak pominutá. Určitě jí nikdy nenechávám náhubek, protože lidí si nevšímá, ale když k ní někdo přijde, dokáže dát pěkně najevo nesouhlas. Zrovna včera jsem byla u pokladny, koukám, jak pěkně sedí u dopravní značky-na našem místě už byl jiný pes-a jak jí to prostě jde, najednou kde nic tu nic ožralec a že dá psovi piškot. Ta ho seřvala, že se určitě málem po... a když jsem přišla, stěžoval si, že pes nemá náhubek. Bez toho, abych mu to rychle vysvětlila, neodešel nenechám si přece ukradnout psa, zvlášť při téhle blízkosti Přívozu a zvýšené koncentraci "vozíčkářů"-lidi snědé pleti a pochybného zápachu, co furt odněkud někam vozí železo.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 07:02
- Nahlásit
Já štěňucha (3 měs.) běžně nechávám v rámci zvykání na vše možné uvázaného před krámem, poštou..atd. ale jen tady na vesnici, a jen na chvilinku - koupím pár drobností atd. a hned se vracím. Zvládá to úplně v pohodě, sedí a čeká. Ve větším městě bych se zatím bála, že ho někdo ukradne. Ale dospělí psi když se mnou někde jsou běžně čekají před krámem i delší dobu. S nikým cizím by neodešly a odtáhnout nebo odnést 38 kg vzpouzející se váhy je přece jen trochu problém.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 08:16
- Nahlásit
Ale dospělí psi když se mnou někde jsou běžně čekají před krámem i delší dobu. S nikým cizím by neodešly a odtáhnout nebo odnést 38 kg vzpouzející se váhy je přece jen trochu problém
Závidím, Sára by šla s každým... Tady jí nechávám před krámem, je v klidu, většinou je to stejně po procházce, tak uvítá, když si může odpočinout, ale ona nikdy nebyla ten vyšilovací pes, co štěká jen co nevidí páníčka...
V Čechách bych nenechala psa u krámu ani omylem...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 08:39
- Nahlásit
Orryho pred kramem muzu uvazat uplne v pohode...jakmile je uvazany a ja zmizim z dohledu stane se z nej bestie, kterou nikdo neodvaze...odvaze ho jen ten co ho privazal!! Dokonce ani lidi ze sidliste, ktere zna na nej v tu chvili nesmi ani promluvit..vyhruzne ceni zuby...
ted uz ho ale na nakupy neberu...postavili nam giga obchodak a pred nim ho opravdu nenechavam..navic se bojim, ze by opravdu nekoho mohl kousnout..treba male dite...
druhyho pejska-stene bych nikde nikdy nenechala a ani nechavat nebudu..je to takovy nunik a bojim se kradeze
|
Klara a Bara
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:48
- Nahlásit
Jeden odstrasujici pripad. Nedavno jsem mluvila s pani, ktera takhle prisla o dve fenky. Cestou z prochazky si zasla koupit majoranku, psy nechala pred obchodem a kdyz prisla, tak fenky nikde. Uz se nenasly.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 14:22
- Nahlásit
Olina:bohužel musím souhlasit s ostatními...v dnešní době je to hrozné riziko,nechat pejska před obchodem samotného(a zvlášť štěně!)Já bych to jedině učila bez nakupování.Přivázat pejska,zalézt do krámu ale nespustit z očí.Pak vyjít a pejska moc pochválit.Dobu pomalu prodlužovat.Učila jsem to takto svoje psy a pak se na cvičáku učili "odvazovačku",takže nenechali sáhnout ani na vodítko.To byla hrozná výhoda protože jsem věděla,že se ukrást nenechají.
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 14:40
- Nahlásit
Můj prcek by šel taky s každým, kdokoliv ho osloví. Doufám, že z toho vyroste...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2006 14:42
- Nahlásit
když na cvičáku děláme zabíhačku, tak jakmile mě nevidí a nemůže mě hned vyrazit hledat, strašně "brečí".
Cože ho to tam učíte??
Já souhlasím s Evinou, já také vlezla do obchodu a vyšla po pár sekundách - a to jsem na něj viděla, velká pochvala... a prodlužovala jsem to postupně.
evina
pak se na cvičáku učili "odvazovačku
Tý jo, to už s M umíte??
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2006 21:36
- Nahlásit
Terri
...cvičitelka přidrží pejsana za obojek a já se mu běžím "schovat"(za mez, za keř,..), pejsan celou dobu sleduje, kam mizím a pak má úkol mě najít, aniž by jsem se mu ozvala.
|