Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / pejsa z utulku
Autor Zpráva
Urbis
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 10:30
- Nahlásit

Chtela bych pozadat o radu ohledne pejska z utulku. Jedna se o jakousi smesku teriera, v utulku mi rekli vek 3-4, ale veterinar by mu rekl vic. Da se s takovym starsim hafanem zacit chodit na cvicak? Nebudou me tam mit za blazna? Nejde mi o nejake mistrovstvi, spis jen abych se ho nemusela bat pustit na prochazce z voditka, aby proste zarucene pribeh na zavolani. Doma docela posloucha, venku uz je to horsi. Zatim tedy vzdycky pribehl, ale ruku do ohne bych za to nedala. Diky moc za radu.

žanda
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 10:34
- Nahlásit

urbis, nikdy není pozdě- a není pravda, že starší peso se nic nenučí........tak že klidně na cvičák jdi a myslím,že tam se nikdo "smát" nebude- že nemáš štěníka. A kdyby- tak si mysli něco o konci pánevním a nedej se odradit, děláš to pro vás dva) držím palec.

jindriska
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 11:52
- Nahlásit

Urbis
na cvičák bych šla, lépe se poznáte a snadněji si vytvoříte hezký vztah, hodně štěstí. A stáří až tak podle mne nerozhoduje, třeba mu to bude trvat déle, než se něco nového přiučí, ale to je maličkost.

Jaji
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 12:13
- Nahlásit

Jděte do toho!

tosca
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 12:18
- Nahlásit

Přidávám se, jděte do toho
Pesani z útulku se učí rádi, takže to vyrovná to, že u staršího psa trvá trošku déle, než se něco naučí. Pokud narazíte při prvním pokusu na cvičák, kde se Vás budou dívat divně (že máte staršího psa), klidně se s nimi rozlučte a hledejte dál. Určitě najdete prima cvičák a prima lidi, kteří ocení, že se pejskovi chcete věnovat intenzivně, i když už je starší. Hlavní je, aby vás to oba bavilo. Držíme všechny tlapky

Evik
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 12:54
- Nahlásit

Urbis

jako majitelka psa z útulku tu musím jen souhlasit s ostatními. I dospělý pes (tomu našemu je cca 7-8 let) se dá naučit poslušnosti, jen je třeba někdy více času a trpělivosti a začínat ve všem víceméně jako u štěněte. Náš Griffča neuměl, když jsme si ho vzali nic a po roce, co ho máme má slušnou poslušnost. Všechno jde, když se chce
Cvičák je dobrý přístup, ale musíte si dobře vybrat. Pokud se týče přivolání, tak velmi dobře to popisuje např. Ruda Desenský zde URL a k tomu související URL

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 13:14
- Nahlásit

Urbis
Určitě do toho jděte, já chodím na cvičák s osmiletou ovčandou, která má za sebou svoje. Na prvním cvičáku se na mě dívali skrz prsty, ptali se mě "a co jako s ní máme dělat? Jako chodit u nohy, joo? Nebo coooo?", než jsem stihla zaplatit poplatek, naštěstí jsem zjistila, co jsou zač, ani jejich psi tam v životě necvičili, vždyky je hodili do kotce a šli chlastat. Párkrát je nechali zakousat, "aby se mladá podívala, jak to má vypadat". Našla jsem si jiný. Hned jsem dostala úkoly, vylepšit, vypracovat, vyzkoušeli si fenu, co umí a jaká je, dokonce ji nechali oběhnout zástny a vyštěkat, a vůbec je neštve, že je tlustá, bez papírů, stará a nemocná. Prostě je to pes a od toho jsou cvičáky-chodí se tam se psama pro zábavu, ne pro to, aby měli psi zkoušky a vydělávali těžké prachy. A ještě si zafftipkujou na náš účet. Prý jí mám dávat nažrat jednou týdně, nebo zastřelit a do guláša ale vtipkují i o svých psech. Jsou maximálně vstřícní a je tam pohoda. - Musíš si dobře vybrat, jak se ti tam nebude líbit, běž okamžitě pryč. Určitě není ostuda jít někam se starším psem, i takový se rád a dobře učí, i když má svoje roupy a nebývá už tak 100% přesný a rychlý.

Urbis
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 15:17
- Nahlásit

Diky vsem za bleskurychle odpovedi! Presne tohle povzbuzeni jsem potrebovala!!! S pejsou mame krasny vztah, je moc vdecny, ze jsem si ho zachranila z utulku a dovezla domu, a tak si myslim, ze by pro nas pro oba bylo takove spolecne uceni prinosne a prijemne! Mohli byste mne prosim jeste nekdo poradit nejaky prima cvicak s dobrou povesti v okoli Beroun-Horovice? Ten co mame primo v nasem meste na me nepusobi zrovna nejlepsim dojmem (i kdyz se taky muzu plest, zdani klame, a proto se vas tedy ptam na vase zkusenosti)! Jeste jednou diky!

brut
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 15:22
- Nahlásit

Urbis
Nevím, jestli jseš z Berouna, Zdic nebo Hořovic. Já mám zkušenosti jen s Berounem a Zdicema. Hořovice mám přece jen dost daleko ( bydlím v Berouně).
Kdyžtak pod členem mám e-mailovou adresu, tak písni.....a můžeme chodit spolu...

nemethova5
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:33
- Nahlásit

Mucholabka
nazdar!!tak uz jsi si konecne vybrala cvicak,kam chodis?jak ti to slape s pesanama?dana

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:38
- Nahlásit

nemethova5
Markvartovice. Aša se učí celkem slušně, akorát teď mi vyjela po nějakém černém vořechovi. Tak jsem ji zvalila, že to v životě neviděla, vyventilovala jsem si na ní zlost z celého dne a navíc jsme ještě zmokly-to má za to, potvora. Ale jinak paráda, šlape jak hodinky.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 22:01
- Nahlásit

Mucholabka
tam jsem byla s hajanem minulym rokem na zavodech,super kolektiv,na to ze jsem tam byla poprve,dobri lidi,hned mi posilali prihlasku na dalsi podzimni zavod,nevzpomenu si to prijmeni,jak to najdu,tak to poslu,seslo se tam fakt plno lidi,rozhodciho delal jenda strach,hajan ma taky alergii na mali cerny psi,taky dostal pred tydnem za ucho,jak tam jezdis?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 07:04
- Nahlásit

Někdy busem, někdy na kole. Ja uz vim, proc ma na neho Asa alergii, on ybydli kousek od nas a vzdycky na Asu silene rve, tak si to s nim chtela vyridit. Prijedes na podzim na zavod? Se na tebe rada podivam. Nejaky jend se mne ujal v nedeli, ale pak rikali, at se na neho vybodnu a necham si poradit od nekoho, kdo ma vic praktickych zkusenosti, tak nevim

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 08:47
- Nahlásit

Tak jsem ji zvalila, že to v životě neviděla, vyventilovala jsem si na ní zlost z celého dne a navíc jsme ještě zmokly-to má za to, potvora.
buď tam chybí nějaký smajlík, že je to jako ironie nebo blbý vtip anebo jestli to myslíš vážně, tak nechápu, jak si můžeš na psovi ventilovat zlost z celého dne. klepu si na čelo. Vím, že pes poslouchat musí, navíc ovčák, jinak je to "nebezpečná zbraň v ruce", ale tenhle přístup/postup mě u tebe zaráží.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 09:12
- Nahlásit

Verca
jak znam mucholabku,tak to myslela,ze ji vyskubala,tady nekdo zachazi do detailu,ja bych urcite psa nezkopala,ze takovych znam hodne!!!!Mucholabka
no,tak to je fajn,posilal mi ty propozice jakysi kotas,nerika ti to neco?urcite prijedu,jsem tam vzdycky vitana,potkam tam hodne lidi,co znam.

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 09:38
- Nahlásit

tady nekdo zachazi do detailu
jestli to patřilo mě, že zacházím do detailů, tak jsem vycházela jen z toho, co napsala Mucholabka. Nenapsala jsem žádné "spekulace".

nemethova5
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 09:58
- Nahlásit

Verca
kdyz ja nekomu reknu,ze jsem zvalila psa,tak to kazdy pochopi,ze jsem ho zatrepala za kuzi,neco v tom smyslu,taky nejsem zastance kopancu a tyrani,jinak nic ve zlem.

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 10:03
- Nahlásit

nemethova5
hm, prostě pro mě "zvalit psa" a "vytřepat psa za kůži" je trošku rozdíl, ale hlavně, že vy si mezi s sebou rozumíte. Jen mě prostě ta věta po ránu dost naštvala.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 19:12
- Nahlásit

Verca
kdybych si porizovala psa kvuli tomui, abych do neho kopala a tyrala ho, nebudu prece dva roky piplat pejsu, ktere se puvodni majitel zbavil, nebudu do ni 14 dni sondou rvat zradlo, aby neumrela a nebudu s osmiletym psem chodit na cvicak a delat sluzebak. Asi tam chybel ten smajlik.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 19:13
- Nahlásit

Verca
Ona proste jako pes, na ktereho sest let nikdo nesahl a ktery zil v malem kotcenku u osmdesatileteho napul bezdomovce, potrebuje obcas vytahat za usi a plesknout po zadku, jinak by nas sezrala vsechny.

tosca
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 20:21
- Nahlásit

Verca
Znám Mucholabku osobně a nepřipadá mi jako člověk, který by psa zvalil "do bezvědomí". Věřím, že se mohlo stát, že jí ujely nervy a pesa dostala po zadku 3x místo jen 2x.
Řekla bych, že většinu energie si vyventilovala až napsáním toho příspěvku

Jinak ta pesa je na ní vyloženě závislá, takže ji rozhodně netýrá

nemethova5
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 20:31
- Nahlásit

tosca
nazdarek,vsak jo,kazdemu muzou ujet nervy,sice mucholabku neznam,tesim se jak se potkame v markvartovicich,ale pripada mi jako fajn holka.Mucholabka
nazdar,to asi potrebujou vsichni,clovek jim sem tam musi ukazat,kde je jejich misto.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 20:54
- Nahlásit

tosca
Baryk bude mít pána. Jdu ho zítra vykoupat, aby s ním cestou do Prahy neumřeli smrady. Přijedou si v pátek ráno. Beru s sebou Ašu, vykoupu Baryka a dám jim poslední společné poštěkání a porafání. Asi budu smutná

tosca
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 21:18
- Nahlásit

Mucholabka
Juchůůůůů

Nebuď smutná, pokud ho budou mít rádi, je to to nejbáječnější, co ho mohlo potkat
A ještě se před odjezdem poštěká s Ašou! To je super!

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 21:20
- Nahlásit

tosca
Přemýšleli i nad Bodym. Že uvidí v pátek. Aby Baroškovi nebylo smutno. A víš co mají nakázáno? Odtučňovací kúru. Doufám, že tohle už nepadne. Paní S. měla strach, aby zvládl práci u koní, prý dělají na farmě, ale říkali, že to bude rodinný pes, prtože koně stejně nejsou zvyklí na pasteveckého psa a Barčovi by se do toho asi ani moc nechtělo Ale fotky mi posílat musí, jinak je klepnu

tosca
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 22:32
- Nahlásit

To jako že by vzali oba? Tak to by byla bomba! Ale pokud nebudou posílat aspoň fotky, tak je tam zajedu osobně kousnout

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 07:27
- Nahlásit

Mucholabka
právě proto, co jsi pro ně udělala (i když jsem nevěděla přesně co, ale několikrát jsi tu psala, že jsi toho psa vypiplala) mě zarazilo to, co jsi napsala. Vycházela jsem jen z toho, co jsem si přečetla. To je holt na tom internetu blbý, že člověk neví, pokud tam smajlík není, jak si to vyložit. Takže se omlouvám, ale reagovala jsem jen na to, co jsem si přečetla.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 08:10
- Nahlásit

Verca
v klidu, já to neřeším.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání