Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / úprky za ostatním živými tvory
Autor Zpráva
Shadow
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 14:07
- Nahlásit

no tak moje milá slečna Leoňáková už je v tom stádiu, že se přestala bát jít od paničky dál, to mám zmáklý, když se vzdálí tak se jí schovám a ona hledáá a hledáá a pak má strašnou radost když mě najde a už si neodvolí se tolik vzdálit. Teď se začala dost zajímat o okolní zvěř a jelikož jsme v totální vesnici tak srnky 10m od domu, uprostřed silnice a samozřejmě všude v polích a v místech našich procházek nejsou výjimkou. A když se k tomu přidají mrští a celkem hlasití zajíci tak musím dávat sakra majzla aby mě za nima nezdrhla. Zrovna včera se vykašlala na mé přivolání a letěla za zajícem či králikem (nepoznám rozdíl) do lesa, ale jelikož je to tele tak to po desti metrech vzdala a stála a čuměla. Jak se pak mám v takový situaci chovat? Nejradši bych jí zabila jenže to asi nebude správný řešení jí seřvat. Pak jsem jí dotáhla na to místo odkud mi zdrhla a u nohy sme pokračovali v procházce, po chvíli poslušnosti jsem jí pustila, začla jsem si sbírat kopretiny a ona vzorně čekala pak jsme se dostali na vyvyšené místo a pod náma začali zdrhat dvě srny už už se chystala, ale dostala sedni a musela sedět u nohy tak dlouho dokaď byly pryč pak samozřejmě velkáá pochvala. Někdy je problém i s odvoláním od psů, když ale začnu utíkat tak letí zamnou a na přivolání poslechne. Na cvičáku od ostatních psů je přivolání stoprocentní v kruté realitě ne. Zatím mám v plánu chodit často na místo srn mít jí na mega vodítku a v případě úprku si jí hezky přitáhnout a poochválit. Jak řešíte vy úprky za ostatními živými tvory?? Dík za rady Shadow

Fajka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 14:19
- Nahlásit

Shadow

Tak já teda trnu strachy z který strany se mi vrátí a jestli vůbec Má tak silný lovecký pud a nezávislou povahu, že prostě neposlechne. Zatím se ale vždycky vrátila tak do 5 minut.
Někde jsem četla, že se má páníček snažit být zajímavěší než to za čím se psisko rozběhne .... a to jako jak?

To jako když běží za srnkou se mám proměnit v zajíce protože kličkuje a je zajímavější než srnka

Shadow
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 16:34
- Nahlásit

Fajka
moc pěkný=)) to jo to víme všichni když totiž budu nejzajímavější tak je jasný že puberťák o mě bude jevit zájem. Právě to je ten problém být zajímavější, mít sebou třeba něco sakra dobrýho, špek nebo něco co jim fakt strašně voní, jenže kolikrát nefunguje ani to, když už je rozběhlej tak se asi těžko otočí o 180° a poběží za slaninou. No je to s nima těžký no já mám výhodu, že to moje obr tele moc daleko neuteče po dvaceti metrech už slintá, klopejtá, funí a umírá a nemá tak silnej loveckej pud, má spíš sklony si mě hlídat.

MORIE
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 06:44 - Změnil/a: MORIE
- Nahlásit

Shadow
zkus se podívat na následující odkazy, třeba Ti od tam něco pomůže.
první odkaz
druhý odkaz
a do třetice zkus ještě tady

Shadow
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:42
- Nahlásit

MORIE
moc ík

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání