Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / revír- je pes levák?:))
Autor Zpráva
žanda
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 12:29
- Nahlásit

začala jsem trénovat se psem revír...........zatím jsme tedy u první makety,ale dělá mi starost jeho obíhání.......každej "normální" pes bere maketu z leva, oběhne a v pravo se vrací........můj pes prostě přesně opačně..........vadí to u zkoušek? Snažím se ho tedy opravovat,ale jednou dobrý-pak zase dvakrát obráceně........jakou máte zkušenost?

wami
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 12:49
- Nahlásit

žanda
hm, mozna kecam, ale mam takovy pocit, ze je to uplne jedno, z ktere strany maketu obehne...

žanda
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 12:50
- Nahlásit

wami,pak by mě to potěšilo))

wami
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 12:53
- Nahlásit

žanda
Vycuc z NZR:
Umělé úkryty (zástěny) má pes těsně obíhat.
- Neni napsano, z jake strany...

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 12:54
- Nahlásit

Je to tak, důležité je aby ji oběhl, on brzo (snad) přijde na to při revírech, že je jednodušší obíhat po směru..

žanda
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 12:58
- Nahlásit

terri ..jednodušší obíhat po směru..
no s tím u mého paličáka si jistá nejsem) ale jinak díky

wami díky, já to nemohla nějak nikde dočíst....

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:37
- Nahlásit

Psi jsou skutečně pravo-i-levotočiví, můžete si vyzkoušet, že i třeba při přivolání, pokud je pes zády k vám, se točí téměř vždy na stejnou stranu.
Při obíhání maket je úplně jedno, zda je pes bere zprava či zleva. Přeučování nadělá vždy víc škody než užitku.

Garfield
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:52
- Nahlásit

Jasná věc! I my se rodíme leváci či praváci a koně jsou vždy na jednu ruku (stranu) míšánci a na druhou jsou na utržení hlavy hned u krku. Tak proč né pesové, žeáno.

žanda
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:56
- Nahlásit

Víťo díky, právě z tohoho důvodu jsem se ptala....opravdu si myslím,že je "levák",-pokud se to tak dá u psa říct a právě toho přeučování jsem se bála.
I u lidí je problém s přeučením-vím to u sebe, jsem taky poloviční)a některé věci prostě pravou nezvládnu, tak aby pak nebyl peso zmatenej jako včela.

Eny
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 14:04
- Nahlásit

žanda
Tak já ze své zkušenosti (ale musel mě na to upozornit někdo jiný ) jsem si všimla, že pes ať můj nebo i většina cizích vbíhá do makety vždy z jedné strany, v podstatě to pak vypadá tak, že na jedné straně hřiště dělá osmičky, tzn. vbíhá "zeshora" a vrací se "dolem" a na druhé straně hřiště je obíhá přímo, tzn. vbíhá "dolem" vrací se "horem" což vlastně podporuje teorii o pravácích a levácích u psů
Jinak nikdy se mi nestalo že by někde nějaký rozhodčí řešil jak pes obíhá, důležité je že obíhá, tj. nevrací se stejnou stranou.

žanda
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 14:19
- Nahlásit

eny-aha) tak to jak to obíháme na druhé staně hřiště ještě tedy nevím....teprve začínáme .......na levé straně to jsou ty osmičky jak píšeš.....a jelikož druhou stranu ještě neumíme-tak vím houby,ale zkusím ho tedy vyslat na maketu na druhou stranu placu,at vím))

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání