Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / nadmerne stekani
Autor Zpráva
viky
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 12:50
- Nahlásit

Mam problem se zbytecnym stekanim. Bydlime v druzsteni bytovce, ve ktere jsou 4 byty. Ke kazdemu je zahradka. My na ni mame samozrejme kotec. Celou zimu a zacatek jara bylo vsechno v pohode, protoze Viktor byl venku prakticky sam. Ted zacali sousedi na svoji zahradku davat jejich voriska a to je konec. Pokud tam jsou oni, nevsima si jich, pokud jejich pes lezi a je v klidu, tak je to taky OK, ale jak si zacne s necim hrat, tak Vikyn zacne silet. Skace, steka, je jak potroublej. Rvani z okna samozrejme nic neresi, ale jak ho to mam odnaucit ? Potrebuju, aby trest prisel okamzite v momente, kdy zacne vyvadet, ale nez slezu schody, vybehnu ven,pootviram branky, tak uz nerve a ja ho tim padem nemam za co trestat.
No a nez zase dojdu domu, tak jeci. A zese prestane v momente, kdy uvidi, ze jsem venku.
Ja jsem odpurce elektronickych obojku, ale musim se priznat, ze vcera jsem to zacala prehodnocovat. Pokud ho to neodnaucim, tak se muzu dockat toho, ze mi ho nekdo otravi.
Nutno podotknout, ze v noci steka opravdu jenom tehdy, mali duvod. Jinak ne. Pres den mu lidi nevadi, proste jenom ten vorisek, pokud si hraje.
Mate pro me radu ?

Garfield
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 12:57
- Nahlásit

viky
Požádej armádu České republiky, aby cvičné léty Gripenů realizovali nad Vaší bytovkou. Jsem si téměř jista, že psí štěkání pak nebude nikomu vadit.

viky
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 12:59
- Nahlásit

Garfield
dik moc za radu, zkusim to a doufam, ze to pomuze.

Gája
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 13:13
- Nahlásit

viky
Zkus se poptat ve zveráku, myslím, že na to něco je.

viky
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 13:21
- Nahlásit

Gája
nevis co, priblizne ? Ja jsem ochotna jit i do tech Gripenu.

Syska
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 13:34
- Nahlásit

viky
Při zběžném prvním pohledu jsem název tématu četla jako Nádherné setkání...

viky
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 13:35
- Nahlásit

Syska
no nadherne budu viset, jestli se toho brzo nezbavime

Garfield
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 13:59
- Nahlásit

Syska
Taky jsem četla prvně "nádherné setkání"...

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 14:00
- Nahlásit

viky
Nevím, jak máte ty zahrádky řešené, ale my měli podobný problém se sousedovým psem, který se ze zahrádky dostane tak jednou za měsíc a jedinou jeho zábavou bylo běhat kolem společného plotu a štěkat a tím provokovat mého psa, který samozřejmě v klidu nevydržel.
Jedinou věcí, která pomohla, bylo překrytí plotu neprůhlednými deskami. 2 týdny štěkání ustávalo a ustávalo, až nakonec přestalo úplně, když na sebe neviděli, tak je to prostě přestalo bavit.

viky
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 14:05
- Nahlásit

Maya
taky me napadlo tam mezi ne neco vrazit. Jenze postavit tam latkovy plot, tak nas sousedi sezerou, protoze by jim to stinilo ( to jsou takove ty zdrave sousedske vztahy ), takze tato moznost pada. Uz zacinam byt zoufala, ja verim, ze psa to za chvilku omrzi, ale jim to proste nevysvetlim.

Gája
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 14:08
- Nahlásit

viky
Myslím, že to byl nějaký obojek, ale nejsem si jistá, pokud něco zjistíš, dej vědět.

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 14:24
- Nahlásit

viky
Z vlastní zkušenosti můžu říct, že psa to neomrzí. Bohužel.
A nemohli byste tam vysázet alespoň živý plot nebo nějaké keříky? Možná by to taky pomohlo.
Nebo bych zkusila ten protištěkací obojek, co stříká něco psovi na tlamu, je sice dost drahý, ale v tomhle případě asi nelze koukat na peníze. Nebo myslím někde ty obojky půjčují.
Elektriku bych se bála, tou si zkazíš psa tak rychle, že ani nebudeš vědět jak a pak budeš řešit víc než jenom štěkání.

Syska
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 14:28
- Nahlásit

Garfield

Jandula
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 14:39
- Nahlásit

Já bych se dohodla se sousedy... Vadí vám štěkání? ok, my si tam dáme něco neprůhledného, aby na sebe psiska neviděla... Kdyby odpověděli, že nevadí, tak bych to neřešila, resp. řešila bych to tím, že si vezmu něco chrastivého do ruky (takovou tu plastovou dózičku od jogurtovýho nápoje naplněnou štěrkem) a ve chvíli, kdy začne štěkat, to hodím do jeho blízkosti (snažit se netrefit psa, ale zároveň to hodit blízko), zařvu ne... Je to účinnější než lítat dolů, nahoru, dolů, nahoru...

viky
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 14:46
- Nahlásit

nejhorsi je, ze ti idioti po nem hazou kameny. Nemuzu jim nic rict, protoze jsem je nevidela, ale mam plnou zahradku v hodne velke blizkosti kotce kamenu, ktery oni maji nasypany asi jako okrasny okolo kvetinacu. Snazi se na neho rvat, coz je samozrejme jeste horsi. Ve finale je to celkem slusnej cirkus. Nad tim splichacim obejkem budu premyslet, do el. se me taky nechce, ale nekdy uz je clovek fakt zoufalej. Takze ja valim vychovavat.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání