| Autor |
Zpráva |
pavliina
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 15:51
- Nahlásit
Můžete mi poradit jak naučit 2 měsíční štěňátko slyšet na jméno? Neustále na ní mluvím jménem, taky jsem teď zkusila na ní zavolat jménem a když přiběhne mám připravený kousek piškotu a odměním jí. Někdy přiběhne ale venku snad nikdy. Je to bígl, tudíž vím, že ty jsou dost tvrdohlaví ale na druhou stranu u nich je přivolání moc důležitý. No ale teď vlastně nevím, jestli si to nebude plést s přivoláním ke mě a s oslovením Když na ní zavolám jménem měla by přiběhnout? A když zavolám Ke mě! tak taky. Tak teď v tom mám madlajs i já
|
sue
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 16:41
- Nahlásit
pavliina
no na dva měsíce je to dobrý že slyší i doma...jinak ono to bude trošku trvat než si uvědomí že to slovo je jeho jméno )no neboj není to tím že to beagle to je u většiny štěnat...jinak pochvala je důležitá...no zkus si vzít vodítko a zavolej na něj jen jménej a pomalu přitahuj a chval ho ale přitom nezapomeň na oslovení ..no ale vše formou hry...a odměnu taky...neboj to přijde...ale používej jen jméno a ne nějaký komoleniny...to je moje zkušenost
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 17:15
- Nahlásit
pavliina
No když byla ta moje potvůrka úplnej prcek, tak jsem venku většinou dřepla na bobek, to upotalo její pozornost, zavolala na ní jménem, a jakmile se začala přibližovat, tak jsem volala "Ke mě, tak je kemě, hodná holka" a strašný divadlo, nějaká dobrůtka - klasika. No ale nějak bych to nelámala, je to fakt prcek.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 18:04
- Nahlásit
Když jsme měly Hokynku tak když byla u maninky tak na všechny volali kuci kuci a mezi to jsme dosazovaly to jméno až jsme to kuci kuci vypustily uplně. U Pupy to bylo však težší, vždy jsem řekla její jméno a když se na mě zrovna koukla nebo přiběhla tak za chvíli věděla
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 18:19
- Nahlásit
no my měli fajn,že jméno používali majitelé fenky...Trinča celkem slyšela...ale jak píšete...prostě když na mně čučí volám jménem a chvááálím ono se to poddá
|
evina
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 21:47
- Nahlásit
pavliina:na přivolání používej povel např."ke mně".Ten můžeš spojit i s oslovením např."Asto,ke mně".Na pouhé jméno pes přibíhat nemusí ale měl by alespoň zpozornět(na to,co bude následovat)
|
pavliina
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2006 16:12 - Změnil/a: pavliina
- Nahlásit
Když to zkouším s piškotem tak to funguje ale bohužel poslechne jen mě a vyjímečně někoho jiného z rodiny ale převážně reaguje jen na můj hlas. A když piškot párkrát vypustím, tak na mě zvesela dlabe Asi ten piškot budu dávat náhodně a uvidíme. Ještě mám takový problém, že se mi doma často počůrává a někdy i do pelíšku. Připadá mi, že to dělá naschvál. Třeba se dožaduje na gauč, když jí tam nevysadím, tak si dřepne a vyčůrá se a kouká na mě, já už mastím, že ji vyhubuju ale ona už zdrhá. Vlastně ví, že se to nemá ale stejně to udělá. Takhle to třeba udělá i 3x za sebou. Nevíte, co s tím?
|