Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / "štěně" vyjíždí po ostatních
Autor Zpráva
nika00
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 11:23 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit

Mam dotaz, bude to 14 dní co mam cca 8mesicni stene krizence...(retrivr, terier, pitbull-co ja vim), ktery si nas (me a moji 4 letou fenku GR privlastnil...)
Problem je v tom, ze nejenze zacina "vyjizdet" po me fence, ale dokonce to zkousi na me...
Neco vypada jako hra, ale neco se mi zda uz moc..a pri karani se po me klidne ozene a nevahal by kousnout...
Pri prochazkach vyjizdi i na kolemjdouci psy.

Co s nim a co s moji fenkou? Ktera jeste jeho pritomnosti prestava naprosto poslouchat...On jakz takz poslechne kdyz jsme sami...

sue
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 11:38
- Nahlásit

nika00
no myslim že na tebe zkouší svojí dominanci...v podstatě zjiš´tuje kdo je víc jestli ty nebo on...průšvih je když je to on...neměl by být víc než ty nebo to špatně dopadne..a že se ohání po fence je obdobný.doporučuju ti to začít hodně rychle řešit...je složitý říct jak páč každej pes je jinej a nevim jak až to je rozběhlé...zřejmě nemáš dostatečnou autoritu.

Aminka
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 12:01
- Nahlásit

Já ti poradím, skus se podívat na stránky Rudolf Desenský psycholog psů. Dominantní hafánci to je jeho specialita.

monika
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 13:10
- Nahlásit

nika00
jestli to nemáš k Rudovi daleko, tak si tam zajeď, stojí to za to!!

nika00
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 13:38
- Nahlásit

ted sem koukala na ty jeho stranky...uz sem ho videla v tv...

ovcary sou kousek za prosekem, ne?

evina
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 13:43
- Nahlásit

nika00:taky bych zkusila R.D.Já mám pejska,který by byl schopný se chovat podobně(na manžela to i zkouší).Chce mu to ale rázně takovéto "vyskakování" zatrhnout!Myslím,že u takovýchto pejsků pomáhá s nimi cvičit.Aby věděli,že musí poslouchat.Určitě platí důslednost a nebát se ho...on to jinak vycítí a bude si dovolovat ještě více.Je přesně v tom věku kdy to zkouší,takže nenechat mu to procházet!To samé vyjíždění po ostatních psech.Rázně bych mu to zatrhla.Řeším to samé i u svého.Když si začal poprvé dovolovat,chytla jsem ho a hlavu mu přitiskla k zemi a seřvala ho.Stačilo to 3x a už si dává pozor co si může dovolit.Pokud ale přestává poslouchat i tvoje fenka,tak nemáš pořádně zvládnutou poslušnost ani u ní...

nika00
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 13:50 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit

evina
no u fenky sem mela poslusnost ne na 100pro..ale kdyz byla sama..tak to bylo zvladnuty natolik aby poslechla...ma ma narusenou psychiku a je takovej tumpas na kteryho se nesmi rvat...

jinak ten mladoch to zkousi..ja se ho nebojim a pokazdy kdyz si na me nebo na moji sandy neco dovoli okamzite ho pribiju k zemi za kozich a karam....ale on si z toho nic nedela...zvedne se koukne a zase zacne provokovat...je to spis hrave....ale prec jenom nechci aby to delal az bude dospely...na ostatni kolemjdouci psy steka...ale pokud oni po nem nevyjedou on se prat nezacne...jen steka..to s nim taky skubnu, tak na chvili zmlkne ale pak zas steka...udelala sem 3x....pak sem ho drzela u zeme dokud jiny pes neodesel....

je fakt ze vcera si nedal pokoj tak sem s nim mrskla o zem az zaknucel a pak byl klid..ale je to hrozny..nechci mu ublizovat, navic ma neco s nozkou

sarax
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 13:51 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit

nika00
mno za Prosekem teda ne...z Prahy ven na Jesenici..po starý Benešovský....
a hlavně 8 měsíců je puberták a ne štěně,takže mu tvrdě šlapej na paty,aby věděl,kde je jeho místo

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 13:58
- Nahlásit

nika
Nejsem žádná odborník.Tenhle víkend jsem u RD byla. Táta má taky retrívra.Nemají sním žádný problémy,jenže to jenom proto,že to je nouma-ve skutečnosti je má na háku-dle vyprávění RD sice sním nemají problémy a zvládlou poslušnost,ale kdyby k nim přišel jiný pes-s dominantnější povahou tak mají problém,protože ten pes to bude chtět převzít autoritu a rázem se i retrívr změní. Tím nechci říct,že ho nemáš vychovaného,ale jak řikám zrovna retrívr je pes,který se do něčeho (myslím vůdce smečky) nehrne.pak přijde druhý a najednou se zjistí,že vlastně vůbec nejseš autoritou.

Orry
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 14:01
- Nahlásit

nika00
jak to ze ma Sandynka narusenou psychiku?? myslim ze Jimmy by chtel poradne zamestnat aby ho lumparny nezajimaly...zacala bych chodit alespon na ten cvicak..tak by ti meli i poradit a pomoc v konkretnich pripadech...zkratka to fakt na tebe zkousi a potrebuje prisnost..

nika00
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 14:04
- Nahlásit

Anu
hmm... mozna je to pravda ale nevim...nemam prvniho psa...rekla bych ze me psy jako svou autoritu brali...rozhodne si ze me delaji vic nez treba z taty..
ale asi je pravda ze retrivri jsou bezproblemovi a tudiz jsem ani nepocitovala ze bych mela "pridat" a ted to vidim...na sandy stacilo malo a bylo po mym...jimmy je divoch...a ja uz neumim bejt razna protoze sem to se sadny nikdy nepotrebovala ba i nesmela delat...

takze to je docela situace..sandy se fakt do niceho nehrne..vzdycky necha me at to "vyresim" ale ja nechci jimmymu dovolit aby byl na yssim stupni ve smecce nez sandy..prec jenom je novej, mladej a mel by respektovat uz nas zabehnutej system, ne?!

takze kdyz prijdu k RD tak nemusim to predem nekde nahlasovat atd.....nebo jak to funguje?

nika00
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 14:06
- Nahlásit

Orry
no podle veta je sandy takovej "tumpas" az prej nezdrave moc...proste je takova...

jinak ja se snazim jimmyho zamestnat...myslim ze prisna sem taky....navic na cvicak nemuzem kvuli te jeho noze...a taky je problem v tom ze nevim co ma za sebou...bal se tmy...bal se vitat...takze podle me byl za tohle trestany a ted se taky boji...je to tezky kdyz nevis co prozil

Orry
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 14:08
- Nahlásit

nika00
aha...

a co ma s tou nohou uz vis? jo je to tezky, proto to chce hodne trpelivosti a duslednosti

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 14:14
- Nahlásit

Já mu volala dopředu,ale stejně jsme nakonec přijeli nečekaně o den dřív. Je to risk. Vezkrze si myslím,že tě nevyhodí.Na druhou stranu máš ho krátce a kdyby všechny problémy řešil RD tak nevim. Uvidíš,pokud si myslíš,že už to teď nevzládáš tak rychle k němu-má ten retrívry,kteří napadali své pány a byli nebezpečný,ale pokud to chceš ještě zkusit tak znova mu dávat najevo,že tady jsi vůdce ty a on si nebude dovolovat.Nesmí napadat Sendy,nesmí napadat tebe.
jinak já mám taky psa na kterého nemůžeš stáhnout ruku,neboť tě napadne-už si taky něco zažil.není to napadání o vůdcovství ale ze strachu.Už vím,že je blbost cokoliv řešit jakýmkoliv útokem. Když Anub napadal psi,vyvěsit,natočit hlavu aby ses mu dívala do očí a řikat dost nasraným výrazem nesmíš.Pokud sebou škube,vyvěsit do výšky.To byl jediný trest který Anub dokázal pochopit.Když jsem ho povalila na záda (mimochodem zcela zbytečně-dle rad RD-on se k smrti bál,já to brala jako agresy vůči sobě)málem dostal infarkt strachy.
Co se týče Sendy-mají to v sobě. Andy se taky nechá koleno řezat a právě máme problými Anub a Andy-Andy ve skutečnosti si vládne svým světem ale protože nikoho nenapadne a kam ho položíš tam ho najdeš tak se zdá být bezproblémový co uznává svoji rodinu:Ve skutečnosti je má na háku a více uznává mě Anu-jenže ten se mu snaží vysvětlit že i když tu není první,je výš-dle povah 100%.

nika00
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 14:28
- Nahlásit

Anu
dyz ja si nechci pripustit ze me ma sandy na haku...vzdycy na me desnej zavislak...
no jeste pockam..az bude mit nohu v pohode zacnem chodit na cvicak a pak se uvidi...
snad mi to sandy promine...on proste potrebuje vic pozornosti prave protoze ze je pubertak...a i kdyz si ho nevsimam tak on si pozornost vynuti

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 14:34
- Nahlásit

Nika
To že je na tebe závislák ještě neznamané že te bere.Andy ti neuteče od tebe ani na 20metrů,jak vidí že se strojíš tak dělá scény a chce s tebou,všude ti leží u nohou a líže ti ksift.Super.Ale když koukám na jeho chování tak to je jenom pro jeho dobro.Umí vytěžit ze siutace co nejvíc a má je omotané "psí láskou páničky kolem prstu. Oni věří v jeho naprosto a věrnou lásku,když jsem jim dala přečíst jak se "velice nenápadně" projevuje dominance-nebo spíše u nich vlastní svět tak jim nezbylo než dodat,že má (RD) pravdu. Nechci tě nějak strašit ani řikat,že to tak je,ale prostě to vidim u nás. Anub nechápe,že takový ňouma má být nad ním -byť jen na náštěvě a dává mu to na jevo. Ani já nejsem takový machra jako Desenský,abych dokázala aby pes na mě nežárlil,aby se nesnažil si mě přivlasnit,ale prostě pokud Sendy je vyloženě flegmouš tak stejně jednoho času bude nejníž ona.

Orry
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 08:52
- Nahlásit

nika00
ahojky, tak jak to slo vcera?? ti moji byli vcera az neuveritelne hodni

nika00
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 10:25
- Nahlásit

Orry
vcera byl asi nakejj dobrej ozon...pac ti moji kupodivu taky a poslouchali oba! teda jenna privolani, na ostatni hromadne povely byli moc rozdovadeni...jinak litali po poli jak blazni...
pak sem sla znovu jen se sandy a poslouchala a pak teda znovu jen s jimmym a taky poslouchal...
kdyz sem s jimmym odchazela tak sandy pekne fnukala za dverma a jimmy mel tendence se pro ni vracet...asi ji ma rad hajzlik
furt jako vahal a nevedel proc ji tam nechavam....jinak zaciname cvicit lehni..chape to, ale zatim mu to bez me pomoci nejde...

Orry
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 10:34
- Nahlásit

nika00
mnoo vidis...ono to tak proste je..jeden den jsou na zabiti a druhy jsou naprosto uzasni
vcera rockysek poslouchal jak hodinky..a i lehni uz dela bez pomoci a ochotne..a dokonce i plazit se...coz jsme cvicili jen ve skolce a vcera jsem to jentak zkusila a slo mu to samo

nika00
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 10:40
- Nahlásit

Orry
faakt? no ten je sikovnej..jinak jak si rikala ze se da ucit lehni..s tim podrzenim zadku pri sedni...to jimmy moc nechce...vzdy kouka proc mu ten zadek drzim...na nej pomaha to zatlaceni mezi lopatky..to hned pochopi...

jak ste ucili to plizeni?

Orry
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 10:44
- Nahlásit

nika00
tak rocky to lehni zase pochopil jedine taaaaaak, ale hlavne jsem videla zlepseni v provedeni kdyz jsem si vedle nej posadila orryho a dala jim povel zaroven..rocky se opicil po orrym
jinak to plazeni se uci z lehni...takze das lehni a pak ten pamlsek pred nim rukou tahnes a on leze za nim pricemz ze zacatku musis trochu prdrzovat prdylku aby se nezvedl

mnoo stejne jsem zvedava az rocky bude mit pubertu

nika00
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 10:47
- Nahlásit

Orry
on je prdlous uz ted...tak se tes!
jinak sandy plazeni umela jen se salamem v ruce ale jinak ne...tak sem zvedava na jimmyho...jakej davas povel?

jo myslis ze neva za kdyz mu hazim takovej provaz...tak ho pak necham s nim litat..pereme se o nej...ja ho jakoby honim a dupu na nej ....takze mis nim utika...
a pritom micek musi nosit....pochopi ze s lanem se muze blbnout ale micek ze se aportuje?

Orry
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 11:28
- Nahlásit

nika00
jj je to moje šídlo je s nim faaaaaakt sranda...
mnoo my to zatim taky umim jen s pamlskem...chce to cas..a trenovat jinak povel ve skolce rikali "plazit" ja rikam "plazit se" a Orrymu jsem nekdy rikala tak debilne jako "plaz se"

mnoo s tim aportovanim...rocky to uz umel slusne..ale musi mit na nej klid..kdyz vidi lidi, tak se pak zasekne a boji se pro nej..jinak prave predevcirem nam aport zkazila mala holcicka ktera mi rockyska honila s mickem a on vcera mi ten micek nenosil ale chtel se honit a zdrhat...tak jsem mu to musela znovu vysvetlit..a uz je to ok..ale dej si na tohle pozor..jinak ve skolce rikali ze NIKDY nemas psa honit..nebo se snim honit...ze on tak lehce zjisti ze je rychlejsi a vyuzije toho pozdejc...rockysek by se chtel taky honit..ale nechavam ho at ho treba honi deti ci pejsci..ja ho prozenu jen vyjimecne..spis mu hazim ten balonek a nebo s nim utikam..

k tomu pretahovani...ja s rockyskem pouzivam takovy spagat...a jen se s nim pretahuju a nehazim mu ho..nebo pohodim jen kousek...aby se mu to nepletlo s aportem...jinak u aportu hazim s povelem "aport" a pak ho volam k sobe a reknu dej micek...u pretahovani ho nevola a ani nehonim

nika00
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 11:32
- Nahlásit

Orry
no ja kdyz hazim micek tak rikam prines.....

u toho lana nerikam nic....kdyz ho donese tak se pretahujem a honime se..ja jeho on me...kdyz reknu "pust" tak pusti micek i to lano...

Orry
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 12:00
- Nahlásit

nika00
tak to asi chape dobre a neni zadny problem my se taky honime navzajem

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání