| Autor |
Zpráva |
beutf
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 09:05 - Změnil/a: beutf
- Nahlásit
Prosím všechny o radu[/b]:máme 10měsíční štěně Pražského krysaříka.Je naučené jak na plenku,kterou má volně přístupnou,tak ho chodíme venčit ven. Pejsek se 20x vyčůrá tam,kam má a poté si klidně načůrá pod sebe v pelíšku.Vůbec mu to nevadí,leží v tom dál.Nebo se mu zřejmě nechce zvedat,tak se nám počůrá v posteli,kde s náma spí.Nepomáhá ani odměna,ani pochvaly ani "nářez" a vynadání. Už nevíme co s ním,chová se jako prasátko.Poradí nám,prosím,někdo??Děkuju moc!!Beutf
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 09:11
- Nahlásit
beutf
Něco málo je tady:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=1&topic=3348&page=0#1
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:21
- Nahlásit
To je docela divný, za prvý bych ho nenechala spát v posteli, ale dala bych spíš pelíšek k posteli a chtělo by to vystihnout tu chvilku, když čůrá a potrestat ho, určitě by dobře věděl za co to je, i když je těžký to v noci uhlídat a nebo ho budit klidně v noci a vyběhnou s ním ven, nedát mu příležitost aby se počůral.Mám krysařičku a ze začátku chodila i na noviny, ty jsem postupně odbourala i když doma je má, ale teď už chodí jenom ven a v noci to dělá tak, že mě prostě vzbudí, když chce ven, nebo spíš brzy k ránu mi začne ňuchat čumákem do ruky a slyším, že škrábe na postel, tak jenom natáhnu tepláky a běžíme ven, za pět minut jsme zpátky a spíme dál,musíš ho co nejvíc venčit venku aby nechtěl čůrat vůbec doma ani na plínku
|
beutf
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 11:36
- Nahlásit
On v pelíšku neusne.Vyzkoušeli jsme to 100x a nic.Spí zásadně pod peřinou..V noci se nepočůrá, vše se děje přes den.Nechápu jak potom v tom mokru může tak klidně ležet.Kdybych si toho nevšimla a nevzala ho,tak se v tom rochní dál.Párkrát se počůral i mě do klína,když na mě ležel.Tresty jsou málo platné,nepomohlo zatím nic.ale i tak díky za rady!!Hlava nám to nebere proč se tak chová.U doktora jsme byli a je v pořádku.Beutf
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 11:42
- Nahlásit
beutf
Jak dlouho to štěndo dělá a jak často? Ptám se proto, že kámošce to dělala fenka jorkšíra asi 14 dní, čůrala ji do postele, na gauč, taky přes den a pak zase jako když utne.
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 14:35
- Nahlásit
neříkej, že v pelíšku neusne, chce ho to utahat jak kotě a když uvidí, že mu nic jinýho nezbejvá usne, pupinka by taky mnohem radši ležela v postýlce, ale já bych se bála, že jí zalehnu a teď si zvykla a je to v poho než jdu spát potulím jí a kolikrát když je utahaná, tak sama jde do boudičky a chrní,má tam svůj klid, podle mě to je asi nějakej přechodnej stav, protože nevěřím tomu, že by byl takový prasátko a chrněl v počůranym, asi to chce mu dát čas, ale stejně ho důsledně za každý počůrání potrestat stačí zvýšit hlas nebo třepnout novinama, nejde všechno hned, ale po čase to určitě pochopí uvidíš
|
scarlet
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2006 15:22
- Nahlásit
My měli uplně ten samý problém, krysařičku jsme si přivezli ve 4 měsících, čůrala zásadně jen do svého nebo našeho pelechu, případně na deku nebo ručník. Trvalo nám dlouho než jse jí to odnaučili. Potrestat ji musíš jen když ji přistihneš, jinak to nemá žádný význam, nepochopí za co ten trest je. A když se vyčůra na správný místo, musí přijít bouřlivá odměna. Teď je jí rok a je to dobrý. Držím palce.
|