| Autor |
Zpráva |
Shadow
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2006 18:32
- Nahlásit
ahooj
tak už jsem zase po dlouhý době tady, chtěla jsem se zeptat jestli nevíte kde se výcviky provádí a jestli nemáte někdo zkušenosti. Chtěla bych to s Charli zkusit, něco bych s ní chtěla dělat samozřejmě poslušnost už chodíme na cvičák, stopy jsme ještě nezačli a ňáký běhání dogtrekking nebo něco takovýho nepřipadá v úvahu kvůli kloubům no a na výstavní kariéru mě rozhodně nebudou podporovat naši a jelikož nejsem plnoletá tak se tam ani nemám jak dopravit a jet přes 100km vlakem s načesaným leonbergerem to bych mohla začít upravovat znova, takže mě napadl výcvik pro nevidomé, myslím že by se to pro ní hodilo a jí hrozně baví cvičit i když myslím, že sice trochu předčasně, ale začíná bejt puberťák protivnej a tvrdohlavej ráda bych to zkusila myslím, že by jí to mohlo zklidnit a hlavně bavit v životě jsem se potkala jen s jedním takhle vycvičeným psem a naprosto mě okouzlil tak rozvážný a klidný zvíře jsem ještě neviděla. Mooc díík
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2006 18:57
- Nahlásit
Shadow
Vycvikové středisko je v Praze Jinonicích, potom ještě cvičí Helpes a pak je pár soukromých cvičitelů. Ale ti všichni mají své psy, kteří jdou po zkouškách k nevidomým. Jen tak pro potěšení asi nikdo necvičí. A nevím jestli zrovna leonberger je to pravé plemeno pro tento výcvik. Psi, kteří jsou pro nevidomé cvičeni jsou z chovů, které většinou zaručují klidné a vyrovnané pejsky.
A potom na co ti bude pes s výcvikem pro nevidomé ? Ty ho pak chceš někomu nevidomému dát ?
|
andy
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2006 19:05
- Nahlásit
Naprosto souhlasí, střediska mají buď svoje chovy nebo už ověřené chovatele, od kterých mají záruku jak zdraví tak povahy štěňat. A leonberger fakt není vhodný pro tento druh výcviku - radši si najdi nějakou jinou aktivitu se psem. Jedině kdyby si chtěla pomoci s výchovou pejsků pro nevidomé, vem si nějakého do předvýchovy jako mám já
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2006 19:05
- Nahlásit
Shadow
bych se zeptala jako Bent,ty svýho psa nechceš??nebo ho budeš cvičit pro srandu??to už je lepší cokoliv jinýho....a přesně si myslím,že leonberger není to pravý plemeno...
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2006 19:30
- Nahlásit
Shadow
Tomu fakt nerozumím, jak si takový výcvik představuješ?
My jsme kdysi spolupracovali s jinonickým výcvikovým střediskem - jako předvýchováři. V praxi je to tak, že se z kvalitních chovů vyberou povahově vhodná štěňata, která na rok putují do rodin na tzv.předvýchovu, kde se štěně socializuje, učí základní poslušnost a dovednosti, zvyká si na běžné denní situace a trochu si projde psí pubertou. Po roce se vrací zpět do výcvikového centra, kde pod vedením zkušeného cvičitele absolvuje drill pro asistenční zvíře, ke konci již i s novým majitelem, aby si na sebe zvykli, naučili se spolupracovat a pejsek byl maximálně přizpůsoben jeho individuálním potřebám. Nejčastěji se pracuje s LR, GR a NO...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2006 23:00
- Nahlásit
www.pomocnetlapky.cz
www.vodicipsi.cz
www.ekoenergie.cz
www.elva.cz
www.esolbc.cz
www.vycvikvodicichpsu.cz
helppes.cz/
www.pes-pomuze.com/
|
andy
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2006 23:09 - Změnil/a: andy
- Nahlásit
dejavu
to je sice hezké, že sem dáváš internetové adresy,ale všechna tato výcviková centra provádějí výcvik psů určených pro nevidomé a ne pro někoho, kdo takového psa vůbec nepotřebuje a chce si to jen zkusit .
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2006 09:57
- Nahlásit
no já jsem myslela, že normálně de se psem absolvovat kurz hm..tak to se omlouvám, že jsem tady způsobila rozruch a příště než něco vypustim tak si zjistím víc informací. A když už se tady o tom tak bavíme tak co třeba záchranařina myslím třeba vodní?? Tam si myslim, že by leon sednul. Dík Shadow
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2006 10:33
- Nahlásit
Shadow
Ahojky, máma má vodicího psa. Sama bych se jednou chtěla výcvikem zabývat, ale nevím jestli přímo výcvik pro vodicí psy. Spíše výcvik asistenčních nebo canisterapeutických psů. Teď koncem května si budu brát fenku goldena, se kterou bych se potom chtěla věnovat canisterapii. Je z chovky Chlupaté štěstí a oba rodiče jsou canisterapeuti. Takže k tomu má předpoklady. Přemýšlela jsi taky o něčem takovým? Leonek není vhodný na výcvik vodicího psa, ale třeba by jsi mohla taky zkusit canis. Tam není důležité plemeno, ale povaha. Pokud není nepřátelský vůči lidem a psům, tak to určitě zkus. Zkoušky můžeš složit buď u pomocných tlapek, tuším, že i Helppes nebo nějaký Cantes. Viděla jsem dělat canis i rotíka nebo německou dogu a taky to jde, takže nevidím důvod, proč bys to nemohla s leonem zkusit
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2006 15:21
- Nahlásit
Chlupaté štěstí-nejsou náhodou z Ostravy? Nebo to bylo Zlaté štěstí?
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2006 18:53
- Nahlásit
Mucholabka
Chlupaté štěstí je z Jindřichova Hradce, chovatelské zařízení je v Sedle ( kousek za Jidnřicháčem ). Proč znáš?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2006 19:10
- Nahlásit
ko4ka
Tak to asi bylo Zlaté štěstí. To jsou taky názvy Chlupáče v tom případě neznám.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 12:18
- Nahlásit
holky ja zrovna vcera videla obr bernardyna jako vodiciho psa...fakt pokoukani...
jinak ja mam GR a taky bych chtela zkusit canis...(vet mi rekl ze takhle klidnyho psa jeste nikdy nevidel )
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2006 10:13
- Nahlásit
ko4ka
ahoj moc dík za odpověď no myslím, že to by bylo fajn moc díík za radu, zkusím se na to někde poptat
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2006 13:12
- Nahlásit
nika00
a kde? To by mě zajímalo! Nevíš čí je?
|
bad
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 15:52
- Nahlásit
Ke canisterapiím.
Začátkem léta pořádá sdružení Psi pro život canisterapeutický tábor. Trocha praxe, trocha výcviku, trocha vzdělání. Učit se musíme všichni, ne ) ?
Nikita00
A byl to vážně bernardýn? Nebyl to Lancer? ten tu jeden vodicí je.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 08:49
- Nahlásit
Shadow
Ak vodny vycvik, skus sa spytat tu. Urcite ti poradia
|