| Autor |
Zpráva |
armina
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 13:28
- Nahlásit
Co to znamena, kdyz dva psi bezi vedle sebe a jeden tomu druhemu zacne jakoby vyskakovat za krk (spis mu tam davat hlavu) a trochu u toho povrcava?
Dela to moje fena, mam ji to zakazovat, odvolavat ji nebo je to normalni hrani?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 13:34
- Nahlásit
armina
Já nezakazuji mé fence nic, co dělá se psy... tohle je podle mě jen normální hraní, pokud na toho druhého psa není agresivní... Kdyby jsi viděla mojí fenku si se mnou hrát, tak by sis taky řekla, že je agresivní. Když si hrajeme, tak vrčí, štěká, kouše mě (jemně) do rukou a může se vůbec z toho zbláznit, ale je to jen hra. Takže bych to nějak neřešila.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 07:57
- Nahlásit
Mý dvě labradorky to taky dělají, ta mladší takhle "otravuje" tu starší, snaží se ji i přes náhubek chytit za kůži, za obojek a umí jí i sundat náhubek
Já nad tím nikdy nijak nepřemýšlela, beru to jako hru.
|
leon
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 08:05
- Nahlásit
Moje fenka to dělá taky. Staršímu vyskakuje na hlavu, kouše ho do krku a přitom děsně vrčí.
Myslím že je to normální hraní, protože pes si to nechá nějakou dobu líbit a pak jí začne prohánět a ona před ním utíká a když už jí chytí, tak si před ním lehne na záda. A zase to za chvíli začne nanovo. Prostě si hrají.
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 08:07
- Nahlásit
armina
Naši psi to dělají, když chtějí dovádět a také, když si chtějí dokázat převahu. Je to taková jejich komunikace a dělají to velmi často, přesně jak popisujete.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 08:56
- Nahlásit
armina
Je to úplně běžná hra a psí způsob komunikace. Není nutné nijak zasahovat, pokud to nesklouzne k agresivnímu napadání. Hlava na krk totiž v psí řeči znamená vyjádření nadřazenosti-dominance, takže záleží, jací jedinci se potkají - když dva "dominátoři", můžou se snažit si to "vyříkat" i jinak. Ale ve hře se to zpravidla neřeší
|
Míša 79
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 13:22
- Nahlásit
Jak říká Daliva, je to výraz dominance. Záleží jak to tvý psi berou, jestli je to ve hře, tak by to vadit nemělo, ale pokud jsou to dva soupeři, tak to je horší.
|