Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / strach zo steniatka
Autor Zpráva
amandaa
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 12:51
- Nahlásit

ahojte, konece sme si kupili hava, je to berardin , 8-tyzdnovy. a este mam doma maleho miesanca 13-rocneho. pred tym sme mali bernaka a to bolo vsetko ok, le obcas sa koli zradlu pobiliale tosme ich potom na cas jedla oddelili. bernardin sme priniesli vcera domov, a nas stary havo sa ho strasne boji, uteka tak daleko ako sa len da od neho. ak ho nazenie do kuta z kade niet uniku tak zavrci a by sa ho zbavil, ale nezautoci. normalne byva strsi vo vnutri a maly na dvore, takzespat spolu nemusia, ale dost ma to stve ze sa ho ta bji. poznate daky trik ako by sa to dao spravit do pohody??teda aby sa ho tak nebal ale bavil sa snim??

brut
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 13:51
- Nahlásit

amandaa
My jsme si k 12leté fence (malé velikosti) v loni v létě pořídili štěňátko australáka. Popisuješ, vše co se dělo u nás. Jenže já je nechala spolu i spát. Pravda je, že Brut ( velkej) taky nažene "babulku" do kouta...., ona na něj vyjede, ale ještě se nestalo, že by ho kousla. Spíš jde v tu chvíli o výchovu z její strany a o upozornění : to mi nedělej, nebo tě kousnu. On to většinou respektuje, i když pacholek jí neustále pokouší. Myslím, že je to normální stav, že si štěně chce hrát a starej pesan ne, neboj, oni se postupně srovnají. Zkus je nechat spolu i spát, uvidíš, jak na sebe budou reagovat. Zasáhnout můžeš vždycky. A po mých zkušenostech bych je moc neoddělovala.
A bavit se, možná se nebudou spolu bavit nikdy, ale naučí se jeden druhého respektovat.

amandaa
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 14:55
- Nahlásit

dik, dufam ze si teda na seba zvyknu. nemozem ich nechat spolu aj spat lebo stareho(dany), nemozme nechat vonku, ma problemi s klbami uz a zimamu nerobi dobre a maleho zase nechceme nechat vo vnutri. dufam ze sa to zlepsi, lebo strasne sa boji toho maleho.

brut
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 16:21
- Nahlásit

amandaa
My máme "babulku" taky uvnitř a mladého jsme nechali spát s ní ze začátku a protože se blížila zima , tak tam s ní zůstal. Teď se učí spát venku a vůbec mu to nevadí, vevnitř je na něj totiž horko.

tosca
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 16:35
- Nahlásit

Já teda moc zkušeností se štěňaty nemám, poslední 4-měsíční jsme měli doma před 10-ti lety, ale pokud se nemýlím, tak v psí smečce by se 8-mi týdenní štěně začínalo seznamovat s okolím a ostatními členy smečky. Stále však pod dohledem matky. Malé štěně je u dospělých psů "hájeno" a učí se základy komunikace. Starší pes nemá logicky moc chuti si s ním hrát, navíc je to pro něj "vetřelec" v teritoriu, ale instinkt mu nedovolí tomu malému ublížit, navíc, když ho vůdce do smečky přijal. Proto ten útěk. Já si nemyslím, že se ho bojí. Mně to připadá jako celkem normální komunikace. Pokud máte pocit, že je starý pes "uštvaný", asi by to chtělo se mlaďochovi víc věnovat a utahat ho, aby dal tomu staršímu pokoj.
Určitě bych je neoddělovala, ale pokusila bych se štěněti vynahradit absenci dalších mladých psíků se kterými si může hrát.
Jinak naše (tehdy 6-ti letá) fena podobně utíkala před nově příchozím 2-letým psem. Nejprve ho chtěla vyhnat (a to dost tvrdě, on už hájený nebyl), to jsme ji zakázali, tak před ním utíkala a v podstatě ho ignorovala. Nespí spolu dodneška, každý má svůj pelíšek, ale už jsou tým a kam jde jeden, musí i druhý
Ale znovu opakuji, s malými štěňaty moc zkušeností nemám.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání