| Autor |
Zpráva |
Ajka
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:56
- Nahlásit
kamaradka me pozadala, abych ji sem do fora napsala dotaz. Ma pulrocni stene kern teriera, ktery si zije pry sam pro sebe. absolutne ji ignoruje. Nedari se ji upoutat jeho pozornost ani pri vycviku, ani pri hre. Hraje si rad sam, ale kdyz mu hodi balonek, tak jde cuchat jinam. O hracku ztrati zajem v momente, kdy ji vezme do ruky, nepchce se pretahovat. Pri cviceni sedni, ke mne a k noze vzdycky cucha okolo a dela ze neslysi. Deni na ulici, rybycky v akvarku, sramot na chodbe.... vsechno je dulezitejsi nez ona. Dokonce ani pamlsek ho neupouta. nevite co s nim??
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:16
- Nahlásit
jooo tak to mi pripomina moji potvoru......kdyz me venku ignoruje ne povel ke me tak se ji schovam a cekam jak nejdyl to jde....a dkyz pak zjisti ze ta nepotrebna nedulezita osoba zmizela jde me hledat a pak si me sama hlida a na zavolani uz prijde
|
jenda
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:21
- Nahlásit
Ajka
nakopni ho
|
jenda
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:22
- Nahlásit
Ajka
to jsem si dělal srandu ale mohla jsi ho vzít do asie na bobika
|
Ajka
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:39
- Nahlásit
jenda
loool ze kdyz by byl bobik, ze by byl vnimavejsi???
ted vazne
nika00
treba chuzi u nohy se snazila cvicit tak, ze pejsu posadila k noze dala mu pred noc kousek salamu, psi bonbon nebo kus syra a chtela, aby ho stenda nasledoval. jenze on, kdyz vykrocila a pamlsek se mu vzdalil od nosu, sel cuchat jinam, hodne na nej mluvi, ale on stejne odbiha, nebo cestuje z leva doprava a kdyz ho zatahne tak se zapre packama a uz s nim nehne a jak voditko povoli, jde si zase po svym. Pes prece nemuze byt takovy ignorant, musi byt nejaky zpusob jak ho upoutat
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:41
- Nahlásit
Ajka
Ať s ním začne chodit na cvičák, nějaký výcvik pro štěňata, základní poslušnost atd...
Cvičit po kouskách a za každý sebemenší kousek, hooodně chválit... a když říkám, že hodně, tak myslím hodně... né unylým hlasem říkat: hodnej chlapeček, hodnej... ale radovat se...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:54
- Nahlásit
ajka...
ja bych chuzi u nohy nechala az na pozdeji az zvladne privolani ke me...
jinak asi ten cvicak...vsak on z toho vyroste...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 21:01
- Nahlásit
Ajka:je to teprve štěňátko,nejsem si jistá jestli už bude v pubertě.Takto čuchá od malinka nebo až v poslední době?Můj by rypákem taky ryl neustále v zemi a raději čuchal všechno možné(ale tomu je 10.měsíců)ale když má cvičit tak mu to nedovolím.Stále trvám na povelu který jsem dala a když nechce vnímat,tak prudce škubnu.Může zkusit dát do ponožky pamlsky(voňavé maso)jestli se třeba o to bude přetahovat.Za odměnu mu potom to maso dát.Jinak myslím,že je to asi normální teriérská nátura...i když s nimi zkušenost nemám.
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 09:55
- Nahlásit
mám podobný problém s Dandie Dinmont terierem, občas mám pocit, že už mě vůbec nepotřebuje. V parku si chodí svýma cestičkama, čmuchá si, občas teda koukne, kde jsem. Jelikož je mu deset, už nějaký výcvik neřešíme, jedině trvám na přivolání a povelu čekej. Schovávání nám nikdy nepomohlo, hračky taky ne. Co zabírá - musím na něj velmi zvesela mluvit, radostně, nahlas a gestikulovat rukama, případně něčím šustit v kapse. Když na něj mluvím potichu a jakoby bez energie a radosti, nebo naštvaně, tak to si rovnou můžu trhnout nohou. Příjde, ale cestou se vyčůrá, někde si počmuchne a loudavou chůzí se dokulí.
|