Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / První cvičení po zimě
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 16:58 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

Právě teď jsem se s psicí vrátila z prvního treninku agility po zimě. Přes zimu jsme (krom "oťukávání" překážek na psím výběhu) nic moc, krom běžné poslušnosti a ruzných blbinek nedělaly, takže jsem už tam šla se smíšenýma pocitama. Nemůžu říc,t že by psice nechtěla cvičič, to vůbec nee, ale stal se mi spíš pravej opak Psice chtěla probíhat (a probíhala) překážky jen jsem se trošku rychleji pohla a nějaký "čekej" ji v tu chvíli nezajímalo. Až ke konci (po mnohým vysvětlování) pochopila, že když má čekat, tak bude čekat, jinak se nikam neběží... No prostě šílenost... Musím podotknout, že cestou domů už to byl zase spořádanej pes, kterej reagoval na přivolání na "čekej" a na všechno

Tak by mě zajímalo, jak se Vaši pejsani tváří, když jdou cvičit po dlouhé době... Jestli jsem s takovým magorkem neposlušným sama nebo je nás víc.

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 17:03
- Nahlásit

Eimy
Michelle se většinou tváří, že takový povel jako např. lehni v životě neslyšela a tedy nevidí důvod ho provést, alespoň tak si vykládám její pohled
Nemusíme k tomu mít ani pauzu ve výcviku. Už na cvičáku mi říkali, že tedy ví, co dělat má, ale proč u toho prý taky přemýšlí

brut
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 17:46
- Nahlásit

Eimy
My jsme teď měli taky pauzu a zase bude trvat chvíli, než se Brut na cvičáku srovná. Protože je hyperaktivní, tak nebude chtít čekat, až na něj přijde řada ( třeba na překážkách). Řeším to tak, že jdu o půl hoďky dřív a vše si sami proběhneme, přeskáčeme, vyřádíme se s nedočkavci. Pak jen doufám, že se malinko uklidní a nebude moc prudit ( je puberťák, tak mně má občas na háku). Jeho oblíbená činnost je na povel volno, při nácviku přivolání, 2x proběhnout všechny překážky a jako vrchol doběhnout se napít. Pak teprve milostivě přijde. To jsem z něj hotová. Naštěstí nejsem sama, kdo tam má puberťáky a tak se alespoň pobavíme a těšíme se, co si zase naši pesani vymyslí.

evina
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 20:53
- Nahlásit

brut:tak to máš dobrý když jenom probíhá překážky.Ten můj na "volno" vybíhá k nejbližšímu psu...sice ho většinou hned odvolám ale i tak to není příjemné.Neustále koukám kdo je okolo,zda můžeme dělat přivolání.

brut
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 22:25
- Nahlásit

evina
To ale funguje jen na cvičáku. Venku také musím neustále koukat kdo jde. Nejhorší je, že Brut zbožňuje malé psíky ( naše "babča" je kříženec jezevčíka s malým kníračem). A jak když vidí, že se k nám blíží někdo s tak malým psem, tak je k neudržení. Jenže majitelé mrňousků nemají pochopení pro Brutovu lásku a nenechají si vysvětlit, že jim (teda psům u lidí si nejsem jistá- hysterky je schopen ulízat k smrti-)neublíží. Končí to většinou hysterií páníčků/paniček a šíleným řevem Bruta, když ho táhnu pryč. Zrovna včera nám "lovil " bišonka. Největší legraci z toho měli kolemjdoucí a můj syn. Panička bišonka skákala, jak když jí někdo střílí pod nohama a několikrát svojí fenečku šlapla. Ta začala naříkat a Brut si asi myslel, že jí ženská ubližuje, tak se jí jal zachraňovat. Skončilo to docela vesele. Ženská skončila v křoví ( bohužel je malinko při těle a tak to byl pohled pro bohy), kam jí Brut vytěsnil, fenečka se lísala k Brutovi a nechtěla jít k paničce. Já držela Bruta a syn seděl za křovím a svíjel se smíchy. Pár lidí dokonce při rozchodu podotklo, že je škoda, že si kameru nechali doma. Určitě by vyhráli kameru. Mně to teda v tu chvíli tak vtipný nepřipadalo. Tak to byl jen příklad našeho natrénovaného přivolání. Dřív byl v pohodě a přišel hned, teď mám pocit, že si dělá ze mně legraci.

Ajka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 08:13
- Nahlásit

Eimy
muj Milou cvicil agility celou zimu bez prestavky. Kdyz zahneme na cestu vedouci ke hristi, vyje radosti. Se cvicakem je to ale jine, tam se sice taky tesi, ale jedine tak na, to ze bude ocuchavat ostatni

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání