Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jak odstranit žárlivost?
Autor Zpráva
Azoracek
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2006 19:13
- Nahlásit

Po přečtení fora o zbytečnosti některých for už se trochu obávám založit nové forum, jestli se nedočkám toho,zda si nemám zahledat v dřívějších příspěvcích...

Ted k problému. Vypadá to, že se tu u nás v zapadákově našel človíček, který se o pejsky zajímá o něco víc a dělá s ním něco víc než jen vyvenčení kolem baráku.Dnes jsme s nima byli na hodku venku.Je to 10 měsíční labradorek Lexík-děsný třeštiprdlo.Aza je ale dost dominantní a prostě pán pes.Lexík stále dorážel,nejdřív spolu trochu lítali,pak už to začlo Azu štvát,tak lexe usměrnoval,nevím, zda to bvylo v duchu usměrnování nebo už to přeháněl a vyjížděl. Každopádně Lex si z toho nic nedělal a nedal pokoj a Zoríno ho stále odháněl.Jako mohli spolu vedle sebe třeba čuchat,jít vedle sebe,ale někdy Azorek tiše zavrčel,a když jsme psiska zavolali,oba se rychle hnali ( kupodivu i muj, což nikdy nedělá!) a jak běželi vedle sebe,když se Lex trochu přiblížil,Zorino zas na něj vyskočil v běhu a chnapal jakoby ho chtěl trochu zahnat aby on běžel první.Také když se Lex přiblížil ke mně, skákal na mě atak ( a že je to pěknej kousek),tak Zorino se řpihnal a odháněl ho tím, že na něj řval a chňapal. Tuším, že tohle vše není jen z dominance, ale také žárlivosti, což se projevuje hlavě tím když běžej k nám nebo když je u mě.
Prosím co s tím?
Lex evidetně si z Azy dělal trochu srandu,já byla ale jen ráda, aspon Zorino uvidí, že nemuže řídit všechny.Lex byl jak ocásek, kam se hnul muj,tam šel Lex, i poslušnost, kterou má jindy dobrou, měl ted docela na hraně.dokonce když muj začal házet bobek, přidal se hned vedle něj Lex

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 07:43
- Nahlásit

Leni, já bych to neviděla jako nějaký závažný problém.....Když volám Akouše a Griffču k sobě, tak se taky oba můžou přetrhnout, aby byli oba u mě první....cestou se taky "seřvávají" a "skáčou po sobě".......Já to neberu jako nějakou trágu - vím, že to nedělají proto, že by se chtěli navzájem napadnout a porvat, ale prostě fakt soutěží o to, který u mě bude dřív Tak je nechávám a směju se.....Sranda končí, když ke mně doběhnou. To už přestává hra a musí se poslouchat. Takže když třeba sedí přede mnou a pořád mají tendenci se oňuchávat, tak už jim to zatrhávám, aby se soustředili na mě.

Azoracek
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 08:03
- Nahlásit

Evik
A když on na toho psa někdy dost často vyskakoval, takový ty "čelní srážky"?Nevím, jestli mi rozumíš, co tím myslíš, prostě že na sebe vyskakovali a předníma nohama vykopávali proti druhými, jakoby se sráželi hrudníkama. Lex si z toho ale evidentně nic nedělal, jeho páník říkal jen at Azorka nechám, at mu dá školu, že ne všici psi si chtěj hrát,jenže Lexík byl neodbytnej, furt za ním lítal jak ocásek
Prostě ale nevím zda ho nechat takhle seřvávat druhýho psa, prtoože když bysme pak byli někde, kde je větší skupina, aby si pak nemyslel, že každej bude pochodovat jak on píská Aby věděl, kde jsou meze. Když vrčel na lexe když byl u mě,žárlil, tak sem mu to taky nechtěla dovolit, jenže nevím jak ho sklapnout, když chytn u čumák jakoby do kleští, tak se vyvlíkne a spíš mi hryže prsty a je na něm vidět že je pěkně nas*** že si nemuže dělat co chce, takže se vztekal i na mě. Nevyjížděl, to ne, ale když jsem ho chtěla utišit, vztekal se jako kdyby mi chtěl vyjídřit že si cche dělat co cche, at ho nechám že už ho štve tenhle mladoch a že si chce lítat někde a ne bejt tady.

cherry
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 08:52
- Nahlásit

No já bych to neřešila. Mám taky labradora a vím, že pokud potká někoho na hraní tak mu nedá pokoj. A to vyskakování proti sobě - to je u nich normální. A pokud tvého neustále otravuje, tak si myslím, že není nic špatného na tom, že ho ho Azorek trochu zklidní.

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 10:09
- Nahlásit

Azoracek

no tak když se ti to chování Azíka nelíbí, tak si ho dávej k noze když začne dělat to co nechceš a upoutej jeho pozornost na sebe. Majiteli Lexe řekni, aby si psa v rámci výchovy taky odvolal a když pes neposlechne ať si ho přitáhne....to přece není žádný problém ne?
A pokud se týče toho vztekání se.....Určitě psa neutěšuj, ale zkus ho naučit třeba povel "ticho", pokud ho ještě nezná. Prostě ho usměrni, protože když se bude muset soustředit na to, co po něm právě chceš, tak na to vrčení s největší pravděpodobností zapomene.

Azoracek
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 12:14
- Nahlásit

Evik
psa rozhodně neutěšuji
Takže třeba mám i procvičit pár povelu, aby změnil myšlenky?přivolání má v tu chvíli perfektní a hned sedí u mně.Jakmile se ale přiblížil Lex, vrkne,udělá třeba výpad aby ho odehnal a pak zas dobrý. Já nevím, nedokážu to moc popsat, je lepší to vidět..ale snad ejště někdy spolu ven pujdem s Lexíkem, tak uvidím, jak se to bude vyvíjet.Co je hlavní, není to to, že by se nemohli ani cítit, v uzke uličce i vedle sebe šli.Spíš Zorína deptá že je ten pes větší ( není zvyklej na větší psy, páč tu nemáme s žádnýma psama kontakt) a ještě si takhle Lex dovoluje ho "buzerovat" že si cche hrát.

cherry
Akorát že ten muj pes vubec na hraní ne¨ní Ale

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 13:22
- Nahlásit

Takže třeba mám i procvičit pár povelu, aby změnil myšlenky?

jo tak nějak jsem to myslela zkus to a uvidíš, zda to bude fungovat....Současně s tím bys ale měla docílit, aby se ti do toho nemíchal ten labík....takže ať si ho v danou chvíli ten jeho pán raději zavolá nebo ty mu sama dej najevo "ať vypadne"....Aza uvidí, že si s Lexem poradíš sama a nebude mít důvod na něj nasazovat...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání