| Autor |
Zpráva |
rendik
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2006 17:15
- Nahlásit
Tak už je to skoro rok,co se ta moje chlupatá obluda narodila. Je to novofundlanďan, dospívájí ve třech letech, takže puberta s ním ještě nějakou dobu bude mlátit...No a teď se začal zajímat o háravé feny. Jakmile nějakou uvidí nebo ucítí tak nevidí, neslyší,....a neváhá sledovat auto, kterým fena odjela (naštěstí ho nic nesrazilo).To samé pokud se před námi objeví srnka, zajíc nebo jejich čerstvé stopy (nevidí,neslyší,běží klidně i do silnice).Zatím jsem nenašla nic pro něj zajímavějšího (pamlsky, hračky,nic ho v tu dobu nezajímá)...Když je na vodítku,tak sice moje povely splní,ale ani se na mě nepodívá,je jakoby v tranzu a čeká na příležitost utéct...Je vůbec možné takového psa přivolat od háravky a od zvěře?!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2006 19:46
- Nahlásit
rendik
Vitaj v klube, akurat nas zaujimaju len fenky (zver nie)
|
aren
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2006 20:22 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
rendik
Podle mých zkušeností to možné není.
Teda puberťáci moji dva dvouletí nevidí neslyší, snad by i skočili z balkonu, když jde kolem háravá fenka. Mám celkem radost, že mám malé pejsky, kteří ani zajíce nedohoní, kdybych měla něco většího, tak si budu zoufat.
Kupodivu nejstarší šestiletý Píďa se už asi rok nechá přivolat od háravky, což si velice vážím.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 19:54 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit
aren
Kim zajíce taky nedohoní,ale nechci aby pobíhal po sám lese a honil zvěř...Jinak výhoda malých psů je taky ta,že když chce někam běžet (třeba za háravkou),tak jednoduše trhněš vodítkem a má smůlu,ale novofundlanďan by mi pomalu vykloubil ruku )...Už se těším až mu budou 3 nebo 4 a zmoudří - snad se toho dožiju ...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 09:49
- Nahlásit
Hlásím se do "klubu zdrhačů".....Já pořád doufám, že se mi to lovení lesních potvor podaří mého skoro dvouletého choda časem odnaučit, ale moc nadějí si taky nedělám. Na procházky chodíme se stopovačkou, snažíme se seč to jde....Zatím se nám podařilo odvolání od ptactva, bažantů a koček, ale srnka a zajíc.....to je prostě v pytli......
Do lesa jdeme už jedině se stopovačkou, protože u nás je možnost setkání se zvěří takřka 100%ní U nás jsou ty srnky tak oprsklé, že už ani neutíkají a vysloveně "provokují" Já vím, že jsou z té zimy unavené a hladové a že pokud fakt nemusí, tak šetří síly a neutíkají......ale někdy mě ta lesní havěť fakt vytáčí. Dokud není na dohled srnka nebo zajíc, mám poslušného psa, jakmile ale zmerčí něco z té havěti, přestává vnímat, klapky na uších, očích a k vědomí ho přivede až to "utržení hlavy", jak se zarazí na konci stopovačky.
Ten můj debílek je už normálně paranoidní....za vším pohybem už vidí srnky a zajíce...tuhle v dálce před námi jelo nějaké děcko na sáňkách a blbounek mi vystartoval a jak jsem zařvala "ke mně", otočil to během pár vteřin, protože mu došlo "že tohle tedy fakt není srnka"
Už jsem na to odnaučení nežádoucího lovení zkoušela všechno možné, stránky Rudy Desenského jsem naštudovala, vyzkoušela, ale tohle je milé dámy a pánové běh na dlouhou trať a chce to pevné nervy )
|
cézinka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 10:57
- Nahlásit
Tak ty nervy jsou potřeba určitě. Můj pejsek má rok a půl a mlatí to s ním taky slušně. Fennky on teda moc nepotkává a když, tak si jich moc nevšímá, ale s těma zvířátkama jsme na tom úplně stejně. Tak nám všem "puberťákům" přeju pevný nervy, popřípadě hodně síly, abysme ty naše větší pesany udrželi a nevláli za nima po lesích a lukách
|
cézinka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 10:59
- Nahlásit
rendik
jinak koukám, že se naši pejsci jmenujou stejně
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 11:05
- Nahlásit
Já se taky hlásím do klubu nenapravitelných lovců.Bohužel mě každý odepsal neboť mám plemeno ,které se to odnaučit nedá. Na druhou stranu si řikám.Aby pes mohl normálně být v lese puštěný a zároveň ovladatelný-aby ho někdo nezastřelil,nelovil tak by musel být u mě v okruhu nějakých 20 metrů. Takže to splňuje 20 metrová stopovačka a žijem. taky jsem zkusila všechno-
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 13:19
- Nahlásit
Anu
chichi já to dělám taky tak.....aby se pes dostatečně cítil svobodný, dávám mu na výlety a prochajdy, kdy nejdeme ve skupině jiných psů taky 20metrovou šňůru a na to, že celá rodina nadává, že o to zakopává, já kašlu ) Mám jistotu, že pes nezdrhne a když má tuhle "volnost" nemá potřebu se vzdalovat dál a netahá.... Já mám sice plemeno, u kterého by se to odnaučit teoreticky dalo a taky to nevzdávám, ale ta stopovačka to přesto jistí )
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 13:22
- Nahlásit
asi tak nějak. Já měla psa a ten chodil furt u nohy -v lese,ve městě -snad se ani nepovažoval za psa. A ten toho nachodil na volno míň než můj raplík na šnůře. Samozřejmě taky s ním (původním)nebyl nikdy žádný problém a proto mi je jasný,že takhle tento pes se chovat nikdy nebude a lepší pes na stopovačce než zastřelený
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 13:28
- Nahlásit
isdpch
Já bych to trochu poopravila-to je téma dělané pro naše pesany a ubohé páničky....
Anubis si totiž narozdíl ode mě s tím hlavu neláme...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 17:59
- Nahlásit
Tak to máme taky problém. Háravé fenky s ním moc nedělají- máme je doma a tak je zvyklý, ale vysoká? Máme chatu uprostřed lesa a já se pokaždé modlím, aby vše živé odbíhalo, jen nás ucítí. Jenže ty zvířata jsou už tak zvyklý na lidi a psy, že je to ani nenapadne. Mám honáka, takže má pocit, že pokud mi je nepřižene, tak nesplnil svou povinnost. Šňůra nezabírá, dokáže jí během chvíle zlikvidovat ( nechápu jak to dělá, ale už jsme jich pár kupovali). Tak jen doufám, že časem dostane rozum a pro jistotu jsem byla u hajného, aby věděl, že ho nemá střílet ( snad nic nestrhne, zatím je nahání jak dobytek)
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 18:08
- Nahlásit
dneska mi pes zdrhl za ptakem nekolik stovek metru a byl az u trati... jsem se modlila aby nejel vlak... kdepak jak vidi ptaka, tak je v tahu, je to lovec, krizenec kokra a velspringerspanela...
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 18:32
- Nahlásit
pajinka
No jo, musis vice trenovat poslusnost nebo by Ti kluky mohl treba jednou nekdo snist. Ham ham.
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 18:37
- Nahlásit
no prave, ale loveckej pud tezko zlomis...
|