| Autor |
Zpráva |
BEN
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 11:47
- Nahlásit
Prosím o radu, jak rozlišovat zakazovací povely. Např. když pejsek nesmí skákat na stolek, nebo dát mu zákaz pro štěkání, skákání na lidi, těch zákazů je plná řada, jak je rozlišit. Zatím praktikujeme třeba to, že když je zrovna na vodítku a štěká na někoho, tak zatahám a řeknu Ticho. Když někdo u nás zazvoní, já otevřu a začne štěkat, tak nevím, jestli není lepší, ho zatahat za krkem než se překřikovat ticho.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 11:50 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Ja pouzivam FUJ = nesmie nikdy, za ziadnych okolnosti (zrat zo zeme)
Nesmies = teraz napr. neskac teraz na mna (u Huga nikdy nepraktikovany ale praktikovany u inych psov), nechod teraz do tejto miestnosti,...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 11:50
- Nahlásit
BEN
A proč ho nenaučit jednoduché slovo: NE!!! (já třeba používám MA) to znamená, že musí okamžitě přestat dělat veškerou činnost, kterou dělá a koukat na tebe aby dostal další pokyn...
Ale musíš trénovat, trénovat, trénovat...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 11:52
- Nahlásit
BEN ovelem "fuj" by jsi měl okřikovat v případě,že činnost nesmí dělat nikdy.Pokud dělá činnost která se Ti nelíbí momentálně,můžeš používat "nesmíš" nebo "ne" apod.Také ale při hlučném projevu používám povel "ticho"!S tím otevřením dveří záleží nakolik má pejsek povel upevněn.Pokud ho ještě plně neovládá,tak je samozřejmě lepší ho ještě zatahat třeba na krku.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:08
- Nahlásit
Jandula
Pouzivam totez...
Navic ma "ne" i tu uzasnou vyhodu, ze tim zacinaji temer veskera zakazovaci slova (nedelej, nesmis, nechej, neskac,...).
To, jak moc je to zavazne a nafurt, urcuje intonace hlasu. U nas to tak funguje...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:11
- Nahlásit
Hm, tak to je dobrý... já používám "fuj", když něco momentálně a nesmíš - na trvalo.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:14
- Nahlásit
Verca:vždyť je to fuk...hlavně,že v tom má pejsa jasno Pes významu slov stejně nerozumí,tak Ti neřekne,že mu to říkáš obráceně
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 14:06
- Nahlásit
Bene, .... Když někdo u nás zazvoní, já otevřu a začne štěkat....myslím si, že tam je to opačně- zvonek,pes štěká a ty otevřeš........pokud je to tak....já pochválím,že hlásí )) a pak povel stačí....mě se to osvědčilo víc než klasický zákaz.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 14:12
- Nahlásit
BEN
Mě na všechny zákazy stačil celý život pejsků jeden jediný povel.
F U J
Je to univerzální zákaz jakékoliv činnosti, kterou momentálně pes vykonává.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 14:58
- Nahlásit
Já používám povel dost, fuj se mi moc nelíbilo, když jsme odnaučovali skákání na lidi.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 10:36
- Nahlásit
Já používám FUJ na vše co je na zemi. NESMÍŠ na ohánění se tlamou mimo hru,na skákání po stole.... NE na skákání po lidech - při vítání ( miluje totiž, když může někoho olízat a povalit a ne každá návštěva je z tohoto způsobu nadšená) a při štěkání používám TICHO.
|