Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Hravé kousání a povel DOST!!
Autor Zpráva
Shadow
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 12:21
- Nahlásit

moje malá mrška tvrdohlavá strašně ráda kouše asi jako každý štěndo kouše nás tahá nás za oblečení provádí výpady na nohy a je vždycky strašně šťastná když nás uloví=) chovatelka povidala ať ji necháme kousat, ale ať vždycky když kousne aby jsme zakřičeli jako bolestí, aby se naučila stisku. No řekla bych, že trošiličku povolila ve stisku je ještě hrozně hravá tak kolikrát taky provedem rvačku, ale problém je, že když se rozdovádí tak nevim jak ji zklidnit a naučit povel dost nebo konec.
A ohledně kousání jsem slyšela, že se kupujou takový spreje hořký nejedovatý, kterýma se postříkaj ruce a když mrně kousne tak to ucejtí a má špatnej zážitek tak si příště už tolik nedovolí.
Máte s timhle někdo zkušenost??? Nebo je to zbytečný??? Jinak moc díky za odpověďi

Evulik
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 12:29
- Nahlásit

Shadow
Nějaký hořký sprej je zbytečný. Pesan brzo pozná, kde je míra.Sama mám 4 měsíčního prcka a už na těch rukou cítím, že stisk povolil. A zrovna dneska jsem si říkala, že už pobírá rozum a neokusuje ratanová křesla a dřevěnné stolky v kuchyni. Každé štěně si tím vývojem musí projít. A chovatelka měla pravdu, křičet aúúú to bolííí.

zuzka
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 12:29
- Nahlásit

já bych se sprejem počkala ...
zkuste křičet au a přestaňte si s ní hrát,
mně se osvědčilo, že když byla tak rozdováděná, že nerespektovala konec hraní, ji jemně ale pevně chytit do náruče, aby mě nemohla kousat a držela jsem ji dokud se neuklidnila

nicméně kousat přestala (respektive naučila se rozeznávat nás a hračky) až po přezubení

Shadow
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 12:37
- Nahlásit

holky moc dík za odpovědi taky si myslím, že sprej je zbytečný nechce se mi motat do toho nějakou chemii=) ale do náruče už to u mě asi nemá cenu má přes 13 kilo je to 11-ti týdenní leon. Proto si dělám starost takhle brzo protože kdybych v tomhle udělala nějakou chybu tak se přece jen líp uklidňuje nebo přidrží 13 kg než 50kg
jinak moc díík

zuzka
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 13:01 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit

Shadow
tak si k němu sedni,
já to dělala tak, že jsem jednu ruku dala kolem krku (zespoda) a druhou přidržela zadek, tak na mě nemohla a přitom jsem ji hladila a mluvila na ni, dokud se nezklidnila

když už jsem si zoufala, poradila mi to kámoška, to se používá u vzteklých dětí

Verca
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 18:12
- Nahlásit

já mám taky rošťandu. Sice to určitě nebude stisk jako leona,ale taky zabolí. Bude mít teď 5 měsíců a ještě jí to nepřestalo. Rveme se spolu jak psi a ona hryže, vrčí, štěká. to by mi tak nevadilo, ale vadí mi, že kouše cizí lidi venku a ne a ne jí to přejít. Venku se rozdovádí a tak když jí chce někdo pohladit, tak začne vrčet a kousat. Vše jen ve hře, ale ostatní to neví, tak raději přestanou a dají se na úprk.

Verca
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 18:13
- Nahlásit

zuzka
Přesně tak! taky jí vždy chytnu do náruče a přitisknu, aby se nemohla škubat anebo nastavím pusu, obličej a schovám ruce a ona přestane kousat a jen oňufávat obličej.

Shadow
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 20:40
- Nahlásit

Verca
hmm...?? nemáš náhodou mýho psa??? Je fakt, že ze začátku si nedovolí to dělá strašně slušnou ale jakmile si dotyčnu o čuchá tak už začne. neska jsem šli okolo tak sedmdesátiletý babičky a Charlina na ní začala vrčet a chtěla si hrát a ona už má hlas jak dospělej NO tak se babča na mě tak podivala jako co to vedu za stvůru pak se podivala na Charlinu a poudala no joo tobě se nelíbí ta moje hůůl viď???

Shadow
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 20:43
- Nahlásit

tak Vám moc děkuju až ji zase chytne rapl tak to zkusim dík moc

Verca
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 22:30
- Nahlásit

Ta moje právě taky začne vrčet a štěkat, že si to mnozí vyloží negativně a ona si chce jen hrát. Ale někdy se tváří prostě jako andílek, utíká ke člověku a ten se k ní sehne a už jedeeee po těch rukách a všichni: "jééé, ona kouše" a já: "Ale ona si jen hraje, je to štěně!". No prostě trapárna, už aby to bylo za námi. Uf

jennifer
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 15:42
- Nahlásit

ahojky
ja mam problemy taky z kousanim u psa nevim co s tim i kdyz mu reknu ze je to fuj tak na me kouka jak tidyt a dela ze nic.Co s tim???

evina
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 21:13
- Nahlásit

Shadow:u mého vyjeknutí "au" příliš nepomáhalo,tak jsem ho musela občas chytit za tlamičku a trošku zmáčknout(jako to dělá psí mamina)a to pomáhalo dokonale.Když se rozdováděl neznal meze ani nekontroloval stisk.Tak jsem s ním prostě tímto způsobem nedováděla.Teď už to pomalu jde(je mu 10.měsíců)ale když se rozdovádí,tak řeknu "dost"a už přestane a hru ukončím.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání