| Autor |
Zpráva |
Makuka
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 19:38
- Nahlásit
Prosím o radu s yorkshirem:Psa jsme si pořídili na inzerát jako ročního, majitelka tvrdila že si u nás určitě brzy zvykne. Nyní ho máme již půl roku, ale pes je pořád velmi bojácný. Nejvíce si zvykl na mě, všude chodí za mnou a při pobytu venku se před ostatními schovává za mě.Trvalo dlouho než začal důveřovat i ostatním členům naší rodiny. Největší starost mi ale dělá jak se chová k manželovi, i když si s ním hraje, krmí ho, stane se, že z ničeho nic na něj začne vrčet, štěkat a útočit. Jeho chování nám připadá, jako kdyby u něj vždy došlo k nějakému zkratu a začne se chovat jako šílený. Poraďte mi jestli je jeho chování normální nebo jak postupovat při jeho převýchově. Děkuji za odpověď!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 20:43
- Nahlásit
Makuka
Yorka nemam, ale rekla bych, ze proste pejsek neni vyrovnany, mozna u byvale majitelky zazil nejake nepekne situace s chlapama. Uz to, ze je bojacny a schovava se za vas - no, proste to neni prirozene psi chovani. Ze najednou zacne na manzela vrcet a utocit - treba si to ani neuvedomujete, ale mohou to byt prave ty spatne zazitky z minulosti, ktere si spoji se specifickou situaci u vas doma...
Kdy presne na manzela vyjizdi? Rozhodne postupovat laskave, rekla bych, ze pejsek utoci vlastne ze strachu... Jen je potreba se dohledat priciny... taky by nebylo od veci zavolat byvale majitelce a optat se ji..
|
moll
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 07:55
- Nahlásit
bylo by dobré vědět, ve lterých situacích na manžela vrčí a útočí. problém může být taky v tom, že si na Vás jako osobu dělá nárok a v manželovi vidí konkurenci. potom by bylo dobré, kdyby jste pejsovi Vy řekla, že nesmí - jokoby jste brala manžela do ochrany.moll
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 08:19
- Nahlásit
já bych se taky určitě zeptala bývalé majitelky, myslím, že to není jen tak, brala jsem si desetiměsíční fenečku a přizpůsobila se velmi rychle do týdne, je pravda, že mě taky bere jako oporu a nehne se ode mě na krok a ze začátku zas vyjížděla po mim synovy asi nebyla zvyklá na děti, ale můj syn je malej ďáblík neměl z ní strach a muchloval jí a mazlil až zvítězil on a dneska ho miluje, ale jak jsem říkala to zvykání trvalo tak týden dneska je všechno v pohodě, jak kdyby k nám patřila odjakživa jo a není to jorkšírek ale p.krysařička
|
moll
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 08:35
- Nahlásit
bývalá majitelka těžko neřekne nic špatného o své péči o pejsana, ale je divné, že ho v 1 roce prodává. možná má pes špatné zážitky, ale taky to může být neurotik - to tihle malincí často bývají. taky by nebylo špatné důkladné vyšetření u veta, jestli není nějaká organická příčina jeho chování. moll
|
moll
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 08:37
- Nahlásit
smažu slovo a zbytek nechám tak -
místo bývalá majitelka těžko neřekne nic špatného o své péči o pejsana
má být býva,lá majitelka těžko řekne něco špatného moll
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 08:49
- Nahlásit
Makuka
Až na to vrčení mi přesně popisuješ naší jorkšírku. Máme ji sice od štěňátka, ale je hodně bojácná, je mi stále v patách, ať jdu na WC, do koupelny, pořád je u mě. Venku se taky za mě schovává a všem pejskům se podřizuje ( lehá si na záda ). Nikdy ji nikdo nic neudělal a přesto když někdo¨třeba zvýší hlas, nebo teď například když je v televizi sport. přenos ( hokej, fotbal atd. ) tak se klepe a má strach. Teď má dva roky a asi se to už nezmění. Jinak cizích lidí se nebojí a je přátelské povahy.
|