Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Doklady nezbytné ke zkoušce
Autor Zpráva
evina
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 14:03
- Nahlásit

To,že ke zkoušce potřebuju PP mi je celkem jasné.Ale co výkonnostní knížka?Já jí před lety nepotřebovala a teď čtu,že je potřeba.Kde jí sehnat?Mám si dojít na plemennou knihu nebo jí vydá cvičák?

Joker
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 14:10
- Nahlásit

evina
Výkonostní knížka je SOUČÁstní PP. Musela jsi ji dostat. A pokud máš psa bez PP, nebo ji máš již plnou, tak rozhodčí vystaví novou. Ale k té musíš doložit starou...

Filip
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 19:36
- Nahlásit

evina
A nemáš tabulku na zkoušky přímo někde na PP? Výkonnostní knížky (malá brožurka) jsou u PP od ČKS.

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 19:53
- Nahlásit

evina
Pokud mas plemeno pod CMKU, tak to ani vykonnostni knizku k PP nevydava, muzes si ji primo na zkousce vyzadat od rozhodciho. A jaky papiry, to zalezi k jaky zkousce.

Joker
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 20:29
- Nahlásit

Fifi
Já mám papíry vydané ČMKU a k tomu přiloženou výkonostní knížku od ČKS. Musí být součástí PP, protože se tam zanášejí i výstavy a pokud vím, rozhodčí na výstavách tohle nevydávají.

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 20:50
- Nahlásit

Joker
Ja mam PP tez od CMKU, a vystavy i zkousky se mi zatim zapisuji do PP, je tam na to par radku (5x na zkousku a 9x na vystavu), az se zaplni, zajistim si vykonostni knizku. Rozhodcim, ktery ti vyda vykonnostni zkousku, jsem myslela rozhodciho treba na NZR zkouskach.

evina
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 21:07
- Nahlásit

Mám středního knírače.V PP kolonky na zkoušky jsou ale výkonnostní knížku jsem k PP nedostala.Je teda nutná nebo stačí zápis do PP?A mívá jí rozhodčí vždy u sebe?Myslím,že začínat budeme zkouškou ZZO nebo ZOP atd.(snad teda...)

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 21:14
- Nahlásit

evina
Pokud mas kolonky na zkousky v PP, mas PP od CMKU. K tomu se vykonnostni knizka nedostava. Staci zapis zkousky do PP. Nekteri rozhodci u sebe vykonostky maji, nekteri ne.

Barunka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 21:44
- Nahlásit

ZOP se zapisuje do kolonek PP, ne do vykonnostni knizky (tam se ani zapsat nesmi, protoze je porada Kynologicka jednota a ne CKS). Ja mam papiry od CMKU, knizku jsem automaticky dostala od rozhodciho na zkousce ZZO. Kdyz mi nestaci kolonky na vystavy, nezadam o vykonnostni knizku ale o prilohu PP ("dalsi list rodokmenu"), do vykonnostni knizky se pokud vim vystavy plemenum zapsanym primo pod CMKU nezapisuji.

evina
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 21:53
- Nahlásit

Z výstavama je mi to jasné,před lety jsem si pro přílohu byla když kolonky nestačili.Tak jsem ráda,že na zkoušky stačí PP.Do výkonnostní knížky se prý zapisují i zkoušky nesplněné...není v tom případě větší výhoda zápis jen v PP?Teda doufám,že se stále i do PP zapisují jen splněné.

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 22:05
- Nahlásit

evina
No ja tedy myslim, ze se zapisuji i nesplnene zkousky jak do PP tak do vykonostni knizky. Nevim to ale na 100%, mam plemeno pod CMKU chvili.. a zatim se nam ty zaklady darily...

Barunka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 22:41
- Nahlásit

Tak s tema nesplnenyma to nevim, protoze my jsme zatim vsechno splnili napoprve. Ale ZZO nam zapsali i do papiru i do te vykonnostni knizky.

Joker
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 04:28
- Nahlásit

Tak já teda v PP kolonky nemám.

Filip
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 11:52
- Nahlásit

Tak já teda v PP kolonky nemám.
Joker
Proto máš výkonnostní knížku

ad nespněné
Nesplněné zkoušky se zapisují stejně, jako ty splněné. Může se ale stát, že když je rozhodčí dobrá duše, nezapíše vám jí do PP.

ad zkoušky KJ Brno
Co jsem viděl, tak se zapisují úplně normálně, podle toho čím je pes vybaven. Na akci pořádané plemenem pod ČKS je normálně zapsala rozhodčí do Výkonnostní knížky ČKS - neb na PP ČKS ani žádná kolonka na zkoušky není
ČKS i KJ Brno zastřešuje ČMKU, narozdíl třeba od TARTu, kde už je opravdu jiná výkonnostní knížka.

grendel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:02
- Nahlásit

a co psi bez PP?

Joker
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:17
- Nahlásit

grendel
Dostanou VK na místě od rozhodčího

evina
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:23
- Nahlásit

tohle jsem našla ve zkušebáku KJ Do průkazu původu se zapisuji pouze úspěšně vykonané zkoušky.
Psům bez průkazu původu, při úspěšném splnění první zkoušky, udává rozhodčí v závěru akce výkonnostní průkazu.

Filip
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 22:38
- Nahlásit

evina
Pravda, KJ má vždy něco extra.

Majda
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 00:15
- Nahlásit

Rozhodčí se dá někdy ukecat, že do PP (do kolonek) nezapíše nesplněnou zkoušku, někdy se ukecat nedá.
Do výkonnostního průkazu (jak se výkonnostka správně jmenuje) se zapisují všechny zkoušky, a to jak splněné, tak nesplněné, kromě tartovských, jak už bylo zmíněno, na ty je zvláštní výkonnostní knížka. Takže jak NZŘ, IPO, SchH, tak i KJ Brno. Je ale taky faktem, že i když jsou obě tyto organizace (ČKS a KJ) zastřešeny pod ČMKU, nějak se moc nemusí, i když normálnímu řadovému členovi je to naprosto fuk, protože chce dělat zkoušky. Taky jsem nepochopila, proč tam ta nevraživost mezi nimi je a ani to nehodlám zjišťovat. Bude to jistě zase něco světoborného, kvůli čemu se nemají rádi. Když se na zkoušky přihlašujete, řekněte organizátorovi, že nemáte výkonnostku, aby upozornil rozhodčího, ten ji většinou pak bez problémů převeze a vypíše. Vyřeší to případný problém nesložené zkoušky, protože do PP to nezapíšou ale do výkonnostky asi jo. Jak říkám, každý rozhodčí je jiný. Je to trochu zmatené, co jsem napsala, ale někdy mám pocit, že co rozhodčí, to jiný názor. Někteří se striktně drží předpisů, někteří na předpisy kašlou. Někdy se jim ani nedivím. Je spoustu věcí, které si dohodnou pravděpodobně na jejich školeních a normální člověk se je dozví až v den zkoušek a pak kouká jako vejr.
Hodně úspěchů a rozumných rozhodčích

Barunka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 08:16
- Nahlásit

co rozhodčí, to jiný názor.
Majda
To asi ji
Ja jsem sla driv na ZOP nez na ZZO a rozhodci mi rekl, ze tohle jsou zkousky KJ CR, a tak mi vykonnostni knizku CKS nevyda a zapsal to jen do papiru. Tak jsem se ho ptala, jak by to bylo, kdybych mela CKS papiry a k tomu vykonnostni knizku a on na to, ze by mi pak musel stacit jen ten papir - potvrzeni o vykonane zkousce. Ale je to uz tak 3 roky, co jsem tu zkousku delala.
Mozna, ze proste s sebou ty knizky nemel a tak to byla jen vymluva.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání