| Autor |
Zpráva |
misa a linda
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 13:03
- Nahlásit
Ahoj mam jezevcici Lindu a v posledni dobe zacala vyjizdet po psech. Doted byl klid, na prochazce sice vrcela na cizi psy, ale vzdy kdyz jsem ji okrikla tak prestala. Ale nyni mame problemy v rodine, sestrenice ma dva kokry a Linda je napada. Lide mi rikaji, ze jsou jezevcici utocni a palicati, nevim co delat. Na me povely neraguje, chvili si s klukama hraje a nejdnou po nich vyjede. Nyni cekam miminko a bojim se jak ho prijme...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 13:11
- Nahlásit
misa a linda
a neobtěžujou ji? Nenaskakují na ní, neolizují? Nemá falešku, nehárá?
|
misa a linda
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 13:15
- Nahlásit
Ne, neobtezuji. Ten starsi si ji vubec nevsima a druhy je jeste stenatko, ale klidny pejsek, nemyslim si, ze ma duvod je napadat. Jak rikam chvilku si hrajou a ona pak vetsinou po tom mensim vyjede. Vyjela i po jinych psech, kteri nas navstivili.
Jak rikam mam strach protoze jsem tehotna a zmena jeji povahy mne trosku desi.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 13:20 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
No já jezevčíkovou mám, útočná tedy není, spíš je to poseroutka. Když jsem s ní byla na srazu pejsků a spalo nás víc v chatce, tak si nemohl nikdo přičuchnout k naší posteli, to hned vyjela. Ale jen vyštěkla a zavrčela, pes uskočil a ona se stáhla.
Nejdřív bych vyloučila zdravotní problémy a tu případnou falešku a pokud by to tím nebylo, tak to chce důsledost a pevnou ruku. Jakmile vyjede, hned srovnat, nemyslím tím žádné bití, ale např. stažení zpátky za obojek, přitlačení čenichu k zemi apod. Rozhodně to netrpět, ale je potřeba chytnout jí při činu, dát si tu práci vypozorovat, co předchází jejím výpadům.
|
misa a linda
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 13:28
- Nahlásit
No ja se snazim, ale manzel tvrdi ze jsem na ni prilis mekka a ze je to dusledek me vychovy. Jenze jak jsem mela vedet, ze bude takova kdyz az doted bylo vse o.k? Fence jsou ctyri roky.
Navic cela rodina mi dava za vzor sestrenici a jeji psy, oni jsou to takovi mazlove, navic ten starsi je hodne chytry, umi spoustu povelu, coz se lidem libi, ikdyz venku sestrenici absolutne neposloucha. Kazdopadne oni jsou vychovani a Linda je rapl agresivni. Bojim se ze budeme muset rodinne navstevy absolvovat bez Lindy.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 13:35
- Nahlásit
misa a linda
Naší budou 4 v dubnu.
Podle mě to chce jen důslednost a spravedlivost, jezevci jsou na to citliví. Co nechci, aby dělala, nesmím jí dovolit nikdy.
Co se týče různých kousků, my toho taky moc neumíme, špagetku to nebaví, takže jsme spokojeni, sedni, lehni, ke mně, čekej apod. učili jsme jen to, co je pro život nezbytné. Někteří holt nejsou šašci. Ale mazlíci jsme big.
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 13:39
- Nahlásit
Michalo, ja ti k tomu reknu jen asi toto : kdyby tebe poslouchala Linda jako mne Benik, tak bys byla stastny clovek. Tohle si mela resit uz drive a ne ted, az kdyz ksou problemy takovy jaky ted jsou. Ostatne napisu ti mail, neminim to tu probirat verejne.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 13:41
- Nahlásit
Tak já myslím, že nikdy není úplně pozdě, vždy se dá něco dělat.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 13:42
- Nahlásit
misa a linda
Já osobně bych řekla, že chyba byla už v tom, žes neřešila od začátku to vrčení venku na cizí psy... To by mohlo být počátkem problémů, který máte s feňulí teď...
Ale možná je to jiným přístupem k výchově. Pro moji fenku je zakázaný jakýkoliv vrčení po psech, vyjíždění od začátku, musí se plně spolíhat na mě. Sice teď si občas říkám, že to nebylo zrovna dobře ji v tmohle vychovat, protože teď se neumí pořádně ani ohnat, pokud ji nějakej pes otravuje, ale od toho tam jsem zase já.
Takže já bych veškerý projevy agresivity vůči psům potlačovala a hlavně bych se snažila, aby k takovým projevům vůbec neměla důvod...
Ale myslim,že je tady mnohem víc zkušenějších lidí, kteří na to budou mít jinej názor...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 13:56
- Nahlásit
Eimy
Tak my to máme taky takhle řešený, ale u nás z důvodu, že fenka byla posera, tedy je stále, takže jsem ji musela naučit, že "je na mě spoleh" a tak s tím i počítá.
Vždy nějaký řešení je, když se chce.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 14:01
- Nahlásit
Míšo, myslím si, že pokud se pak bude týkat dítěte, že ho fenka přijme úplně normálně. Píšeš, že vyjíždí po psech....ale ne po lidech...Znám víc psů, kteří nejsou s cizími psy za dobře a přesto se chovají k malým dětem bez problémů a ty "svoje vlastvní" milují až za hrob Důležité je, jak bere fenka Tebe - pokud tě uznává jako autoritu, jako paničku a vůdce smečky, pak bez problémů přijme i tvé dítě.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 14:01
- Nahlásit
asi taky zalezi, kde se to odehrava ... jestli i pri prochazkach venku, u sestrenky v byte nebo u tebe v byte. ®onie povazuje muj byt za absolutne a vyhradne sve pusobiste a je tam prisnejsi i na psy, se kteryma jindy nema vubec zadne problemy ...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 14:17
- Nahlásit
Jirikovo
Souhlasím s Jiříkem....feňule rodičů se taky chová úplně jinak k mojí malé doma než když jsou spolu venku. Doma se ji snaží ignorovat, protože byla párkrát okřiknuta, že to nesmí, ale jakmile se k ní přiblíží, zavrčí po ni, ale malá se hned stáhne a je klid. Nikdy po ní ještě nevyjela. No a venku lítají a sem tam se stará přidá i ke hře...takže si myslím, že to "domácí prostředí" dělá fakt hodně.
|