| Autor |
Zpráva |
Kamca
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2006 11:28
- Nahlásit
Nedávno tu bylo téma, ve kterém se probíralo, jak si někteří menší pejsci dovolují na ty velké. Já mám problém přesně opačný. Můj půlroční westík se k větším psům většinou chová podřízeně, zato ale často vyjíždí na menší psy než je on, anebo na psy, u kterých vycítí, že se ho bojí. Nemáte nějaký tip, jak jej toto nehezké chování odnaučit? Díky moc.
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2006 12:32
- Nahlásit
Tvůj pejsek je ještě štěňátko , které zkouší svou sílu. Bylo by dobré, kdyby jste měli nějakého stejně starého a velkého pesana s kterým by jste chodili na prochajdy a hráli si spolu.Westik by pochopil, že stejně staří psi jsou kamarádi ke hrám a lumpárnám. Jakékoliv výpady je třeba tlumit příkazem fuj a trhnutím vodítkem. Při pokojné hře je třeba pesana mooc chválit.Nemáš možnost třeba docházet na nějaké cvičiště, nebo do psí školičky ? Tam by tvůj pes měl mnoho příležitosti jak se začlenit do psí společnosti.
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2006 12:37 - Změnil/a: Kamca
- Nahlásit
do školky chodíme, ale i tam na menší psy, kteří mají trošku strach, vyjíždí . Jinak se kamarádí s o měsíc mladším westíkem a tam je všechno OK. Vzpomněla jsem si, že se to vlastně netýká vyloženě jen menších psů. Tchýně má křížence labradora (štěně, ale starší a o půlku větší než je náš - a našeho se hodně bál) a po něm taky hodně vyjížděl. Nakonec se ale skamarádili a bylo to OK. Musím doufat, že snad časem zmoudří....
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2006 13:15
- Nahlásit
Kamca
Aha, tak já mám obdobnou zkušenost. Kdysi můj malý boxer kámošil se stejně starým howavartem.Přes 3 měsíce se pak spolu neviděli a nové společné setkání dopadlo tak, že howik na boxírka útočil. Ten se nechtěl prát, krčil se a byl podřízený - howik tim více útočil. Museli jsme se bohužel přestat stýkat.Kamáradka tvrdila, že kdyby se můj pes bránil, její by na něho nezaútočil. Divné chování.
Měj trpělivost, snad se to poddá.Asi si jen testuje, co si může dovolovat. Naštěstí je westik malý a dá se snadno krotit. Ale jsou to temperamentní psi, kteří potřebuji vybít energii, no jo teriéři.Vydrž a nedovol mu útočit, držím ti palce.
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2006 15:25
- Nahlásit
Evulík
díky
|