Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / skáče na nás
Autor Zpráva
joli
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 12:07
- Nahlásit

Prosím o radu. Nějak se nám nedaří odnaučit skákání....Je mu teď 10 měsíců a váží /nevím přesně/ dost přes 50kg. Když odcházíme z domu tak na nás skáče, jako kdyby nám chtěl zabránit v odchodu a když se vracíme , tak nás zase vítá a skáče. Nastavení kolena se neosvědčilo, hned pochopil o co jde a začal skákat trochu ze strany....., pak jsme zkoušeli se k němu vždycky snížit - to taky nic moc, to mi pak olizuje hlavu a chce na mě vylézt......Pak jsem slyšela o šlapání na ťapku, tak to jsem zatím nezkoušela. Co mi radíte ? Co jste dělali vy? Díky za rady

wami
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 12:10
- Nahlásit

chytit za predni, lehce slapnout na zadni a pak s ostrym povelem (treba "neskac!") ho za ty predni odhodit dozadu (to uz mu ale nestojis na tech zadnich, na ty jen "dupnout")... Blbe se to popisuje, ale jak na to prijdes, je to raz dva.

Hlavne pak ale musis motivovat a odmenit spravne chovani, tzn. kdyz prijde po vsech ctyrech, tak desne pochvalit...

žanda
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 12:35
- Nahlásit

mě se osvědčil při vítání,při odchodu nikdy neskákal, povel sedni..........a velký drbání a mazlení,jak vstal, opět sedni a zase muchlání. Časem přestal skákat, sedni se "zapomělo" tak že dneska se pes jen "vlní" a hospá si kolem nás,ale už nás vítáním nepřizabíjí.)

evina
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 14:33
- Nahlásit

mě se také osvědčuje "sedni"...jakmile vidím,že má tendenci se zvednout,hned na něj výhružně "seď" a je klid.

zuzka
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 14:43 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit

my při odchodu dáváme "úplatek", tyčinku, trochu konzervy, kostičku ... takže to se může přetrhnout, aby udělala, co mi na očích vidí
a při vítání jsem ji nejdřív nijak neomezovala (vždyť je hezký, že má takovou radost), ale pak mi vyřízli mateřská znamínka a já se bála, že mi vyrve stehy, tak jsem se k ní začala obracet zády, dokud se neuklidnila a pak jsem se k ní ohýbala a hladila, jen když byla na zemi.
Dnes je jí rok a půl a občas formálně vyskočí, ale většinou jen vrtí ocasem, její specialita je vnutit se do náruče při rozvazování tkaniček, na to už doplatila nejedna návštěva a svalili se na zem

žanda
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 15:50
- Nahlásit

zuzko,tak pusinky u rozvazování tkaniček je u nás taky ) tak že si síš pak hraju se psem takové jemné berany duc, jelikož zuby by duc nemusely vydržet)

Tonda
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 16:35
- Nahlásit

Mrkni se sem
http://www.mujpes.cz/clanky.php?id=40

dorfa
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 09:57
- Nahlásit

Mírné přidupnutí zadní packy při výskoku s povelem "neskákej".Za párkrát bude pes výskok na člověka spojovat s bolestí na zadní noze a nebude skákat ale pouze se motat okolo páníčka.Je nutno také psa chválit a hladit když se okolo jen vrtí a neskáče. Při troše šikovnosti páníčka - podnět - reflex a do týdne to mladý pejsek spolehlivě zvládne.Pozor na packu šlapat s citem!

Ronka
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 12:48
- Nahlásit

mě se osvědčuje když pes vyskočí couvnout aby se nemohl o mě opřít ,nějak se jim nelíbí že spadnou do prázna ,většinou toho nechali

zuzka
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 14:31
- Nahlásit

žanda
na pusinky Bela moc není, to je tak: člověk si rozvazuje (zavazuje) tkaničky a ona se nacpe mezi ruce a nohy a problém s rovnováhou je na světě

Barča
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 14:36
- Nahlásit

jÁ mám jiný problém,skáče na lidi kolem,obzvlášt u dětí je to dost nebezpečné.Vždycky se můžu uřvat,ale než k němu příjdu,tak toho nechá a jde ke mě,takže trestat nemůžu

zuzka
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 14:52
- Nahlásit

Barča
Jak starý je tvůj pejsek?
Bela mi tohle dělala tak do roka, co já se naomlouvala, nabízela čistírnu ...
teď se o kolemjdoucí nezajímá a když náhodou vzhlídne, tak už "ji mám přečtenou" a křiknu dřív než se o něco pokusí

co se týče dětí, tak to je problém, nemáme žádný příbuzný ani kámoše s dětma, na kterých bychom mohli trénovat, takže když vidím maminku s dítětem, tak jí radši zavolám a dám povel k noze

Barča
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 14:55
- Nahlásit

No Amy má 6 měsíců.Doufám,že jí to přejde

zuzka
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 15:03
- Nahlásit

Barča
tak to je pořád ještě rozjívené štěně
trénujte na kolemjdoucích dospělých, tam se přeci jen, kromě umazaného kabátu či kalhot, nemá co stát
Já osobně řvu NE nebo NESMÍŠ

nejhorší jsou tedy lidi, co se bojí psů, protože i když kolem nich pes jen neškodně běží, zastaví se a zvednou ruce, což psa upoutá a myslí, že něco mají (a možná dají)
takže vzniká stresová situace pro obě strany

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání