Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Nezadouci stekani
Autor Zpráva
Tonda
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 09:15
- Nahlásit

Chtel bych Vas poprosit jmenem kamarada o radu.
Ma dvouleteho pejska,krizence.Pejsek ma jeden "zlozvyk".Kdyz je na dvore,tak dokaze i dve hodiny behat a stekat na ptaky,kteri sedi na stromech.A ti ptaci jsou bohuzel jedini,komu to nevadi.Problem je v tom,ze si zacinaji stezovat sousede.
Dik za rady a nazory.

Lara
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 09:36
- Nahlásit

Asi se s tím budete muset všichni smířit. Zkus nenechávat psa dlouho samotného nudit se na dvorku. Choďte s ním na procházky, hrajte si s ním, utahejte ho. Pak bude víc spát a míň prudit. Někteří pesani - a zvláště ti menší a maličcí vzrůstem jsou hodně uštěkaní. Asi musí, jinak by je člověk někdy málem zášláp
P.S. Na cvičáku se zrovna nedávno bavili, že někdo psa naučil být potichu. Ale mě pes skoro vůbec neštěká, tak jsem tomu nevěnovala pozornost.

Tonda
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 10:14
- Nahlásit

Ja uz jsem si myslel,ze muj 5 mesicni Hovi ani stekat neumi.Do soboty nestekl,ani kdyz jsem ho drazdil.V sobotu jsem se vracel pozde v noci domu a schvalne jsem do vzal zahradou pres plot.No jeste ze me nakonec po chvili poznal,jinak by me asi sezral. Buh ochranuj vsechny nezvane hosty az vyroste.

Ten kamaraduv steka hlavne kdyz jsou v praci.Utahat ho rano pred praci neni mozne,jeho neutaha ani dvouhodinova prochazka.Oni by si zvykli,ale sousedum se to nelibi.

Lara
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 10:23
- Nahlásit

Tonda
A co to mají za poklad? Myslím rasu.

Tonda
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 10:28
- Nahlásit

Je to nejaky krizenec,ale je velmi ciperny a ma vybornou fyzicku.Asi z toho jak porad honi ty ptaky.
jeho foto je zde http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=ukaz&media_i d=4503
Jmenuje se BASTY

Tonda
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 10:32
- Nahlásit

VITO udelej s tim neco!!!!
DIKY

Gája
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 10:36
- Nahlásit

Tonda
Basty je fakt krásný, tomu bych to štěkání snad i odpustila.

Tonda
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 10:42
- Nahlásit

Gája
Jo dik,vyridim.Ja taky,ale vis jak je to nekdy se sousedy...

Niko
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 11:07
- Nahlásit

!!!!!! PROSÍM VÁS, NEJLEPŠÍ BUDE INGNOROVAT TYHLE TRAPNÝ VTĚRKY!!!!!!! Prostě je neřešte a normálně se bavte

Tonda
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 19:36
- Nahlásit

Temer 120 zhlednuti otazky a zadna rada!A to jsem kamaradovy rikal,ze mu urcite nekdo poradi,ze sem chodi hodne zkusenych pejskaru.Co mu mam ted rict?

Fifi
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 19:45
- Nahlásit

At ty ptaky kamarad plasi. Pak Basty nebude mit na co stekat!

Tonda
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 18:58
- Nahlásit

Jeste jednou Vam vsem dekuji,moc jste tomu pejskovy pomohly...

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 19:15
- Nahlásit

Tonda
Sorry, ale myslim, ze nejlepsi odpoved dala Lara hned na zacatku.. Proste toho pejska nenechat na dvorku se nudit a vystekavat, pokud je majitel pryc, tak ho nekam zavrit. A kdyz se majitel vrati, tak pejska vzit na vychazku, vylet, utahat ho, aby pak nemel energii na blbosti.
A stejne mi prijde nejjednodussi, aby tam ti ptaci proste nesedavali, pokud steka jen na ne.

Tonda
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 19:49
- Nahlásit

Vis,ja postupne zjistuju,ze u Bastyho je problemu vic.Kamarad musel na temer cely rok odjet do zahranici a psa se mu "staraly" podnajemnici,ktere nechal ve svem dome bydlet.Ted se vratil a ze psa je samorost.Vcera vyjel po mirumilovnem retrievrovy,ktery si to samozdrejme nenechal libit a hned drzel Bastyho pod krkem.Museli jsme je odtrhnout.(muj Hovi jen sedel,dival se a rikal jsi,co blbnete?).A kdyz uvidi Basty zajica,tak to mu muzes jen zamavat...S tim vsim si snad budu umet poradit,ale to stekani,to vazne nevim.S tim jsem se jeste nesetkal.Mam strach,aby mu sousedi nakonec neco nehodili...

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 20:02
- Nahlásit

Tonda
Hmmmm. Takze ono nakonec to stekani na ptaky bude treba uplne o necem jinem. Kde pejsek spi? Ma svuj kotec? nebo jen lita po dvore? Kdyz jsou ted Bastymu dva roky, tak ho v roce veku nechal kamarad na opatrovani cizim lidem a zmizel mu z dohledu.. Kolik casu denne kamarad pejskovi venuje? Jen si ujasnuju vstupni info..

Tonda
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 20:26
- Nahlásit

Ted pres zimu spi v dome.Kotec nema,ma jen boudu.Neslo jinak nez odjet a vydelat penize.Kdyz ztratis praci,druhou najit nemuzes a musis splacet hypoteku na novostavbu,tak nejde jinak.Na vychazky ted chodi se mnou temer kazdy den,asi 14dni.Jestli chodil ven pred tim ani nevim.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 21:40
- Nahlásit

Tonda
Takze pres den je pejsek sam venku?
Ja nesoudim kamarada, ze odjel, dobre udelal! Taky znam pojem hypoteka... To bylo konstatovani ohledne situace pejska!
Proc s nim nechodi ven ten majitel?
Ja myslim, ze celkovy reseni je jednoduchy. Rano psa vzit ven, ikdyz se uplne neutaha, jak pises, preci jen se probehne a vyradi. Pak, po dobu zamestnani, psa nekompromisne nekam zavirat, aby nerval na dvorku a nestyskal si po panickovi. Kdyz nema kotec, tak sup s nim nekam do domu - vymezit mu misto v chodbe, nebo nekde, kde je zvykly, jak sam pises, v zime pres noc odpocivat.. Nechat mu tam nejake hracky, vodu, pelisek.. Tam treba stekat nebude, bude spokojeny clen domacnosti.
A po prichodu panecka -hura na vychazku...

Tonda
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 22:19
- Nahlásit

Ja jsem se asi spatne vyjadril,na prochazky chodi se mnou oba.
Budou to tak nejak muset vyzkouset resit.Snad se to podari ke spokojenosti vsech.Diky.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání