| Autor |
Zpráva |
MORIE
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 13:15
- Nahlásit
Mám půlroční štěňátko křížence pinče. Pár povelů již umí. Nejprve jsme učili sedni, teď týden učíme lehni. Poslechne skoro napoprvý, ale místo aby si sedla, tak si lehá. Vždycky dá přednost lehnutí, asi proto, že to zná čerstvě a více to opakujeme. Zní to podobně, jak jí mám vysvětlit co je sedni a co lehni??? Díky za radu
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 13:19
- Nahlásit
Vřele doporučuji.
www.vycvikpsa.cz
|
Anonymní
|
# Zasláno: 26 Led 2006 13:22
- Nahlásit
neni na to zadna veda.dej si psa k noze,pak si prehmatni- pravou rukou ji podrz za obojek a levackou zatlac na zadek.samozrejme dej povel sedni.
petr
|
Pavla
|
# Zasláno: 26 Led 2006 13:29
- Nahlásit
MORIE
Já učím sedni a léééééhni. Funguje to, ale venku si nelehne ani zanic.
|
Meta
|
# Zasláno: 26 Led 2006 13:33
- Nahlásit
Ještě taky může přijít fáze: pes vidí pamlsek a sám bez povelu provede sérii všech cviků, které zná. Pes nevidí pamlsek - nezná žádný povel
|
Anonymní
|
# Zasláno: 26 Led 2006 13:50
- Nahlásit
Pavlo,pokud je to mímo,nejdřív to musí natrénovat doma v klídku,pak bude lehat i venku,uvidíš )
|
Pavla
|
# Zasláno: 26 Led 2006 14:07
- Nahlásit
Anonymní
Jsou mu 4 měsíce a doma mu to jde perfektně. Venku buď na mě kouká a očima prosí, aby nemusel, nebo kouká jinam a dělá že vůbec neslyší.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 26 Led 2006 14:09
- Nahlásit
pavlo,ted v tý děsný zimě se jim lehat nechce,ani když to umí normálně. Můj krátkosrstý haf raději ani nedolehne,aby ho nestudilo bříško........vydrž,neboj
|
evina
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 14:11
- Nahlásit
Já to doma neučila,rovnou venku.Když dám "sedni" zdůrazním "S",když řeknu "lehni" zase zdůrazním "L".Malé štěndo ae ale musí pořád opravovat,dokud to neumí O.K.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 14:13
- Nahlásit
Teď v té zimě bych ale skutečně s nácvikem nezačínala u psa kterému se nechce v zimě lehat.Mohl by se jen "otrávit".
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 15:40 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit
MORIE
co použít gesta?
já mám na lehni i sedni jiný pohyb rukou
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 15:49
- Nahlásit
Meta
Když jsme teď koupili našemu Cllifovi nové pamlsky (strašně moc mu chutnali), tak když viděl, že ho mám v ruce, udělal všechny cviky co umi, sedni, lehni, pac, sud, panáčkování a "mrtvolku" najednou, fakt sranda
evina
jj, já taky zdůrazňuu "S" a "L" a hafík si to neplete.
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 08:57
- Nahlásit
Jo, naša Tequilla když vidí pamlsek tak už umí packou aji prosit a to ji nikdo neučil, už si automaticky lehá a taky dělá všecky cviky naráz
S tím zvýrazněním S a L to taky dělám, ale nic. Je to tróbera. Venku si samozřejmě nelehne, je to zmrzlík a když je jí zima, nechce si ani sednout. Ale to toleruji. Je pořád vytřépaná. Doma by ale měla poslechnout ihned. Budu zkoušet to Léééhni, jak tady psala Pavla. Díky vám za rady
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 09:22
- Nahlásit
MORIE
Když byl Cllif menší, tak si taky venku nelehnula ani za nic, ale už se zdá, že z toho vyrostl, zkoušela jsem mu včera dát venku povel "lehni" a lehnul si dokonce i na sněhu. Fakt jsem zírala, protože si nechtěl lehnout ani na vlhkou trávu.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Led 2006 16:31
- Nahlásit
MORIE
dělá to proto protože si jí to spatně vysvětlila nerozumí ti
|