Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / 1.krát na skúške alebo na preteku
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 25 Led 2006 12:12
- Nahlásit

Mám 10 mes.psa s ktorým cvičíme podľa SVV. Pes je šikovný, veľmi rýchlo sa učí, ide nám to ako po másle. Vlastne už len utvrdzujeme a pilujeme presnosť na SVV 1.Ale mám strach z toho, keď pôjdeme 1. krát na skúšky. Ja som začiatočník, môj pes tiež. Ale nemám strach z toho že sa niečo nepodarí psovi, ale mám strach zo seba. Môžete mi poradiť načo si mám dať pozor a čoho sa vyvarovať, aké sú najčastejšie chyby psovodov, atď. Veľmi pekne ďakujem. Pomôže mi to.

Anonymní
# Zasláno: 25 Led 2006 13:19
- Nahlásit

..no já když jsme šla na první zkoušku, tak jsem opravdu perlila a když nevyhodili mě, tak už nikoho. Na 1. nástup jsem nepřišla, neboď jsem venčila psa a netušila, že se někdo někde seskupuje a na place jsem si vesele chodila s balonkem v kapse, kterej jsem si zapomněla vyndat... no děs, utěšuju se, že jsem tak magořila z nervů...

Anonymní
# Zasláno: 25 Led 2006 13:19
- Nahlásit

Já Ti sice neporadím, neboť sama jsem začátečník a na cvičák chodím se svojí fenkou teprve tři měsíce, ale náš šéf na cvičáku mi tvrdil, že být dobrý psovod není jednoduché a musí to být v genech, že zná spoustu psovodů, kteří se psům věnují celý život a nikdy nebudou dobří. Někdo, kdo s tím začne třeba "až" ve třiceti, tak může být dobrý a dosáhnout skvělých výsledků. Tím Tě chci povzbudit jako sebe, máš-li to v genech, budeš dobrej. Taky je fakt, že chyby dělají psovodi víc než pejsci. I když taky ne každý pes je k tomu předurčen, být dobrý.

evina
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 13:50
- Nahlásit

Anonymní ři zkoušce často znervózní i zkušenější pejskaři...Jelikož máš mladíka,tak tě stejně dřív čeká ZM(můžeš jít ve 12.měs.).Tam bývají rozhodčí benevolentnější k začátečníkům i když samozřejmě něco předvést musíšAsi žádný zaručený tip není,prostě zachovat klid a snažit se co nejvíce cvičit jako normálně.Bohužel jsou lidi nerváci(jako třeba já)kteří to nedokážou.Já mám jediný tip-čokoládu-ta je dobrá na nervyKaždý dělá chybu v něčem jiném,já třeba vždycky zapoměla stopu...

Anonymní
# Zasláno: 25 Led 2006 13:55
- Nahlásit

nic si z toho nedelej,na zkouskach jsou nervozni i hodne zkuseni psovodi.ja jsem delal nedavno policejni zkousky a byl jsem nervozni,jak prvnicka,jen pes byl v pohode.
zkouska je od slova zkusit to...
Petr

Janiii
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 15:51
- Nahlásit

No my se chystáme na jaře taky na první koušky, zatím na zop-ky, a jelikož s psicí tříská puberta o 106, tak si říkám, že uvidím jak na tom na jaře budem, a přesně tak - prostě to zkusíme a uvidí se ... hlavu nikdo nikomu neutrhne, buď to vyjde nebo to vyjde jindy ...

Anonymní
# Zasláno: 25 Led 2006 20:45
- Nahlásit

nikdo se ti nemuze smat,kdyz zkousku neudelas.kolikrat se neudela a muze byt pes na ni pripravenej.bud zapracujou nervy psovoda,nebo ma pes proste svuj den.vsichni to asi zname,ze je nekdy den,kdy by jsme toho sveho psa prerazili,protoze nedela i absolutne lehke cviky.treba u nas: kolega ma super aportera a na zkouskach mu totalne pohnojil aport.dalsimu jeho super pes spadnul z kladiny,kterou normalne chodi kazdy poslepu a se svazanejma nohama atd,atd.....
tim te nechci strasit,ale je to jenom pes,kteremu do hlavy nevidime.kazdopadne se drz a dej vedet,jak jste se stim poprali... Petr

evina
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 21:06
- Nahlásit

Jestli Vás někoho ze zkoušky vyhodí,tak si z toho nic nedělejte...na mě totiž jen tak někdo nemáJá jsem se nechala vyhodit rovnou 4x ze ZZP 1(se 2 psy)!Prostě "štěstí" nepřálo na cizí stopě.Lépe řečeno já blbec vnucovala psům jinou trasu stopy.Neomluvitelná chyba!!!

Tchor
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 21:26
- Nahlásit

evina
Lépe řečeno já blbec vnucovala psům jinou trasu stopy.Neomluvitelná chyba!!!
Nojo no kdyz si panicek mysli ze vi lip nez ten pes kudy to vede je to spatny. Neboj taky jsem takhle vylit a na docela dulezitym zavode, od ty doby chodila cubina na volno abych ji do toho nemoh kecat.

Anonymní
# Zasláno: 25 Led 2006 22:06
- Nahlásit

jojo,stopy jsou pekne tezky a nepredvidatelny.pro me je treba hodne tezka nocni avizace...
Petr

evina
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 22:28
- Nahlásit

Teď jsem si na jednu radu vzpoměla...příkladřivolání ke mně-pokud je pes zády k vám a máte si ho přivolat,můžete se otočit čelem k němu.Dalšíokud rozhodčí řve při šlapání stopy lom a vám se to třeba "nehodí" buď dělejte hluché nebo si nějaký krok přidejte k místu kde se vám to hodí.Některým rozhodčím snad i dělá radost člověka znervóznitJo a je dobré znát zkušební řád,alespoň teda náplň zkoušky kterou děláte...už se mi stalo,že si mě rozhodčí zkoušel(konkrétně vzdálenost na odložení).

Anonymní
# Zasláno: 25 Led 2006 22:33
- Nahlásit

na zkousky mame vyborneho komisare,ktery o tom vi opravdu hodne a neni jeho zajem nekoho potopit.tim nechci rict,ze necha prolezt kde koho..... Petr

wami
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 23:29
- Nahlásit

no, co, ja na svy uplne prvni zkousce blekotala tak, ze hlaseni za me podaval rozhodci... Pak jsem potajmu hlasila, ze kdyz tu zkousku udelame, tak panu rozhodcimu zatancujem...

se stenetem jsme tu ZZO dali a panu rozhodcimu zatancovali (par prvku z tance se psem, aspon byla sranda! )

Anonymní
# Zasláno: 26 Led 2006 06:19
- Nahlásit

Hlavně nezapomeňte chodit rovně a nešněrovat cvičák zprava doleva, když odpoutáte psa dát si vodítko do kapsy nebo přes rameno (z levého ramene na pravý bok), pokud možno nesahat na psa (anulování cviku) a s povelem vždy čekat na povel rozhodčího. Pokud pes u chůze u nohy předbíhá, zkuste zpomalit - kupodivu to pomůže. Tak hodně štěstí! Jana

Anonymní
# Zasláno: 26 Led 2006 07:04
- Nahlásit

Ďakujem vštekým. Ja sa ani tak nebojím o to že nespravíme skúšky, ako toho že tam budem trapasiť, napr. nebude sa mi dať odopnúť vodítko počas chôdze, no a hlavne na obrane že nepustím vodítko, že šlápnem psovi na packu a on uskočí atď, atď.Dosť na tom, že všetci budú ukazovať s akým neslužobným plemenom sa tam hrabem.
Ale aj tak sa teším,aj keď sa bojím.

Anonymní
# Zasláno: 26 Led 2006 07:58
- Nahlásit

Anonymní
mužu vědět jakého máš pejska

Miša
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 08:01
- Nahlásit

čierneho LR.

Miša
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 08:03
- Nahlásit

Ale stále ju od toho odhováram LR je lovecké plameno.
Kolegyňa musela odbehnúť. Ja mám tiež LR ale žltého a chodíme spolu na cvičák.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 08:18
- Nahlásit

Miša
A proč děláš s labradorem služební výcvik?

Miša
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 08:28
- Nahlásit

Ketrin
Ketrin nie já. Kolegyňa z práce. Ona nemá internet, tak som ju pustila k sebe na počítač.

Ona má čiernu fenku bez PP a pesa je veľmi šikovná a na obrane schová do vačku aj NO , a vidieť že ju to veľmi baví a má radosť z cvičenia.

Keď bude mať menej práce, tak príde a napíše sama. Zatiaľ som tu ja ako hovorca.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 08:31
- Nahlásit

Miša
Aha.. tak to se omlouvám, to mi nějak ušlo. Nečtu pozorně No když je bez PP, tak to asi není špatné řešení, aby aspoň něco dělala, protože na lovecké zkoušky tím pádem nemůže.
A co Maddy, je šikovný? Určitě letos na nějaké zkoušky půjdete, ne? Já už se tak těším, až zase budu mít koho cvičit.

Miša
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 08:31
- Nahlásit

Ketrin
Škoda že nemáme fotku z cvičáku. Je to Maddyho frajerka, je len o 3 týždne mladšia od neho ale poslúcha ako hodinky. Maddy sa má od koho učiť.

Miša
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 08:34
- Nahlásit

Ketrin
Tento rok by som chcela OVVR. Chovateľka mi má teraz na výstavu doniesť zmrazeného bažanta a povie mi ako s tým trénovať. Ja o tom nić moc neviem. Potom uvidíme ako ďalej.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 08:39
- Nahlásit

Miša
Tak ať se daří.

Anonymní
# Zasláno: 26 Led 2006 10:34
- Nahlásit

Miša
A proč děláš s labradorem služební výcvik?

Já teda taky moc neuznávám, když si někdo pořídí psa vyšlechtěnýho na něco a pak s ním dělá úplně něco jinýho... ale to co třeba Lucka Ševčíková všechno dokázala s Borgem (taky černý LR) je famozni.

Veronika

Anonymní
# Zasláno: 26 Led 2006 13:14
- Nahlásit

Anonymní
Miška nerobí služobný výcvik. Už to ona vysvetlovala vyššie.
Ďakujem všetkým za radu. Potom sa ozvem ako sme dopadli na prvých skúškach

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání