| Autor |
Zpráva |
TomasD
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 17:21
- Nahlásit
V kolika měsících má cenu začít učit pesana chůzi u nohy? Máte nějaký trik na učení?
URL
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 17:51
- Nahlásit
TomasD
Já bych řekla, že tak kolem čtvrtého měíce. Teda aspoň my se to učili a pesan to rychle pochopil. Trénujeme to tak, že jde pesan na vodítku, dám povel "k noze" , přitáhnu ho k noze, na cvičáku nás učili, že bychom měli držet vodítko jen lehce v ruce, pes nesmí tahat. Zpočátku trénujeme jen po chvilkách a hlavně hodně chválíme.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Led 2006 19:00
- Nahlásit
nezalezi na mesici,ale zalezi na tom,aby pes nejdriv zvladnul privolani,pri povelu ke me-pekne predsedat,potom hezky za pochodu k noze.budes si s nim delat lehke prekazky,aby jste si na sebe zvykly a potom muzete zacit cvicit chuzy u nohy
petr
|
evina
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 20:59
- Nahlásit
TomasD:já si naopak od Petra nemyslím,že je nutné mít něco předtím zvládnutého...jelikož ale chůze u nohy nebývá pro pejska až tak zábavná,počkala bych také tak do 4.měsíců.Já to dělám tak,že mám v pravé ruce dobrotu(kterou mu ukazuji) a vodítkem psa usměrňuji(většinou není moc třeba).Pejsek pak na dobrotu kouká a drží se u nohy aniž by nějak předbíhal.Důležité je,ho vždy po pár krocích odměnit.Jelikož se jedná o začátek nácviku,tak stačí pokaždé opravdu jen pár kroků.Potom mu můžeš hodit případně oblíbenou hračku.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Led 2006 15:31
- Nahlásit
Meguška na povel ke mně musím říct zvládá na jedničku i když má na blízku nějakého psího kamaráda. Proto jsem si řek, že bych mohl pomalu s chůzí u nohy začít. Jen bych nerad udělal chybu.
|
TomasD
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 15:32
- Nahlásit
Meguška na povel ke mně musím říct zvládá na jedničku i když má na blízku nějakého psího kamaráda. Proto jsem si řek, že bych mohl pomalu s chůzí u nohy začít. Jen bych nerad udělal chybu.
Omlouvám se! zapomněl jsem se přihlásit.
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 16:58
- Nahlásit
TomasD
Tak začni hned, navod najdes napr. v podkapitole
b ) Výchovná činnost psovoda
tu: http://www.cz-pes.cz/literatura-ucebnice-stene.php #VYCHOVA
|
howík
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 16:03 - Změnil/a: howík
- Nahlásit
pes by nejdříve měl umět přivolání "k noze" až poté chůze u nohy.když umí přiběhnout k noze-dyž vy stojíte,poté ho naučte u levé nohy udržet i za chůze.tedy krok u levé nohy.srále jste ho učili volak k levé noze.až přivoláte psa k noze,pochvalte ho a poté se pomalounku rozejděte v před a jemným popotáhnutím za vodítko udržujte psa u nohy.když pes bude mít přední tlapy příliž vpřed nebo vzad,řekněte důrazně "k noze" a popřípadě mu pomozte.dyž pes poslechne,a půjde u nohy,velice ho pochvalte-a poplácejte ho... .každý povel s kterým psa seznamujete si pečlivě promyslete a dobře si ověřte správný postup! už jsem se setkala s lidmi,kteří učili pejska špatným výcvikovým návikům.Pes se dá také lehce zkazit tak na to dávejte pozor!Rdím aby jse pejska nikdy neučili několik povelů najednou.každý povel je pro něj totiž těžký.také pejska neučte povely zvukově nedůrazné-ale to už zalézam do uplně jiné kategorie...mějte se Karolina
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 19:06
- Nahlásit
pes by nejdříve měl umět přivolání "k noze" až poté chůze u nohy.
Proč?? Já učila nejdřív chůzi u nohy rovně, pak obraty a až pak přivolání k noze. V podstatě jsem pak psa přivolání k noze učit nemusela, prostě už věděl, co to je.
|
howík
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 22:01
- Nahlásit
máš možná taky pravdu...pro mího psa bylo ale jednoduší aby věděl,co je k noze a až pak se naučil u nohy zůstat i při chůzi.ale myslim,že jako nejduležitější povel je právě knoze a kemě.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 11:02
- Nahlásit
já myslím,že je zcela jedno zda se učí dřív přivolání k noze nebo chůze u nohy...co si tak vzpomínám,tak myslím,že jsem obojí učila zhruba současně.
|