Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Nejucinnejsi metoda povelu "ke me" na LR
Autor Zpráva
t1nk
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 10:22
- Nahlásit

Hojte, chtela jsem se zeptat na vycvik. Mame doma dvoumesicni slecnu LR a zatim jsme z ni nadseni. Pomerne rychle se naucila dat najevo, ze potrebuje na zachod. V noci pochopila, ze se spi a uz se nedozaduje pozornosti. Zacina si pomalu osvojovat povel "zustan", ale s povelem "ke me" mame jeste problem. Zkousime to tak 2-3 denne vzdy po venceni, kdyz je nejaktivnejsi. Myslime si, ze Kimi presne uz vi, co tenhle povel znamena, ale v okamziku, kdy ma jinou zabavu, tak na nas docela zvesela dlabe. Zacali jsme to trenovat stylem: rozebehnu se, reknu: "Kimi, ke mne", kousicek popobehnu a pak se zastavim a cekam, az dorazi. Nekdy cekani doprovodim povelem "pridej". Delame to dobre? Nebo znate nejakou osvedcenejsi metodu? Diky moc

Ketrin
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 10:25
- Nahlásit

t1nk
Hlavně je to ještě mimino, takže hlavní rada zní nespěchat, budovat si s ní vztah a dělat všechno po dobrém a hrou a "cvičit" vždycky jen kraťoučce. Popsaná metoda je v zásadě v pořádku.

evina
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 10:39
- Nahlásit

t1nkjá bych měla jen jednu výhradu...sice je ještě maličkatá ale i tak bych to zkoušela venku.Já pejska pouštěla z vodítka hned druhý den(na bezpečném místě) a lákala k sobě na pamlsek(běžet se dá samozřejmě také).Velice rychle pochopí co mu přinese nějakou výhodu-pamlsek nebo hračku.A taky myslím,že to trénovat můžete častěji.Štěňátka rádi spolupracují a nemají rádi nudu.Sice LR nemám ale v něčem si bývají podobní všichni.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 10:40
- Nahlásit

Jo tak že to zkouší venku, to jsem pokládala za samozřejmé.

t1nk
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 11:11
- Nahlásit

Jo jo, zkousime to venku. Bydlime v rodinnem domku, k nemuz patri docela velka zahrada, takze o klidne misto nouzi nema. Ale dekuju

Anonymní
# Zasláno: 24 Led 2006 11:57
- Nahlásit

nevím jak u labradora, ale nám se osvědčilo, při nezájmu štěnda utíkat na druhou stranu.
Aby to mělo efekt, mělo by to být neznámé prostředí (tedy venku ne doma) a mělo by se opravdu utíkat ne odcházet.
Někdy taky pomůže si dřepnout a "rýpat" se v zemi, štěně si bude myslet, že tam máte něco zajímavého a přijde se kouknout, ale to jde jen když nejsou okolo další vzruchy.
zuzka

Niko
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 12:16
- Nahlásit

Jojo, když neposlechne, tak utíkat na opačnou stranu pryč - to mám osvědčené. A od prvního dne ho pouštět na volno i venku a zkoušet přivolání. Pak není pes jako "urvanej ze řetězu", když ho páník pustí na volno venku a přivolá se líp - viděla jsem... Od štěněte je to pro něj víc samozřejmé a né vzácné. Taky se mu venku schovávat, aby se naučilo se o páníká bát a hlídat se ho a držet se ho...

Verca
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 12:20
- Nahlásit

Nevím, ale čím pevnější vztah máme s malou, tak se nestačím divit, jak se rychle učí. Vypadá to, že to dělá z radosti. A taky mi důvěřuje a i při nepříjemných věcech (čištění kolem očí, kartáčování) skoro usíná anebo spokojeně pomlaskává. Hlavně budovat vztah. Pak nám to šlo samo. I povel, u kterého ječela, jak kdyby ji někdo vraždil, tak udělá, i když s naší "pomocí", ale už neječí jak blázen a neutíká. Ten povel je lehni. asi je to pro ní moc ponižující.

t1nk
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 12:25
- Nahlásit

strasne moc dekuji za vsechny rady i tipy;-)

zuzka
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 14:36
- Nahlásit

ještě jsem někde četla, že všechny povely je možné nadrilovat, ale dokonalé přivolání zvládne jen psovod, který má se psem výborný vztah.
Proto pes chodí výborně na přivolání psovodovi, ale zbytku rodiny už méně.
Takže se snažte pejska k sobě připoutat, u fenečky by to mělo být ještě snazší.

Verca
taky mě nepřestává překvapovat, jakou má ve mně Bela důvěru
doma jsme měli vždycky psa, ale moc jsme je nevychovávali, spíš tak s námi žili, takže v krizové situaci vždycky utekli, když se jim mělo dělat něco nepříjemného, zalezli do nejhlubšího kouta.
Belu si vychovávám "k obrazu svému", takže při mém hysterickém křiku (jede auto...) neutíká pryč, ale skutečně ke mně a nechá si líbit snad všechno (drápky, uši, oči...)

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání