| Autor |
Zpráva |
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 15:31
- Nahlásit
Dneska jsem byla s pejsou jako každý den na běžkách. Minuli jsme mnoho stop, pejsa poslechl, srnky, pejsa poslechl! No to bylo pochval!!!
A pak jsme jeli zpět, jezdíme cca 50 m od vedlejší silnice po poli.
A najednou prostě štěník naprosto neviděl neslyšel a rozběhl se za autem, vběhl na silnici a utekl za ním.
Pokud mě do večera ještě z toho nepostihne mrtvice tak můžu být ráda. Hrůza, stačilo auto v protisměru...
Jsem na sebe i psa naštvaná jak hrom. VOlala jsem na něj jak o život, když auto ujelo tak se začal konečně obracet, to už se blížilo auto v protisměru. Pak přiběhl.
Netrestala jsem ho, nechválila, ale jakmile se podíval k silnici či tam jelo auto a on na něj čuměl, a že by zas šel, tak jsem mu dala lehnout.
Poslechl jak hodinky. Pak jsme šli dál a zase chtěl jít! Zase zaváhal s přivolání, tak to jsem byla tak zlá!!!! Začala jsem na něj řvát, tak si zase lehl a pak už jsme nejkratší cetou vyrazili k domovu.
Kdykoliv zaváhal, tak já vzteky bez sebe, jsem na něj zařvala povel.
Teď je v pelechu a já si ho nevšímám. Raději s ním ani už dnes nepůjdu abych ho nemordovala svoji špatnou náladou.
Je mi z toho fakt k breku, to bylo těsný.
Myslíte že mám teď chodit schválně kolem silnice na vodítku a trénovat "auto-fuj"?
Ach jo, a tak to začalo hezky (srnky).
|
klára
|
# Zasláno: 18 Led 2006 15:40
- Nahlásit
auto je taky moje noční můra (ona je nehoní, ale letí za jiným podnětem), už na pejsinu nespoléhám a tam, kde auta jezdí je vždy na vodítku! Mít psa poraženého od auta z vlastní blbosti je něco otřesného
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 15:45
- Nahlásit
klára
poraženého od auta
přesně, je mi z toho blbě
Právě že ho vždycky na vodítku u silnice mám, ale těch 50 m (či odhadem "dost daleko") jsem si nemyslela, že se pustí a totálně neposlechne na přivolání.
Ach jo, máme co trénovat. Příště beru stopovačku.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 16:28
- Nahlásit
To jste měli vidět mého Korálka (něco jako malý bílý pinč), jako půlroční štěně objevil, že je to bezva legrace dohonit auto a přinutit ho zastavit. Žádné odvolávání nepomáhalo, musela jsem ho pak u silnice brát na vodítko nebo do náruče. Teď už má skoro dva roky, ale pořád na něj v tom není spolehnutí.
|
Endy
|
# Zasláno: 18 Led 2006 16:42
- Nahlásit
Terri
Asi bych dala pejsu na dlouhou šňůru a chodila kolem silnice.Jakmile vyrazí za autem,okamžitý tvrdý trest.To si musí pes co nejrychleji narvat do hlavy,že se to nesmí.Lepší potrestat mež pochovat.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 17:05
- Nahlásit
Terri
nemusí to už nikdy zkusit - mě tohle udělal es na Silvestra a to si nikdy předtim ani potom aut ani nevšim
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 17:20
- Nahlásit
Díky.
Tak jsem se zklidnila a šla jsem nakoupit, s pejsou. Kolem silnice samozřejmě. Za žádným autem nešel, nejevil snahu utéct, nic. Asi ale taky proto, že byl na krátkém vodítku. Zkusím to s tou dlouhou šňůrou aby se cítil "volněji".
Možná ale moje maximální seřvání (při těch dalších pokusech) bylo účinné, protože byl i teď hodný, sotva jsem zvýšila hlas...(naštěstí, bo už žádný hlas nemám )
(No jo no,a musela jsem zastavit u psího obchodu a koupit novou hračku abych u sebe smazala blbej pocit.)
Kurnik, ale psovi rupne v bedně, to je fakt hned... člověk zanedbá kde co a pak aby si to vyčítal. Jsem hrozně ráda, že jsme měli zase pořádný kus štěstí...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 17:50
- Nahlásit
Terri
mne to delal pes taky a jeste to trochu dela, nelovi ty auta, ale lidi, on je nalezeny a asi ho nekdo vyhodil z auta, riti se ke kazdemu a oskaka mu okynka a chce nastupovat .-S
Mirne se to lepsi, ale je to o mrtvici.
|
replik
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 18:37
- Nahlásit
Moje zkušennost je taková, že je třeba si vybrat silnici, kde nejezdí často auta. Tj. jede jednou za minutu třeba. Na takovou silnici jsem to musela chodit trénovat s čubinkou, na frekventované nereagovala, auta ji nezajímala, ale na té málo frekventované vždycky vyrazila....Nejdříveu u nohy, pak na dlouhé šňůře.
replik
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 18:42
- Nahlásit
Jsem ráda, že jsou "psi stejní"
A... díky za podporu.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 20:48
- Nahlásit
Terri:mému se líbí ty návěsy co vozí nová auta.Myslím,že se mu líbí jaký dělají rachot.
|
viky
|
# Zasláno: 19 Led 2006 07:18
- Nahlásit
Starocha asi v peti mes. porazilo auto ( soused oddelal plot a on tenkrat pres jejich zahradu vybehl na ulici ). Bylo to hrozny lezel nekolik minut v bezvedomi, rozbytou hlavu. Nicmene se z toho dostal a objevil se jiny problem. Nehonil auta, ale zacal je napadat. Projelo auto a on se rozbehl zurive primo proti nemu. Chtel vsechny ty hnusny veci, co mu zpusobily tolik bolesti, roztrhat. Trvalo nekolik mesicu, nez se to odnaucil. Zabralo jenom voditko a hodne trpelivost.
|
Rita
|
# Zasláno: 21 Led 2006 17:12
- Nahlásit
Myslím, že tvůj pes chce LOVIT. Pronásleduje auto a to před ní jednoduše "utíkalo"- a tak se chová kořist, ne? Asi by měla lovecké vyžití používat na soutěžích, aby se naučila lovit na povel a jinak ne. Možná, že si s autem měří síly. V tom případě by mohla běhat coursing. To je sport pro psy, kdy pes běhá za nějakou návnadou- a vůbec při tom nevadí, že není chrt. Tento sport totiž je určen všem plemenům.
ČAU!!!
|
evina
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 22:32
- Nahlásit
Terri:tak až se poběží coursing na auto,tak se přihlaš.Budete jasní favorité
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2006 22:53
- Nahlásit
Taky mám s auty trochu problém.Můj pesan hrozně rád jezdí autem,takže kdykoli vidí auto tak ho chce dohonit a nastoupit.Naštěstí už se mi to povedlo trochu zvládnout (pomocí šňůry)...Jednou s ním šel táta - jen do lesa,v lese ho měl na vodítku a cestou domů (bydlíme kousek od toho lesa,asi tak 500 metrů) ho pustil na volno (bez šňůry!!).Byli už skoro doma když k lesu přijelo auto.Pejsánek (50 kilový štěňátko) se rozběh,doběh k autu,oslintal všechny okýnka a málem způsobit infarkt pánovi,který seděl uvnitř a telefonoval...Naštěstí na silnici neutíká,ale když to auto u lesa stavělo tak měl asi pocit že bude moct nastoupit ...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 12:10
- Nahlásit
My nemáme problém,že by běhal za auty,ale jak vidí nebo cítí psa,tak silnice nesilnice běží a neposlouchá.Přitom normálně ví,že když jede auto,tak si musí sednout a čekat.Tuhle jsme šli na procházku po polňačce a silnice je min.100m od nás.Najednou se rozběhl a nedal se zastavit.jen jsem viděla v dálce auto a doufala,že zastaví.Nezastavilo a ani pes ne.Naštěstí ho jen trochu srazilo a odhodilo do příkopu.Chvilku to vypadalo,že je mrtvý,ale naštěstí z toho nic není.Po téhle události mi dost dlouhou dobu trvalo než jsme po té cestě znova šli.Nikomu nepřeju to zažít.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 12:38
- Nahlásit
To já jednou stála u silnice s kamarádkou a kecali jsme.Obě jsme měli psy přivázané.Jenomže na druhé straně pes nás uviděl a vřítil se do silnice.Byl malý a vyběhl zpoza auta,řidič o něm vůbec nevěděl.My jen s hrůzou koukali jak se pejsek pod autem kutálí.Naštěstí ho nevzalo kolo a jako zázrakem se po pár metrech z auta vykutálel.Na první pohled se nezdálo,že by mu něco bylo.My s kámoškou naprosto v šoku...čekali jsme,že pes bude na sr....Majitel si toho ovšem ani nevšiml a dál šel se psem jako by se nechumelilo
|
Hanna
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 13:26
- Nahlásit
auta..já jsem se psy strašně opatrná na auta a přesto..u silnice jsem vzala fenku na vodítko a ona chtěla běžet za malým pejskem a vysmíkla se mi z obojku a auto ji zrazilo..strašnej pocit..naštěstí to přežila..jen šok a pár stehů na noze..hned druhej den jsem šla koupit stahovací obojek,ze kterého se mi na vodítku nikdy nevyvlíkla..
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 13:36
- Nahlásit
Psa našich sousedů auto srazilo, když mu byly asi 2 roky a od té doby napadá všechno (lidi, psy, auta....prostě všechno kromě své rodiny)....něco se mu po tom úraze stalo v mozku a odnaučit psa tomu agresivnímu chování se sousedům nedaří už 8 let...
Mně naštěstí pes auta nehoní, ale taky se jich vůbec nebojí....Klidně by se nechal přejet, kdybych ho neměla u silnic na vodítku.... Takže já psa prostě při možnosti, že by jelo auto z vodítka nepustím.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 18:03
- Nahlásit
Tak jsme udělali silniční trénink a chodili kolem silnice. Ze začátku chtěl pejsa jít a auto ulovit, potom už se "jen podívat" a teď už když řeknu "auto" tak se jen dívá a stojí klidně.
Ale i tak, vodítko a neriskovat
Evina
Jak to s pubošem jde? My chodíme na stopovačce (20 m) a trénujem pilně přivolání a nežrat hovna. Daří se nám více méně
|
evina
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 20:41
- Nahlásit
Terri:chtěla jsem se tě zeptat stejně,tys mě předběhla Takže chodíme stále na 5ti metrovém.Klidně celou procházku super přivolání na 100% za každé situace.Potom ale potká obzvlášť zajímavého pejska a najednou nevidí,neslyší.Takže zlepšuju kondičku...běhám za ním a pak posiluju(jak ho vycuchávám).Nicméně už zjistil,že když se na něj řítím,je zle,takže se obrací a milostivě přibíhá(zjistil záchranu před sprďákem )Já ale myslím,že to snad půjde.Zatím tak chodit teda bude protože počítám s tím,že až začnou čuby hárat bude z toho vedle.Tak si pubertu odchodí na provázku.Jen mě minule málem ranila mrtvice,když šel chlap a normálně ten provázek zvedl a psa mi držel.Pes se chudák po mě otočil,cože to provedl.Lidská blbost je nekonečná!!!
|
benino
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 21:27
- Nahlásit
Zastávám názor neriskovat a při procházce držím psa na vodítku a pouštím navolno až když mám jistotu,že žádné auto není v dohledu.Když nás má auto míjet,jsme na krajnici a sedíme pěkně u nohy než přejede.
|