Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / strach z petard
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 14 Led 2006 23:05
- Nahlásit

Ahoj,, mám holku belgičáka, má 2,5 roku, je to šílený strašpytel. Na pohlazení cizího člověka jsme si zvykly, ale stačí jedna pecka z petardy a je zle, Tahá na vodítku, neposlechne, nereaguje na povely, když je volno, míří nejbližší cestou domů. Máme ještě jeden problém:je strašně náladová, jeden den s nějakým hafanem kámoší a další den ho pod sebou převálcuje. Je třeba jí nějak rázněji domluvit nebo to jsou ženské nálady???
Dík olga

haha
# Zasláno: 14 Led 2006 23:14
- Nahlásit

Anonymní
já myslím že bys jí měla domluvit ať si ty nálady nechá pro sebe ,a to jak v tom válcování jinejch psů tak při tom strachu z petard ,mě ta domluva na tohle u všech psů co se báli zabrala

Anonymní
# Zasláno: 14 Led 2006 23:18
- Nahlásit

já mluvím ,já křičím a nejde to

haha
# Zasláno: 14 Led 2006 23:25
- Nahlásit

hlavně pes nesmí cítit nervozitu z tebe to je krok č.1 pokud se lekneš ty lekne se i pes ,opravdu jsem různé psy odnaučila bát se různých věcí ne jenom petard ale třeba popelářskýho vozu ,vlajícího igelitu ,řvoucí skupiny lidí apod. tím že jsme je za projevený strach jakoby potrestala ať už pořádným škubnutím vodítka ,okřiknutím ,někdy jsem některého i plácla,hlavně ho nesmíš hladit a uklidňovat ,on musí pochopit že dělá něco co nesmí ,když se to podaří a nelekne se tak ho ale nesmíš ani chválit ,prostě mu jenom něco klidně říct ale aby to na něj udělalo dojem že se vůbec nic neděje ,např. pes kterej se šíleně bál petard dneska chodí vedle mě a můžou mu bouchat u zadku a on do mě jenom píchá čenichem a kouká co na to říkám.

Joker
Člen
# Zasláno: 14 Led 2006 23:34
- Nahlásit

Když na malinušku nesmíš křičet když má strach. Spíš bych se jí snažila zaujmout. Míček, jídlo. Ignorovala bych to, co se děje. Prostě jakoby nic. Hlavně ty musíš být v klidu a pes v tobě musí cítit oporu. Pak i když se bude bát, tak bude hledat ochranu u tebe a ne doma

haha
# Zasláno: 14 Led 2006 23:41
- Nahlásit

Joker
malinušku jsem neměla tak nevím ,ale zabralo mi to na všechny hafany co se něčeho báli ,můj ovčoun měl takovej strach projít kolem popelářskýho auta že by se uškrtil nebo vysmekl a vlítl pod jiný auto a rozhodně by si v týhle situaci nevzal ani jídlo natož hračku ,ale tohle na něj zabralo ,pochopil že dělá něco co se dělat nemá ,nejprve se musel naučit projít ,potom třeba v blízkosti toho rachotícího auta i lehnout apod. nelíbí se mu to pořád to na něm vidím ale prostě se ovládá.

Anonymní
# Zasláno: 14 Led 2006 23:45
- Nahlásit

mám grónku a ta je ještě horší než malin. To já se snažím ji zaujmout, házím aportky, začnu ji cvičit, odvracím pozornost. Někdy lítá za balonkem, petardám nevěnuje pozornost,,jindy se chce strachy zbláznit, začne jankovatět, škube se z obojku, jenom aby mohla zdrhnout, někdy odběhne pár metrů a vrátí se, ale včera mi utekla na rušnou cestu, zůstala tam stát, málem sem padla, když sem ji zdravou dovlekla na okraj olga

Joker
Člen
# Zasláno: 14 Led 2006 23:50
- Nahlásit

No já mám právě 2. Jednu plašanku, ale jde za mnou kamkoliv, i když se bojí a druhou malinkou. 5 měsíců. Malá se taky leká všeho, co nezná. Ale stačí jít k té věci blíž a radostně ji k sobě lákat a ona v klidu přijde, protože mi věří. Nebo si s ní začnu hrát ještě než si něčeho divného všimne a pak ji k tomu přivedu zakousnutou do míčku a leckdy si ničeho ani nevšimne. Ale základem je to, že ti pes musí 100% věřit

Anonymní
# Zasláno: 14 Led 2006 23:54
- Nahlásit

já teda doufám, že mi věří. Když je nejistá, koukne na mě, co já na to, když začnu mluvit a házet aportky, je v poho,,ale s těma petardama nevidí, neslyší olga

Anonymní
# Zasláno: 14 Led 2006 23:57
- Nahlásit

my se totiž bojíme hodně věcí, ale když se něčeho bojí, povídám jí a k předmětu strachu dojdeme spolu,, to je ok, ale stačí jedna pecka a je zle olga

Joker
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 00:17
- Nahlásit

Tak s tím ti spíš poradí někdo zkušenější. Třeba Sali, nebo Artemis. Jsou i možnosti, jako pomalu navykat na nárazový zvuk z velké dálky a pomalu přibližovat.

Anonymní
# Zasláno: 15 Led 2006 09:47
- Nahlásit

na ty petardy,nebo proste jakekoliv vystreli se to cvici,ze delas se psem nejakou jeho oblibenou cinnost(aport.tahani o hadr.....)a nekdo obcas vystreli z vetsi vzdalenosti.nejlepsi je to ucit od maleho stenete,cim vetsi pes,tim se to hure odbourava.takhle nejaky cas cvicte a pes si pak zvykne ten zvuk skoro vubec nebrat na vedomi.jde hlavne o to,ho pri tom zabavit oblibenou cinosti.pak se vzdalenost priblizuje,vystreli nabyvaji na intenzite.
s tim ostatnim se proste pes musi zvykat na ruzne veci a situace.dejte si psa na vodak k noze chodte kolem tech zavadnych veci a pokazde,kdyz to pes hezky prejde,tak ho hodne pochvalte.cvicte,cvicte,cvicte......
petr

Anonymní
# Zasláno: 15 Led 2006 18:24
- Nahlásit

děkuji moc za redy,, budeme zkoušet a pérovat olga

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání